Ordu Merkezli FETÖ Operasyonu

ASAYİŞ 24.01.2021 - 15:54, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1357+ kez okundu.
 

Ordu Merkezli FETÖ Operasyonu

Ordu Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre:
 Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunun koordinasyonunda Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütünün deşifresine yönelik yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, örgütün mahrem imamları arasında yer alan Büyük Bölge Talebe Mesulü M.K’nın kullanmış olduğu “ÖRGÜTSEL HAT” tespit edilmiştir.                 Mahrem İmamın deşifre olmamak ve yakalanmamak amacıyla başka şahıs üzerine almış olduğu ÖRGÜTSEL HATTIN deşifresi neticesinde, aralarında aktif görevde bulunan asker, emniyet ve öğretmen gibi kamu görevlilerinin yer aldığı 15 şüphelinin yakalanması amacıyla 14.01.2021 günü Ordu merkezli Bingöl, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, İstanbul ve Samsun İllerinde Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün desteğinde operasyon gerçekleştirilmiştir.                Yapılan tahkikat sonrasında adli makamlara sevk edilen 13 Şüpheli Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmıştır.                 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüe ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; (Emtia Kaçakçılığı) suçundan 15.01.2021 günü yapılan yakalamada faturası ve ithal beyannamesi bulunamayan ;             -284 adet farklı modellerde (iphone, samsung vb )cep telefon ve tablet ekranı,           -214 adet cep telefon bataryası,           -9 adet dokunmatik ekran,           -30 adet telefon camı,           -25 adet telefon kapağı,           -20 adet telefon kasası olmak üzere toplamda 582 adet emtia ürünü ele geçirilmiştir.              Konu ile ilgili olarak bir şüpheli yakalanmış olup 5607 sayılı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapılmıştır.          Kamuoyuna saygıyla duyurulur.        
Ordu Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre:

 Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunun koordinasyonunda Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütünün deşifresine yönelik yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, örgütün mahrem imamları arasında yer alan Büyük Bölge Talebe Mesulü M.K’nın kullanmış olduğu “ÖRGÜTSEL HAT” tespit edilmiştir. 

 

             Mahrem İmamın deşifre olmamak ve yakalanmamak amacıyla başka şahıs üzerine almış olduğu ÖRGÜTSEL HATTIN deşifresi neticesinde, aralarında aktif görevde bulunan asker, emniyet ve öğretmen gibi kamu görevlilerinin yer aldığı 15 şüphelinin yakalanması amacıyla 14.01.2021 günü Ordu merkezli Bingöl, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, İstanbul ve Samsun İllerinde Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün desteğinde operasyon gerçekleştirilmiştir.

 

             Yapılan tahkikat sonrasında adli makamlara sevk edilen 13 Şüpheli Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmıştır.

 

 

            Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüe ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; (Emtia Kaçakçılığı) suçundan 15.01.2021 günü yapılan yakalamada faturası ve ithal beyannamesi bulunamayan ;

 

          -284 adet farklı modellerde (iphone, samsung vb )cep telefon ve tablet ekranı,

          -214 adet cep telefon bataryası,

          -9 adet dokunmatik ekran,

          -30 adet telefon camı,

          -25 adet telefon kapağı,

          -20 adet telefon kasası olmak üzere toplamda 582 adet emtia ürünü ele geçirilmiştir.

 

           Konu ile ilgili olarak bir şüpheli yakalanmış olup 5607 sayılı kanuna muhalefetten adli tahkikat yapılmıştır.

 

       Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.