Ordu için "Çal"maya Devam...

SANAT 21.05.2018 - 08:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2462+ kez okundu.
 

Ordu için "Çal"maya Devam...

Ordu’da 1.5 yıl önce birincisi seslendirilen “Ordu İçin Çal”ın ikincisinin çekimleri için Ünye’ye gelindi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi 1.5 yıl önce seslendirilen “Ordu İçin Çal”ın ikinci çekimleri Çaybaşı Meydanı ve İkizce Gençağa Kalesi’nin ardından Ünye’de devam etti.  Ünye Çamlık’ta gerçekleştirilen çekimlerde, bir kısmı Ünye’de seslendirilen Hekimoğlu ve Ordu’nun sokakları türkülerini seslendiren isim ise Ünye’de doğmuş ve büyümüş ve sanat yaşamına Ankara ve İstanbul’da devam eden TRT Sanatçısı Ayşe Taş oldu. 1955 yılında Ünye’de doğan Taş, müziğe 1968 yılında İstanbul’da eniştesi Ayhan Kocagöz ile başladı. 1970 yılında Efes ve Şençalar Plak Şirketlerine “Sevim Kocagöz” ve “Sevim Seven” ismi altında 12 plak doldurdu. 1980 yılında TRT Ankara Radyosu’na ön dinleme sınavıyla girdi. 1988 yılında yetişmiş kadrolu sanatçı olarak devam etti. 2008 yılı ağustos ayında isteğiyle emekli oldu.  “Ordu İçin Çal 2” çalışması 16 sanatçının seslendirdiği 4 türküden oluşacak olup, türkülerin ikisini Ordu’nun Sokakları ve Hekimoğlu gibi Ordu yöresine ait eserler oluşturuyor. 17 Mayıs Perşembe günü başlanılan çekimlerin 25 Mayıs Cuma günü sona ermesi planlanıyor.  
Ordu’da 1.5 yıl önce birincisi seslendirilen “Ordu İçin Çal”ın ikincisinin çekimleri için Ünye’ye gelindi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi 1.5 yıl önce seslendirilen “Ordu İçin Çal”ın ikinci çekimleri Çaybaşı Meydanı ve İkizce Gençağa Kalesi’nin ardından Ünye’de devam etti. 

Ünye Çamlık’ta gerçekleştirilen çekimlerde, bir kısmı Ünye’de seslendirilen Hekimoğlu ve Ordu’nun sokakları türkülerini seslendiren isim ise Ünye’de doğmuş ve büyümüş ve sanat yaşamına Ankara ve İstanbul’da devam eden TRT Sanatçısı Ayşe Taş oldu.

1955 yılında Ünye’de doğan Taş, müziğe 1968 yılında İstanbul’da eniştesi Ayhan Kocagöz ile başladı. 1970 yılında Efes ve Şençalar Plak Şirketlerine “Sevim Kocagöz” ve “Sevim Seven” ismi altında 12 plak doldurdu. 1980 yılında TRT Ankara Radyosu’na ön dinleme sınavıyla girdi. 1988 yılında yetişmiş kadrolu sanatçı olarak devam etti. 2008 yılı ağustos ayında isteğiyle emekli oldu.

 “Ordu İçin Çal 2” çalışması 16 sanatçının seslendirdiği 4 türküden oluşacak olup, türkülerin ikisini Ordu’nun Sokakları ve Hekimoğlu gibi Ordu yöresine ait eserler oluşturuyor.

17 Mayıs Perşembe günü başlanılan çekimlerin 25 Mayıs Cuma günü sona ermesi planlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.