Ordu Devlet Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırıldı

SAĞLIK 28.10.2020 - 23:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1988+ kez okundu.
 

Ordu Devlet Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırıldı

Ordu Devlet Hastanesinde yeni faaliyete geçirilen 1.Basamak Genel Yoğun Bakım 3 Ünitesi ile yoğun bakım yatak sayısı 105’e çıkarıldı.
Başhekim Uzm.Dr. Atila GÜRGEN yaptığı açıklamada ; “Bilindiği üzere yoğun bakımlar yaşamı tehdit eden hastalığı bulunan hastaların yakın gözlem ve yoğun tedavilerinin yapıldığı hayat kurtaran ünitelerdir. İl Sağlık Müdürlüğümüze yapmış olduğumuz talepler sonucunda yoğun bakım yatak sayımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı ilettik bunun neticesinde de hızlı bir şekilde faaliyete geçirilen 1. basamak Genel Yoğun Bakım 1,2,3 ve 3. basamak Yoğun Bakım Ünitelerimiz ile yoğun bakım yatak sayımızı göreve geldiğimiz 1,5 yıllık süre içerisinde  105’e çıkarmış olduk. Ayrıca COVİD-19 şüpheli ve kesin tanılı hastalarımızın takibi ve tedavileri için de hastanemizde 55 adet yoğun bakım yatağı ayrılmış olup bu hastaların tedavileri izole bir ortamda yapılmaktadır. Gayemiz çağımızın standartlarına uygun modern kaliteli sağlık hizmeti ile vatandaşlarımıza kendi şehirlerinde bu imkanları sağlamaktadır. Bu imkanları sağlamamızda bizlere destek olan Sayın Sağlık Bakanımıza, Sağlık Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  
Ordu Devlet Hastanesinde yeni faaliyete geçirilen 1.Basamak Genel Yoğun Bakım 3 Ünitesi ile yoğun bakım yatak sayısı 105’e çıkarıldı.

Başhekim Uzm.Dr. Atila GÜRGEN yaptığı açıklamada ;

“Bilindiği üzere yoğun bakımlar yaşamı tehdit eden hastalığı bulunan hastaların yakın gözlem ve yoğun tedavilerinin yapıldığı hayat kurtaran ünitelerdir. İl Sağlık Müdürlüğümüze yapmış olduğumuz talepler sonucunda yoğun bakım yatak sayımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı ilettik bunun neticesinde de hızlı bir şekilde faaliyete geçirilen 1. basamak Genel Yoğun Bakım 1,2,3 ve 3. basamak Yoğun Bakım Ünitelerimiz ile yoğun bakım yatak sayımızı göreve geldiğimiz 1,5 yıllık süre içerisinde  105’e çıkarmış olduk.

Ayrıca COVİD-19 şüpheli ve kesin tanılı hastalarımızın takibi ve tedavileri için de hastanemizde 55 adet yoğun bakım yatağı ayrılmış olup bu hastaların tedavileri izole bir ortamda yapılmaktadır.

Gayemiz çağımızın standartlarına uygun modern kaliteli sağlık hizmeti ile vatandaşlarımıza kendi şehirlerinde bu imkanları sağlamaktadır. Bu imkanları sağlamamızda bizlere destek olan Sayın Sağlık Bakanımıza, Sağlık Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.