Ordu'da vaka sayısı tırmanışa geçti!

SAĞLIK (Ünye Belediyesi Bülten ) - Ünye Belediyesi Bülten | 26.01.2021 - 22:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 3730+ kez okundu.
 

Ordu'da vaka sayısı tırmanışa geçti!

TÜRKİYE genelinde azalışa geçen Koronavirüs pozitif vaka sayısı Ordu'da bu kez artışa geçti. Açıklamanın sahibi Ordu İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Bu hafta sonu itibariyle pozitif vaka sayılarında bir miktar artış olduğunu gördük" dedi.
COVID-19 Salgını'nın ilk gününden bugüne kadar Ordu basını il genelinde kaç kişi pozitif, kaç kişi karantinada? Günlük vaka ve vefat sayısı ne? İyileşenlerin oranı artıyor mu? Bu soruların yanıtını resmi ağızlardan hiçbir zaman alamadı. Ancak Ordu için kötü haberi İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu verdi. Ordu Valisi Tuncay Sonel'in başkanlığında toplanan Haftılık COVID-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Kasapoğlu, net rakamlar vermedi ancak pozitif vakaların artışı geçtiğini söyledi.  Ordu il genelinde toplam 12 bin 610 kişinin aşılandığını belirten Kasapoğlu, "Ordu'daki vaka sayılarında bu hafta sonuna kadar sürekli bir düşüş vardı. Ancak, bu hafta sonu itibariyle yapılan testlere baktığımızda, pozitif vaka sayılarında bir miktar artış olduğunu gördük. Vaka sayılarındaki bu artışın çeşitli nedenleri olabilir" diye konuştu.  "TEST SAYILARINI ARTTIRACAĞIZ" Kasapoğlu, semptom göstermeyen temaslıların virüsün yayılmasında ve vaka sayılarının artışında önemli rol oynadığını belirterek, "Sokaklardaki hareketliliği azaltmalıyız. Ev ziyaretlerinde bulunmamalıyız. Pozitif olan vakalar, temasta bulunduğu kişileri mutlaka bizlere bildirmeliler. Semptom göstermeyen temaslılar, virüsün yayılmasında ve vaka sayılarının artışında önemli rol oynuyor. Onun için vaka görülen yerlerde test sayılarımızı artıracağız. Daha iyi bir izolasyon sağlayacağız. Bu konularda vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.        
TÜRKİYE genelinde azalışa geçen Koronavirüs pozitif vaka sayısı Ordu'da bu kez artışa geçti. Açıklamanın sahibi Ordu İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Bu hafta sonu itibariyle pozitif vaka sayılarında bir miktar artış olduğunu gördük" dedi.

COVID-19 Salgını'nın ilk gününden bugüne kadar Ordu basını il genelinde kaç kişi pozitif, kaç kişi karantinada? Günlük vaka ve vefat sayısı ne? İyileşenlerin oranı artıyor mu? Bu soruların yanıtını resmi ağızlardan hiçbir zaman alamadı.

Ancak Ordu için kötü haberi İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu verdi. Ordu Valisi Tuncay Sonel'in başkanlığında toplanan Haftılık COVID-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Kasapoğlu, net rakamlar vermedi ancak pozitif vakaların artışı geçtiğini söyledi. 

Ordu il genelinde toplam 12 bin 610 kişinin aşılandığını belirten Kasapoğlu, "Ordu'daki vaka sayılarında bu hafta sonuna kadar sürekli bir düşüş vardı. Ancak, bu hafta sonu itibariyle yapılan testlere baktığımızda, pozitif vaka sayılarında bir miktar artış olduğunu gördük. Vaka sayılarındaki bu artışın çeşitli nedenleri olabilir" diye konuştu. 

"TEST SAYILARINI ARTTIRACAĞIZ"

Kasapoğlu, semptom göstermeyen temaslıların virüsün yayılmasında ve vaka sayılarının artışında önemli rol oynadığını belirterek, "Sokaklardaki hareketliliği azaltmalıyız. Ev ziyaretlerinde bulunmamalıyız. Pozitif olan vakalar, temasta bulunduğu kişileri mutlaka bizlere bildirmeliler. Semptom göstermeyen temaslılar, virüsün yayılmasında ve vaka sayılarının artışında önemli rol oynuyor. Onun için vaka görülen yerlerde test sayılarımızı artıracağız. Daha iyi bir izolasyon sağlayacağız. Bu konularda vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.