Ordu'da liman yok mu?

BÖLGE GÜNDEMİ 28.03.2019 - 15:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1608+ kez okundu.
 

Ordu'da liman yok mu?

Korganlı olan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu'da limanı olmadığına işaret ederek; “Bu kentin limanının olmaması vizyonunun daraldığını gösteriyor" dedi.
Ünyeliler, Bakan Yardımcısı Uçarmak'ın açıklamasında bilgi eksikliğinin olduğuna dikkat çekerek, "Ordu'nun, Ünye'de hizmet veren bir limanı var. Sorun liman olmamasında değil, mevcut limanın yetersiz olmasında." diyerek uyardılar. Ordu'nun Korgan ilçesinden olan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Altınordu ilçesinde katıldığı toplantıda Ordu'nun limanının olmadığı yönünde yaptığı eleştiride, " Karamsarlık havası vermek durumu değil ama kendimizi de kandırmamak gerekir, sorunlarımız var. Bu kentin limanının olmaması, vizyonunun daraldığını gösteriyor.” dedi. Uçarmak, açıklamasında şunları söyledi: “1900'lü yıllarda Ordu'da pamuk ithalatı var. Uluslararası sefer yapan İtalyanların, Fransızların, İngilizlerin Karadeniz'e düzenli sefer yapan gemileri var. Ticarette bir vizyon var. O yıllarda Ordu'da hatırı sayılır bir ticaretin yapıldığını görebiliyoruz. Bu kentin limanının olmaması, vizyonunun daraldığını gösteriyor. Bugün limanı olmayan bir kent haline döndük. Bunu kesinlikle behemehal aşmamız gerekiyor. O nedenle bu heyecanı yeniden getirecek projelerin ben değerli bakanımızın zamanında bir vizyon olarak ortaya konulacağını düşünüyorum." Bakan Yardımcısı Uçarmak'ın Ordu'da liman bulunmadığına ilişkin açıklamasına tepki gösteren Ünyeliler; "Sn. Uçarmak'ın açıklamasında bir bilgi eksikliği söz konusu. Ordu'nun liman yok değil, var. Ünye'de hizmet veriyor. Eksik olan liman değil, limanın yetersizliği. Ünye Limanı'nın Ünye Port projesi kapsamında büyütülmesi için bir çalışma başlatıldı ama bir türlü ilerleme sağlanamadı. Sn. Bakan Yardımcımızdan, Ordulu siyasilerimizden ve ilgili herkesten Ünye Port çalışmalarına destek olmalarını, takip etmelerini istiyoruz." dediler.
Korganlı olan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu'da limanı olmadığına işaret ederek; “Bu kentin limanının olmaması vizyonunun daraldığını gösteriyor" dedi.

Ünyeliler, Bakan Yardımcısı Uçarmak'ın açıklamasında bilgi eksikliğinin olduğuna dikkat çekerek, "Ordu'nun, Ünye'de hizmet veren bir limanı var. Sorun liman olmamasında değil, mevcut limanın yetersiz olmasında." diyerek uyardılar.

Ordu'nun Korgan ilçesinden olan Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Altınordu ilçesinde katıldığı toplantıda Ordu'nun limanının olmadığı yönünde yaptığı eleştiride, " Karamsarlık havası vermek durumu değil ama kendimizi de kandırmamak gerekir, sorunlarımız var. Bu kentin limanının olmaması, vizyonunun daraldığını gösteriyor.” dedi.

Uçarmak, açıklamasında şunları söyledi:

“1900'lü yıllarda Ordu'da pamuk ithalatı var. Uluslararası sefer yapan İtalyanların, Fransızların, İngilizlerin Karadeniz'e düzenli sefer yapan gemileri var. Ticarette bir vizyon var. O yıllarda Ordu'da hatırı sayılır bir ticaretin yapıldığını görebiliyoruz. Bu kentin limanının olmaması, vizyonunun daraldığını gösteriyor. Bugün limanı olmayan bir kent haline döndük. Bunu kesinlikle behemehal aşmamız gerekiyor. O nedenle bu heyecanı yeniden getirecek projelerin ben değerli bakanımızın zamanında bir vizyon olarak ortaya konulacağını düşünüyorum."

Bakan Yardımcısı Uçarmak'ın Ordu'da liman bulunmadığına ilişkin açıklamasına tepki gösteren Ünyeliler; "Sn. Uçarmak'ın açıklamasında bir bilgi eksikliği söz konusu. Ordu'nun liman yok değil, var. Ünye'de hizmet veriyor. Eksik olan liman değil, limanın yetersizliği. Ünye Limanı'nın Ünye Port projesi kapsamında büyütülmesi için bir çalışma başlatıldı ama bir türlü ilerleme sağlanamadı. Sn. Bakan Yardımcımızdan, Ordulu siyasilerimizden ve ilgili herkesten Ünye Port çalışmalarına destek olmalarını, takip etmelerini istiyoruz." dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.