Ordu’da en çok görülen 20 suç türü

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.06.2018 - 00:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2875+ kez okundu.
 

Ordu’da en çok görülen 20 suç türü

Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı Ordu Adliyesi’nin 2017 verilerine göre Altınordu’daki Ordu Adliyesinde en fazla görülen ilk 20 suç türü içinde ilk sırada silahlı örgütte yönetici olmak, son sırada ise cebir yolu ile konut dokunulmazlığını ihlal etme yer aldı.
Adalet Bakanlığı Ordu Adliyesi’nin 2017 verilerini açıkladı. Buna göre Altınordu’da bulunan Ordu Adliyesinde en fazla görülen ilk 20 suç türü silahlı örgütte yönetici olmak, hakaret, yaralama, tehdit, mala zarar verme, taksirle yaralama, dolandırıcılık, yaralama, resmi belgede sahtecilik, alkollü araç kullanmak, iftira, basit tehdit, uyuşturucu kullanmak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, konuttan hırsızlık, kişilerin huzur ve sükununu bozma, uyuşturucu madde ticareti yapma, anayasayı ihlal, sesli ve görüntülü ileti ile hakaret ve 116-1 olarak adlandırılan konut dokunulmazlığını cebir yolu ile konut dokunulmazlığını ihlal etme olarak sıralandı. En fazla fail-i meçhul mala zarar vermede Bu suçlar hakkında yürütülen soruşturmalardan en az ortalama sürede bitirileni 19 gün ile trafik güvenliğini tehlikeye sokma olurken en uzun ortalama sürede bitirileni ise178 gün ile cebir yolu ile konut dokunulmazlığını ihlal etme oldu. Yine en çok karşılaşılan suç türüne göre en fazla fail-i meçhul dosya 130 dosya ile mala zarar verme suçunda görülürken en ez fail-i meçhul dosya ise 1 dosya ile alkollü araç kullanma suçunda görüldü. Gençlerde yaralama ilk sırada Bu arada an fazla görülen 20 suç içinde şüphelilerin yaş türleri de açıklandı. Yaş gurupları 12-15 arası, 16-18 arası ve 19 üstü olmak üzere 3 ayrı gurupta sınıflandırıldı. Bu sınıflandırmaya göre bütün yaş guruplarında ilk 20 suçta en fazla şüpheli 19 yaşın üzerinde görüldü. 12-15 yaş aralığında en fazla şüpheli yaralama suçunda görüldü. 2017 yılında bu suçtan 70 şüpheli işlem gördü. Benzer bir durum 16-18 yaş aralığında de yaşandı. Bu yaş aralığında en fazla şüpheli 199 sayısı ile yine yaralama suçunda görüldü. Ordu Adliyesi’nde 2017 yılında en fazla görülen ilk 20 suç türünden toplam 16238 şüpheli hakkında işlem yapıldı.  
Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı Ordu Adliyesi’nin 2017 verilerine göre Altınordu’daki Ordu Adliyesinde en fazla görülen ilk 20 suç türü içinde ilk sırada silahlı örgütte yönetici olmak, son sırada ise cebir yolu ile konut dokunulmazlığını ihlal etme yer aldı.

Adalet Bakanlığı Ordu Adliyesi’nin 2017 verilerini açıkladı. Buna göre Altınordu’da bulunan Ordu Adliyesinde en fazla görülen ilk 20 suç türü silahlı örgütte yönetici olmak, hakaret, yaralama, tehdit, mala zarar verme, taksirle yaralama, dolandırıcılık, yaralama, resmi belgede sahtecilik, alkollü araç kullanmak, iftira, basit tehdit, uyuşturucu kullanmak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, konuttan hırsızlık, kişilerin huzur ve sükununu bozma, uyuşturucu madde ticareti yapma, anayasayı ihlal, sesli ve görüntülü ileti ile hakaret ve 116-1 olarak adlandırılan konut dokunulmazlığını cebir yolu ile konut dokunulmazlığını ihlal etme olarak sıralandı.

En fazla fail-i meçhul mala zarar vermede

Bu suçlar hakkında yürütülen soruşturmalardan en az ortalama sürede bitirileni 19 gün ile trafik güvenliğini tehlikeye sokma olurken en uzun ortalama sürede bitirileni ise178 gün ile cebir yolu ile konut dokunulmazlığını ihlal etme oldu.

Yine en çok karşılaşılan suç türüne göre en fazla fail-i meçhul dosya 130 dosya ile mala zarar verme suçunda görülürken en ez fail-i meçhul dosya ise 1 dosya ile alkollü araç kullanma suçunda görüldü.

Gençlerde yaralama ilk sırada

Bu arada an fazla görülen 20 suç içinde şüphelilerin yaş türleri de açıklandı. Yaş gurupları 12-15 arası, 16-18 arası ve 19 üstü olmak üzere 3 ayrı gurupta sınıflandırıldı. Bu sınıflandırmaya göre bütün yaş guruplarında ilk 20 suçta en fazla şüpheli 19 yaşın üzerinde görüldü. 12-15 yaş aralığında en fazla şüpheli yaralama suçunda görüldü. 2017 yılında bu suçtan 70 şüpheli işlem gördü. Benzer bir durum 16-18 yaş aralığında de yaşandı. Bu yaş aralığında en fazla şüpheli 199 sayısı ile yine yaralama suçunda görüldü.

Ordu Adliyesi’nde 2017 yılında en fazla görülen ilk 20 suç türünden toplam 16238 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.