Ordu’da 31 Başpehlivan Güreşecek

YAŞAM 09.07.2019 - 13:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1645+ kez okundu.
 

Ordu’da 31 Başpehlivan Güreşecek

Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde 31 başpehlivan mücadele edecek.
8-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan büyük festivalin son gününde pehlivanlar “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Aybastı ilçesinde kozlarını paylaşacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesinin birlikte organize ettiği ve her yıl on binlerce kişinin katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen festivalde güreşseverler son gün gerçekleştirilecek olan güreş müsabakalarını bekliyor. Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olarak bilinen Ordu Aybastı Perşembe Yaylası’nda 1105 yılında Trabzon Rum Devleti’ne karşı savaşırken Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin asker şehit düşmüştü. Bu yıl 31 başpehlivanın er meydanında sergileyeceği mücadeleyi merakla bekleyen güreşseverler şu isimleri izleme fırsatı bulacaklar; S.N.       BOYLAR                ADI SOYADI 1           BAŞ        RECEP KARA 2           BAŞ        FATİH ATLI 3           BAŞ        MEHMET YEŞİL YEŞİL 4           BAŞ        ABDULLAH GÜNGÖR 5           BAŞ        SERHAT GÖKMEN 6           BAŞ        SÜLEYMAN AYKIRI 7           BAŞ        FARUK AKKOYUN 8           BAŞ        NEDİM GÜREL 9           BAŞ        SALİH ERİNÇ 10         BAŞ        AHMET KAVAKÇI 11         BAŞ        FATİH ÇAKIROĞLU 12         BAŞ        FATİH BAKIR 13         BAŞ        EKREM YAVUZ 14         BAŞ        GÜNGÖR EKİN 15         BAŞ        ALİ RIZA KAYA 16         BAŞ        İBRAHİM KATKICI 17         BAŞ        NURİ ZENGİN 18         BAŞ        NADİR TAKI 19         BAŞ        HASAN ZEYBEK 20         BAŞ        RECEP TASLAK 21         BAŞ        ONUR ŞENEL 22         BAŞ        MECİT YILDIRIM 23         BAŞ        FAİK SEZGİN 24         BAŞ        AHMET SERBEST 25         BAŞ        ALİ GÖKÇEN 26         BAŞ        ARİF AKIN 27         BAŞ        MUSTAFA BAŞDEMİR 28         BAŞ        MURAT AYDOĞDU 29          BAŞ        FATİH KOYUNCU 30          BAŞ        ONUR BALCI 31          BAŞ        OSMAN AYNUR RENKLİ BİR HAFTA OLACAK Bir hafta sürecek olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali kapsamında 20. Aybastı Kabataş Kurultayı, Yamaç Paraşütü Gösterisi, Kulüplerarası Karakucak Güreşleri, Aybastı Perşembe Yaylası Türkiye Kano Etkinlikleri, En Lezzetli Peynir, En Güzel Koç, En Güzel Dişi ve Erkek Buzağı, Koyun Kırkma Yarışları, Golf Gösterisi, Ödüllü At Yarışları konser ve etkinliklerle renklenirken pazar günü yapılacak güreşlerle sona erecek.
Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde 31 başpehlivan mücadele edecek.

8-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan büyük festivalin son gününde pehlivanlar “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Aybastı ilçesinde kozlarını paylaşacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesinin birlikte organize ettiği ve her yıl on binlerce kişinin katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen festivalde güreşseverler son gün gerçekleştirilecek olan güreş müsabakalarını bekliyor.

Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olarak bilinen Ordu Aybastı Perşembe Yaylası’nda 1105 yılında Trabzon Rum Devleti’ne karşı savaşırken Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin asker şehit düşmüştü.

Bu yıl 31 başpehlivanın er meydanında sergileyeceği mücadeleyi merakla bekleyen güreşseverler şu isimleri izleme fırsatı bulacaklar;

S.N.       BOYLAR                ADI SOYADI

1           BAŞ        RECEP KARA

2           BAŞ        FATİH ATLI

3           BAŞ        MEHMET YEŞİL YEŞİL

4           BAŞ        ABDULLAH GÜNGÖR

5           BAŞ        SERHAT GÖKMEN

6           BAŞ        SÜLEYMAN AYKIRI

7           BAŞ        FARUK AKKOYUN

8           BAŞ        NEDİM GÜREL

9           BAŞ        SALİH ERİNÇ

10         BAŞ        AHMET KAVAKÇI

11         BAŞ        FATİH ÇAKIROĞLU

12         BAŞ        FATİH BAKIR

13         BAŞ        EKREM YAVUZ

14         BAŞ        GÜNGÖR EKİN

15         BAŞ        ALİ RIZA KAYA

16         BAŞ        İBRAHİM KATKICI

17         BAŞ        NURİ ZENGİN

18         BAŞ        NADİR TAKI

19         BAŞ        HASAN ZEYBEK

20         BAŞ        RECEP TASLAK

21         BAŞ        ONUR ŞENEL

22         BAŞ        MECİT YILDIRIM

23         BAŞ        FAİK SEZGİN

24         BAŞ        AHMET SERBEST

25         BAŞ        ALİ GÖKÇEN

26         BAŞ        ARİF AKIN

27         BAŞ        MUSTAFA BAŞDEMİR

28         BAŞ        MURAT AYDOĞDU

29          BAŞ        FATİH KOYUNCU

30          BAŞ        ONUR BALCI

31          BAŞ        OSMAN AYNUR

RENKLİ BİR HAFTA OLACAK

Bir hafta sürecek olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali kapsamında 20. Aybastı Kabataş Kurultayı, Yamaç Paraşütü Gösterisi, Kulüplerarası Karakucak Güreşleri, Aybastı Perşembe Yaylası Türkiye Kano Etkinlikleri, En Lezzetli Peynir, En Güzel Koç, En Güzel Dişi ve Erkek Buzağı, Koyun Kırkma Yarışları, Golf Gösterisi, Ödüllü At Yarışları konser ve etkinliklerle renklenirken pazar günü yapılacak güreşlerle sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.