Ordu’da 19 belediye Cumhur İttifakında, 1 belediye CHP’de

SİYASET 01.04.2019 - 22:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1372+ kez okundu.
 

Ordu’da 19 belediye Cumhur İttifakında, 1 belediye CHP’de

2019 mahalli idareler seçiminde Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil 2’si Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’li belediye olmak üzere 19 ilçeyi kazanırken; Gülyalı Belediyesi'ni CHP’nin adayı kazandı.
2014 mahalli idareler seçiminde Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil 19 ilçe belediye başkanlığını kazanan AK Parti, bu seçimde 2’si Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’li belediye olmak üzere 19 ilçeyi kazanırken; Gülyalı Belediyesi'ni CHP’nin adayı kazandı.  Ordu'da 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 2.174 sandıkta 581 bin 656 seçmenden 497 bin 683'ü sandığa giderek oy kullandı. Seçimlerde, 22 bin 857 oy geçersiz sayıldı. İl Seçim Kurulu'nca açıklanan resmi sonuçlara göre, 'Cumhur İttifakı' adayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Partili Hilmi Güler 270 bin 397 oy alırken, en yakın rakibi İçişleri eski Bakanı Saadet Partisi’nin adayı İdris Naim Şahin ise 124 bin 42 oy alabildi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Adıgüzel de 73 bin 444 oy alırken, diğer 5 partinin adayı ve bağımsız aday ise 2 binin altında oy aldı. Geçen yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediyesinin tamamını kazanan AK Parti, bu seçimlerde Gülyalı ilçesinde kayıp verdi. AK Parti'nin aday gösterdiği mevcut Belediye Başkanı Talip Şen'e karşı CHP'nin genç adayı Ulaş Tepe Gülyalı, seçimin galibi oldu.  'Cumhur İttifakı'nda büyükşehir belediyesinin yanı sıra, Çamaş ve İkizce'yi MHP'li aday kazanırken, diğer 17 ilçenin tamamını da AK Parti'li adaylar aldı.  - 2014’te 20’de 20 yapılmıştı - 2014 Yerel Seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi dahil 20 ilçede belediye başkanlığı kazanan AK Parti, bu seçimde bir ilçeyi CHP’ye kaptırdı. Ordu il genelinde açılan sandıklara göre, AK Parti ve MHP’nin birlikte girdiği Cumhur İttifakı 18 ilçe ve Büyükşehir'de seçimi önde götürdü. İkizce ve Çamaş ilçelerinde seçime MHP’nin adayıyla giren AK Parti’nin diğer ilçelerde kazanan belediye başkanları şöyle oldu: AK Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, ilçelerde ise Altınordu’da Aşkın Tören, Akkuş’ta İsa Demirci, Aybastı’da Beytullah Geçtan, Çatalpınar’da Ahmet Türe,  Çaybaşı’nda Hüseyin Semiz, Fatsa’da İbrahim Etem Kibar, Gölköy’de Fikri Uludağ,  Gürgentepe’de Yaşar Şahin,  Kabataş’ta Yakup Yılmaz,  Kabadüz’de Yener Kaya,  Korgan’da Tuncay Kiraz,  Kumru’da Yusuf Yalçuva, Mesudiye’de İsa Gül,  Perşembe’de Mustafa Sayım Tandoğan, Ulubey’de İsa Türkcan, Ünye’de Hüseyin Tavlı seçimi resmi olmayan sonuçlara göre kazandı.  Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Çamaş’ta Mahmut Ayparçası ve İkizce’de Osman Kaygı belediye başkanlıklarını ilan etti.   Gülyalı ilçesinde ise CHP, genç Başkan Ulaş Tepe ile bir belediye başkanlığı kazandı.
2019 mahalli idareler seçiminde Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil 2’si Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’li belediye olmak üzere 19 ilçeyi kazanırken; Gülyalı Belediyesi'ni CHP’nin adayı kazandı.

2014 mahalli idareler seçiminde Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil 19 ilçe belediye başkanlığını kazanan AK Parti, bu seçimde 2’si Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’li belediye olmak üzere 19 ilçeyi kazanırken; Gülyalı Belediyesi'ni CHP’nin adayı kazandı. 

Ordu'da 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 2.174 sandıkta 581 bin 656 seçmenden 497 bin 683'ü sandığa giderek oy kullandı. Seçimlerde, 22 bin 857 oy geçersiz sayıldı.

İl Seçim Kurulu'nca açıklanan resmi sonuçlara göre, 'Cumhur İttifakı' adayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Partili Hilmi Güler 270 bin 397 oy alırken, en yakın rakibi İçişleri eski Bakanı Saadet Partisi’nin adayı İdris Naim Şahin ise 124 bin 42 oy alabildi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Adıgüzel de 73 bin 444 oy alırken, diğer 5 partinin adayı ve bağımsız aday ise 2 binin altında oy aldı.

Geçen yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediyesinin tamamını kazanan AK Parti, bu seçimlerde Gülyalı ilçesinde kayıp verdi. AK Parti'nin aday gösterdiği mevcut Belediye Başkanı Talip Şen'e karşı CHP'nin genç adayı Ulaş Tepe Gülyalı, seçimin galibi oldu.

 'Cumhur İttifakı'nda büyükşehir belediyesinin yanı sıra, Çamaş ve İkizce'yi MHP'li aday kazanırken, diğer 17 ilçenin tamamını da AK Parti'li adaylar aldı. 

- 2014’te 20’de 20 yapılmıştı -

2014 Yerel Seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi dahil 20 ilçede belediye başkanlığı kazanan AK Parti, bu seçimde bir ilçeyi CHP’ye kaptırdı.

Ordu il genelinde açılan sandıklara göre, AK Parti ve MHP’nin birlikte girdiği Cumhur İttifakı 18 ilçe ve Büyükşehir'de seçimi önde götürdü.

İkizce ve Çamaş ilçelerinde seçime MHP’nin adayıyla giren AK Parti’nin diğer ilçelerde kazanan belediye başkanları şöyle oldu:

AK Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, ilçelerde ise Altınordu’da Aşkın Tören, Akkuş’ta İsa Demirci, Aybastı’da Beytullah Geçtan, Çatalpınar’da Ahmet Türe,  Çaybaşı’nda Hüseyin Semiz, Fatsa’da İbrahim Etem Kibar, Gölköy’de Fikri Uludağ,  Gürgentepe’de Yaşar Şahin,  Kabataş’ta Yakup Yılmaz,  Kabadüz’de Yener Kaya,  Korgan’da Tuncay Kiraz,  Kumru’da Yusuf Yalçuva, Mesudiye’de İsa Gül,  Perşembe’de Mustafa Sayım Tandoğan, Ulubey’de İsa Türkcan, Ünye’de Hüseyin Tavlı seçimi resmi olmayan sonuçlara göre kazandı. 

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Çamaş’ta Mahmut Ayparçası ve İkizce’de Osman Kaygı belediye başkanlıklarını ilan etti.

 

Gülyalı ilçesinde ise CHP, genç Başkan Ulaş Tepe ile bir belediye başkanlığı kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.