ORÇEV’den Sosyal Paylaşım Kampanyası

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 06.08.2019 - 23:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1368+ kez okundu.
 

ORÇEV’den Sosyal Paylaşım Kampanyası

Ordu Çevre Derneği Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma işletmeciliği yapan şirketin alanını genişletme girişimi üzerine sosyal paylaşım ile kampanya başlattı.
Maden sahasının fotoğrafı ile ekonomik ve sağlık yönünden zararlarının vurgulandığı paylaşımlarla kamuoyu yaratmak istediklerini belirten ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Fatsa ve Ünye topraklarında siyanürlü maden işletmeciliği yanında MTA’nın yaptığı sondajlardan da anlaşıldığı gibi yakında yeni maden sahalarıyla karşı karşıya kalacağız. Ayrıca şu an siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket yeni ÇED süreci ile alanını üç kat daha büyütmek istiyor. Sular kirleniyor, orman ve tarım arazileri yok ediliyor. Tüm canlıların yaşamı tehdit altında. Bu nedenle sosyal paylaşımlarla kamuoyu oluşturmak ve tehlikeye dikkat çekmek istedik. Pazartesi günü kampanyayı başlattık. Oldukça ilgi gördü. Şimdilik dört günlük kampanya yapıyoruz. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Torağımızı, suyumuzu, yaşamımızı korumak için hukuksal ve fiili mücadelemiz devam edecek.” dedi. Ülkenin sorunu ORÇEV Yönetim Kurul Üyesi ve Ekoloji Birliği eş sözcüsü de olan Coşkun Özbucak da, “Toprağımızı, suyumuzu; sağlığımızı, geleceğimizi tehdit eden bu çalışmalar ülkenin her tarafında var. Doğamız, suyumuz yerli ve yabancı şirketlere kazanç kapısı olarak sunuluyor. Fatsa-Ünye topraklarında yaşanan tehlike Kaz Dağlarından Munzur Dağlarına, Murat Dağından Artvin’e, Turgutlu’dan Sivas’a, Giresun’a her tarafta var. Bu nedenle Ekoloji Birliği olarak yerel soruları ortaklaştırarak ülke genelinde ortak mücadeleyi örmeye çalışıyoruz. Kaz Dağı, Murat Dağı, Munzur Dağı ve Fatsa ve Ünye de böyle kurtulacak. İzlenen maden, enerji politikalarının değiştirilmesi için de yapılması gerekenler bu mücadelenin içinde. Kampanyaları diğer çevre ve ekoloji mücadelesi verenlerle buluşturuyoruz.” dedi.
Ordu Çevre Derneği Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma işletmeciliği yapan şirketin alanını genişletme girişimi üzerine sosyal paylaşım ile kampanya başlattı.

Maden sahasının fotoğrafı ile ekonomik ve sağlık yönünden zararlarının vurgulandığı paylaşımlarla kamuoyu yaratmak istediklerini belirten ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Fatsa ve Ünye topraklarında siyanürlü maden işletmeciliği yanında MTA’nın yaptığı sondajlardan da anlaşıldığı gibi yakında yeni maden sahalarıyla karşı karşıya kalacağız. Ayrıca şu an siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket yeni ÇED süreci ile alanını üç kat daha büyütmek istiyor. Sular kirleniyor, orman ve tarım arazileri yok ediliyor. Tüm canlıların yaşamı tehdit altında. Bu nedenle sosyal paylaşımlarla kamuoyu oluşturmak ve tehlikeye dikkat çekmek istedik. Pazartesi günü kampanyayı başlattık. Oldukça ilgi gördü. Şimdilik dört günlük kampanya yapıyoruz. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Torağımızı, suyumuzu, yaşamımızı korumak için hukuksal ve fiili mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Ülkenin sorunu

ORÇEV Yönetim Kurul Üyesi ve Ekoloji Birliği eş sözcüsü de olan Coşkun Özbucak da, “Toprağımızı, suyumuzu; sağlığımızı, geleceğimizi tehdit eden bu çalışmalar ülkenin her tarafında var. Doğamız, suyumuz yerli ve yabancı şirketlere kazanç kapısı olarak sunuluyor. Fatsa-Ünye topraklarında yaşanan tehlike Kaz Dağlarından Munzur Dağlarına, Murat Dağından Artvin’e, Turgutlu’dan Sivas’a, Giresun’a her tarafta var. Bu nedenle Ekoloji Birliği olarak yerel soruları ortaklaştırarak ülke genelinde ortak mücadeleyi örmeye çalışıyoruz. Kaz Dağı, Murat Dağı, Munzur Dağı ve Fatsa ve Ünye de böyle kurtulacak. İzlenen maden, enerji politikalarının değiştirilmesi için de yapılması gerekenler bu mücadelenin içinde. Kampanyaları diğer çevre ve ekoloji mücadelesi verenlerle buluşturuyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.