Okul kantinlerine sıkı denetim

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.11.2019 - 23:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1462+ kez okundu.
 

Okul kantinlerine sıkı denetim

Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da 2019 yılında il genelinde Tarım ve Orman Müdürlükleri gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda kantin ve yemekhanelere yönelik 956 adet denetim gerçekleştirildiğini açıkladı.
İl Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal YILMAZ; “Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından gıda işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamlarda beslenmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere ayrı bir önem verilmektedir. Bu kapsamda İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelere yönelik olarak 2019 yılında 956 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda, ilimizde öğrencilerimize yemek hizmeti vermek amacıyla hazır yemek ve tabldot yemek faaliyeti gösteren 37 gıda işletmesi olup bu işletmelere yönelik 2019 yılında 120 adet denetim yapılmıştır. Ayrıca denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 35 adet çeşitli yemek numunesi alınmıştır” diye konuştu. Öğrencilere gıda güvenliği eğitimi de verildi İl Müdürlüğü olarak denetimlerin yanında gıda güvenliği konusunda öğrencilerimize eğitimlerinde verildiğine dikkat çeken Yılmaz, “2019 yılında 10 bin 500 öğrencimize gıda güvenliği ve gıda israfı konularında eğitimler verilmiştir.  Bunun yanında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerinde çalışan toplam 291 kişiye de 2019 yılında gıda hijyeni konusunda eğitimler verilmiştir. Başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır. Tüketiciler ve özellikle çocuklarımızın sağlığının en üst düzeyde korunması ve sağlıklı bir toplumun oluşturulması adına ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız ve titizlikle devam edecektir” şeklinde konuştu.
Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da 2019 yılında il genelinde Tarım ve Orman Müdürlükleri gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda kantin ve yemekhanelere yönelik 956 adet denetim gerçekleştirildiğini açıkladı.

İl Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal YILMAZ; “Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından gıda işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamlarda beslenmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere ayrı bir önem verilmektedir. Bu kapsamda İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından okullarda faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelere yönelik olarak 2019 yılında 956 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda, ilimizde öğrencilerimize yemek hizmeti vermek amacıyla hazır yemek ve tabldot yemek faaliyeti gösteren 37 gıda işletmesi olup bu işletmelere yönelik 2019 yılında 120 adet denetim yapılmıştır. Ayrıca denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 35 adet çeşitli yemek numunesi alınmıştır” diye konuştu.

Öğrencilere gıda güvenliği eğitimi de verildi

İl Müdürlüğü olarak denetimlerin yanında gıda güvenliği konusunda öğrencilerimize eğitimlerinde verildiğine dikkat çeken Yılmaz, “2019 yılında 10 bin 500 öğrencimize gıda güvenliği ve gıda israfı konularında eğitimler verilmiştir.  Bunun yanında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerinde çalışan toplam 291 kişiye de 2019 yılında gıda hijyeni konusunda eğitimler verilmiştir. Başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır. Tüketiciler ve özellikle çocuklarımızın sağlığının en üst düzeyde korunması ve sağlıklı bir toplumun oluşturulması adına ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız ve titizlikle devam edecektir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.