Mutant Virüs Bebekleri Ve Çocukları Hedef Alıyor

SAĞLIK (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.05.2021 - 02:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 3122+ kez okundu.
 

Mutant Virüs Bebekleri Ve Çocukları Hedef Alıyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Timur, koronavirüsün anne ve bebek ölümlerine neden olduğunu açıkladı. Özellikle İngiltere mutasyonlu virüslerin yeni doğan bebekleri ve çocukları hedef aldığını belirten Doç. Dr. Timur, “Mutant Covid-19 virüsü yeni doğanlarda ve erken çocukluk dönemlerinde sadece viral bir enfeksiyon değil, bütün sistemleri etkileyen bir enfeksiyon şeklinde davranıyor.” dedi.
Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgınıyla beraber ortaya çıkan mutant virüsler, anne adaylarının bebekleriyle birlikte ölümüne neden olduğu bildirildi. Uzmanlara göre Covid-19 enfeksiyonu erken doğum için risk faktörü olarak görülüyor. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Timur, anne adaylarına aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Timur, “Covid-19 pandemisi gebelikte bir takım problemlere neden olabilir. Bu problemlerin başında preterm eylem geliyor. Özellikle erken doğum için Covid-19 enfeksiyonu risk faktörüdür. Covid-19 pandemisinde anne ve bebek ölümlerini Türkiye’de gördük. Gebelikte ağır geçirilen Covid-19 enfeksiyonunda bazen anne karnında bebek ölümlerini izliyoruz, bazen de annenin hayati tehlikesine binaen yaptığımız operasyonlar sonucunda erken doğan bebeklerde maalesef bebek ölümlerini izliyoruz. O yüzden Covid-19 yakalanan anne adayları, enfeksiyonu ağır geçirebilirler, bebekleri erken doğabilir ve bebekleri ölebilir. Bu enfeksiyondan hem korunma, hem de aşı büyük önem arz ediyor” diye konuştu.     ‘MRNA AŞILARI GEBELİKTE GÜVENLİ’       Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de buradan anne adaylarına Covid-19 enfeksiyonundan korunmalarını ve aşılanmalarını tavsiye ediyoruz. O yüzden mutlaka anne adaylarının aşı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Geçenlerde MRNA aşılarının ilk sonuçları yayınlandı. Gebelikte güvenli olduğuna dair sağlam kanıtlar elde edildi. O yüzden gebelik döneminde ilk 12 hafta ve emzirme dönemi haricinde biz anne adaylarına Covid-19 aşılarını muhakkak tavsiye ediyoruz ve yaptırmalarını istiyoruz.”       ‘MUTANT VİRÜS ENFEKSİYONUNDA ÇOCUKLARDA DİKKATLİ DAVRANMAK GEREKİR’       İngiltere varyantlı mutasyon virüslerin yeni doğan bebeklerde ve erken çocukluk dönemlerinde ciddi problemlere neden olduğunu kaydeden Timur, “Özellikle ülkemizde sık görülmeye başlayan İngiltere mutasyonu yeni doğanlarda ve erken çocukluk dönemlerinde ciddi problemlere neden olabilir. Bu bakımdan anneleri ve ebeveynleri uyarmak gerekir. Mutant Covid-19 virüsü yeni doğanlarda ve erken çocukluk dönemlerinde sadece viral bir enfeksiyon değil, bütün sistemleri etkileyen bir enfeksiyon şeklinde davranıyor. O yüzden mutant virüs enfeksiyonunda özellikle çocuklarda dikkatli davranmak gerekir” şeklinde konuştu.
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Timur, koronavirüsün anne ve bebek ölümlerine neden olduğunu açıkladı. Özellikle İngiltere mutasyonlu virüslerin yeni doğan bebekleri ve çocukları hedef aldığını belirten Doç. Dr. Timur, “Mutant Covid-19 virüsü yeni doğanlarda ve erken çocukluk dönemlerinde sadece viral bir enfeksiyon değil, bütün sistemleri etkileyen bir enfeksiyon şeklinde davranıyor.” dedi.

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgınıyla beraber ortaya çıkan mutant virüsler, anne adaylarının bebekleriyle birlikte ölümüne neden olduğu bildirildi. Uzmanlara göre Covid-19 enfeksiyonu erken doğum için risk faktörü olarak görülüyor. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Timur, anne adaylarına aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Timur, “Covid-19 pandemisi gebelikte bir takım problemlere neden olabilir. Bu problemlerin başında preterm eylem geliyor. Özellikle erken doğum için Covid-19 enfeksiyonu risk faktörüdür. Covid-19 pandemisinde anne ve bebek ölümlerini Türkiye’de gördük. Gebelikte ağır geçirilen Covid-19 enfeksiyonunda bazen anne karnında bebek ölümlerini izliyoruz, bazen de annenin hayati tehlikesine binaen yaptığımız operasyonlar sonucunda erken doğan bebeklerde maalesef bebek ölümlerini izliyoruz. O yüzden Covid-19 yakalanan anne adayları, enfeksiyonu ağır geçirebilirler, bebekleri erken doğabilir ve bebekleri ölebilir. Bu enfeksiyondan hem korunma, hem de aşı büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

 

 

‘MRNA AŞILARI GEBELİKTE GÜVENLİ’

 

 

 

Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de buradan anne adaylarına Covid-19 enfeksiyonundan korunmalarını ve aşılanmalarını tavsiye ediyoruz. O yüzden mutlaka anne adaylarının aşı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Geçenlerde MRNA aşılarının ilk sonuçları yayınlandı. Gebelikte güvenli olduğuna dair sağlam kanıtlar elde edildi. O yüzden gebelik döneminde ilk 12 hafta ve emzirme dönemi haricinde biz anne adaylarına Covid-19 aşılarını muhakkak tavsiye ediyoruz ve yaptırmalarını istiyoruz.”

 

 

 

‘MUTANT VİRÜS ENFEKSİYONUNDA ÇOCUKLARDA DİKKATLİ DAVRANMAK GEREKİR’

 

 

 

İngiltere varyantlı mutasyon virüslerin yeni doğan bebeklerde ve erken çocukluk dönemlerinde ciddi problemlere neden olduğunu kaydeden Timur, “Özellikle ülkemizde sık görülmeye başlayan İngiltere mutasyonu yeni doğanlarda ve erken çocukluk dönemlerinde ciddi problemlere neden olabilir. Bu bakımdan anneleri ve ebeveynleri uyarmak gerekir. Mutant Covid-19 virüsü yeni doğanlarda ve erken çocukluk dönemlerinde sadece viral bir enfeksiyon değil, bütün sistemleri etkileyen bir enfeksiyon şeklinde davranıyor. O yüzden mutant virüs enfeksiyonunda özellikle çocuklarda dikkatli davranmak gerekir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.