Mimarlar Odası Başkan Güler'e teşekkür etti

BÖLGE GÜNDEMİ 19.07.2019 - 10:41, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2376+ kez okundu.
 

Mimarlar Odası Başkan Güler'e teşekkür etti

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılında uygulamaya konulan 1/5000 ölçekli Altınordu İlave Revizyon uygulamasını iptal etmesine Ordu Mimarlar Odası’ndan tam destek geldi.
Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Eriş, Belediyenin aldığı karar sonrası bir teşekkür mesajı yayımladı: 18.07.2019 Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin olağanüstü yapılan meclis toplantısında. 2016 Ordu Revizyon ve İlave İmar Planı içim tüm sivil toplum kuruluşları ve kamuoyunun memnuniyetsizliğini, konuyla ilgili hemşerilerimizin Ordu Büyükşehir Belediyesine taşımları ile başlayan süreç bugünkü olağanüstü meclis toplantısında oy birliği ile alınan meclis kararı ile nihai sonuca ulaşmıştır. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER ’in ve 17 meclis üyesinin 11.07.2019 tarihli Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına vermiş olduğu önerge doğrultusunda imar ve hukuk komisyonunun yapmış olduğu çalışmada; Kent siluetinin korunması , 2016 Revizyonu için kamuoyunun rahatsızlığının oluşması , imza kampanyaları düzenlenmiş olmaları , tüm sivil toplum kuruluşlarının bu kampanyaya önderlik etmeleri , Ordu şehri için ileriye dönük telafisi mümkün olmayan zararların önlenmesi , sahil kesiminde yüksek emsal oranları ve bina yüksekliklerinin teşkil ediyor olması , 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programında Mekansal Gelişme ve Planlamaya ilişkin hedeflerinin ve politikalarının yer aldığı 2 Bölümde ‘’Ülkemizde 2023 yeni şehircilik vizyonu kapsamında sağlıklı , güvenli , akıllı , çevreci , dinamik bir yapı içerisinde yatay mimariyi , insan odaklı planlamayı , sosyal dokuyu dikkate alan bir anlayışın hedeflendiği … ‘’ belirlenmesi ile hazırlanmış ve meclise sunmuş oldukları 7 maddelik raporları oy birliği ile kabul edilmiştir. Ordu Mimarlar Odası olarak yapılan bu çalışmada öncelikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER ‘ e , Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine ve emeği geçen tüm kamu çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılında uygulamaya konulan 1/5000 ölçekli Altınordu İlave Revizyon uygulamasını iptal etmesine Ordu Mimarlar Odası’ndan tam destek geldi.

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Eriş, Belediyenin aldığı karar sonrası bir teşekkür mesajı yayımladı:

18.07.2019 Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin olağanüstü yapılan meclis toplantısında. 2016 Ordu Revizyon ve İlave İmar Planı içim tüm sivil toplum kuruluşları ve kamuoyunun memnuniyetsizliğini, konuyla ilgili hemşerilerimizin Ordu Büyükşehir Belediyesine taşımları ile başlayan süreç bugünkü olağanüstü meclis toplantısında oy birliği ile alınan meclis kararı ile nihai sonuca ulaşmıştır.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER ’in ve 17 meclis üyesinin 11.07.2019 tarihli Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına vermiş olduğu önerge doğrultusunda imar ve hukuk komisyonunun yapmış olduğu çalışmada; Kent siluetinin korunması , 2016 Revizyonu için kamuoyunun rahatsızlığının oluşması , imza kampanyaları düzenlenmiş olmaları , tüm sivil toplum kuruluşlarının bu kampanyaya önderlik etmeleri , Ordu şehri için ileriye dönük telafisi mümkün olmayan zararların önlenmesi , sahil kesiminde yüksek emsal oranları ve bina yüksekliklerinin teşkil ediyor olması , 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programında Mekansal Gelişme ve Planlamaya ilişkin hedeflerinin ve politikalarının yer aldığı 2 Bölümde ‘’Ülkemizde 2023 yeni şehircilik vizyonu kapsamında sağlıklı , güvenli , akıllı , çevreci , dinamik bir yapı içerisinde yatay mimariyi , insan odaklı planlamayı , sosyal dokuyu dikkate alan bir anlayışın hedeflendiği … ‘’ belirlenmesi ile hazırlanmış ve meclise sunmuş oldukları 7 maddelik raporları oy birliği ile kabul edilmiştir.

Ordu Mimarlar Odası olarak yapılan bu çalışmada öncelikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER ‘ e , Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine ve emeği geçen tüm kamu çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.