"Milletleri Kurtaranlar Yalnız Öğretmenlerdir"

BÖLGE GÜNDEMİ 23.11.2020 - 13:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1286+ kez okundu.
 

"Milletleri Kurtaranlar Yalnız Öğretmenlerdir"

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Başöğretmen Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü anımsatarak, "Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Av. Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını  almasının yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün eğitimin sorunlarının konuşulmasına vesile olması açısından önemli olduğunu söyledi.  Başkan Av. Şahin, mesajında; "Binlerce öğretmenimiz atama bekliyor. Atanamayan öğretmenlerimiz ya başka meslekleri seçiyor, ya pazarda tezgah başına geçiyor. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı. Atama bekleyen öğretmenlerimizin ataması acilen yapılmalıdır. Eğitim sisteminde ihtiyaç analizleri acilen yapılarak, eğitim programları yeniden yapılandırılmalıdır. Çocuklarımızın çağdaş, Atatürkçü, düşünen, araştıran, milli değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmeleri ve iyi okullarda, iyi eğitim almaları amacıyla okullarımızın günümüzün gerektirdiği teknolojik, bilimsel, sosyal ve kültürel alt yapı standartlarına sahip olmalıdır.  Toplumların gelişmesinde en önemli unsur eğitimdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.' Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunlar çözülmelidir. Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin günü kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi.
CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Başöğretmen Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü anımsatarak, "Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Av. Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını  almasının yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün eğitimin sorunlarının konuşulmasına vesile olması açısından önemli olduğunu söyledi.

 Başkan Av. Şahin, mesajında; "Binlerce öğretmenimiz atama bekliyor. Atanamayan öğretmenlerimiz ya başka meslekleri seçiyor, ya pazarda tezgah başına geçiyor. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı. Atama bekleyen öğretmenlerimizin ataması acilen yapılmalıdır. Eğitim sisteminde ihtiyaç analizleri acilen yapılarak, eğitim programları yeniden yapılandırılmalıdır. Çocuklarımızın çağdaş, Atatürkçü, düşünen, araştıran, milli değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmeleri ve iyi okullarda, iyi eğitim almaları amacıyla okullarımızın günümüzün gerektirdiği teknolojik, bilimsel, sosyal ve kültürel alt yapı standartlarına sahip olmalıdır.  Toplumların gelişmesinde en önemli unsur eğitimdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.' Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunlar çözülmelidir. Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin günü kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.