Meteoroloji'den 2 Yeni İstasyon

25.09.2019 - 11:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1785+ kez okundu.
 

Meteoroloji'den 2 Yeni İstasyon

Perşembe-Kacalı ve Fatsa-Ilıca havzalarına Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor
Ordu'ya 2 adet yeni Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor. Konu hakkında konuştuğumuz İl Meteoroloji Müdürü Öner Çakmak, halihazırda il genelinde bulunan 26 adet 'Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'na ilaveten Perşembe-Kacalı ve Fatsa-Ilıca havzalarına TRKEP (Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı) kapsamında 2019 yılı içerisinde 2 adet 'Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu' kurulacağını belirtti. Sözlerini sürdüren Çakmak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde meteorolojik gözlem ağı genişletme çalışmalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Çakmak; ''Bu iki havzaya Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması sonucunda sistemlerden elde edilecek anlık yağış miktarı bilgileri, özellikle Perşembe ve Fatsa havzalarında sıklıkla yaşanan ani taşkınların anlık olarak tespit edilmesi ve ani taşkın uyarılarının yapılması açısından oldukça önem arz ediyor'' dedi.  Meteo Uyarı Sistemi büyük kolaylık sağlıyor İl Meteoroloji Müdürü Öner Çakmak; ''2019 yılında genel müdürlüğümüzce faaliyete geçirilen 'Meteo Uyarı' sistemiyle meteorolojik uyarılar daha anlaşılabilir hale getirilmiştir. Uluslararası standartlara uygun olarak meteorolojik hadiselerin etki alanı, şiddeti ve cinsine bağlı olarak 4 farklı (Yeşil, Sarı, Turuncu ve Kırmızı) uyarı kodu tüm il merkezleri ve ilçeler için yayınlanmaya başlamıştır. Vatandaşlarımız bulundukları bölgede meydana gelebilecek olumsuz meteorolojik şartları 'Meteo Uyarı' sisteminden kolaylıkla takip edebilecek ve buna bağlı olarak gerekli tedbirlerini almış olacaklardır. Kurum olarak, vatandaşlarımızın olumsuz meteorolojik hadiselere maruz kalmaması için Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayınlanan tahmin ve uyarıları televizyon, internet, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve akıllı telefon uygulamaları gibi iletişim vasıtalarından takip etmelerini tavsiye ediyoruz'' dedi. 
Perşembe-Kacalı ve Fatsa-Ilıca havzalarına Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor
Ordu'ya 2 adet yeni Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor. Konu hakkında konuştuğumuz İl Meteoroloji Müdürü Öner Çakmak, halihazırda il genelinde bulunan 26 adet 'Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'na ilaveten Perşembe-Kacalı ve Fatsa-Ilıca havzalarına TRKEP (Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı) kapsamında 2019 yılı içerisinde 2 adet 'Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu' kurulacağını belirtti. Sözlerini sürdüren Çakmak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde meteorolojik gözlem ağı genişletme çalışmalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Çakmak; ''Bu iki havzaya Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması sonucunda sistemlerden elde edilecek anlık yağış miktarı bilgileri, özellikle Perşembe ve Fatsa havzalarında sıklıkla yaşanan ani taşkınların anlık olarak tespit edilmesi ve ani taşkın uyarılarının yapılması açısından oldukça önem arz ediyor'' dedi. 
Meteo Uyarı Sistemi büyük kolaylık sağlıyor
İl Meteoroloji Müdürü Öner Çakmak; ''2019 yılında genel müdürlüğümüzce faaliyete geçirilen 'Meteo Uyarı' sistemiyle meteorolojik uyarılar daha anlaşılabilir hale getirilmiştir. Uluslararası standartlara uygun olarak meteorolojik hadiselerin etki alanı, şiddeti ve cinsine bağlı olarak 4 farklı (Yeşil, Sarı, Turuncu ve Kırmızı) uyarı kodu tüm il merkezleri ve ilçeler için yayınlanmaya başlamıştır. Vatandaşlarımız bulundukları bölgede meydana gelebilecek olumsuz meteorolojik şartları 'Meteo Uyarı' sisteminden kolaylıkla takip edebilecek ve buna bağlı olarak gerekli tedbirlerini almış olacaklardır. Kurum olarak, vatandaşlarımızın olumsuz meteorolojik hadiselere maruz kalmaması için Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayınlanan tahmin ve uyarıları televizyon, internet, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve akıllı telefon uygulamaları gibi iletişim vasıtalarından takip etmelerini tavsiye ediyoruz'' dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.