Kurbanlıklar el yakacak

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.07.2018 - 23:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1808+ kez okundu.
 

Kurbanlıklar el yakacak

Bu yıl kurbanlık hayvan fiyatları zamlanacak. En düşük büyükbaş kurbanlık fiyatı 5 bin lira, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatı ise bin 200 lira olması öngörülüyor. Artan kurbanlık fiyatları karşısında vatandaşlarınsa cebi yanacak.
KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKLARDA YÜZDE 40 ARTIŞ Ordu Damızlık, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, geçen yıl küçükbaş hayvanların en fazla bin 600 liradan satıldığını belirterek, Bu yıl küçükbaş kurbanlıklarda yüzde 40’lık bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti. Koçkaya, “Şu anda yüzde 40’lık bir zam olacak. Yapılacak olan zamla birlikte fiyatlar bin 200 liradan başlayarak, 2 bin liraya kadar çıkacak. Etin kilosu 50 liraya denk gelecek” dedi. ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYOR Ordu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gündüz Ateş ise, “Bu yıl yem fiyatlarına yapılan artış, hayvan üreticilerinin maliyetlerini de yükseltti. Bu kapsamda bu yıl büyükbaş kurbanlıklarda yüzde 20’lik bir artış olacak. Yapılacak olan zamla birlikte en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatı 5 bin liradan başlayarak, 13 bin liraya doğru tırmanacak. Büyükbaş hayvanlarda etin kilosu ise 40 liradan satılacak” diye konuştu.  
Bu yıl kurbanlık hayvan fiyatları zamlanacak. En düşük büyükbaş kurbanlık fiyatı 5 bin lira, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatı ise bin 200 lira olması öngörülüyor. Artan kurbanlık fiyatları karşısında vatandaşlarınsa cebi yanacak.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKLARDA YÜZDE 40 ARTIŞ

Ordu Damızlık, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, geçen yıl küçükbaş hayvanların en fazla bin 600 liradan satıldığını belirterek, Bu yıl küçükbaş kurbanlıklarda yüzde 40’lık bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti. Koçkaya, “Şu anda yüzde 40’lık bir zam olacak. Yapılacak olan zamla birlikte fiyatlar bin 200 liradan başlayarak, 2 bin liraya kadar çıkacak. Etin kilosu 50 liraya denk gelecek” dedi.

ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYOR

Ordu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gündüz Ateş ise, “Bu yıl yem fiyatlarına yapılan artış, hayvan üreticilerinin maliyetlerini de yükseltti. Bu kapsamda bu yıl büyükbaş kurbanlıklarda yüzde 20’lik bir artış olacak. Yapılacak olan zamla birlikte en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatı 5 bin liradan başlayarak, 13 bin liraya doğru tırmanacak. Büyükbaş hayvanlarda etin kilosu ise 40 liradan satılacak” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.