“Kuaförler Büyük Sıkıntı İçerisinde”

BÖLGE GÜNDEMİ 26.04.2020 - 21:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2223+ kez okundu.
 

“Kuaförler Büyük Sıkıntı İçerisinde”

Ünye Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmet Çat, koronavirüsü nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu kuaför ve terzilerin kapalı olması nedeniyle teşvik ve destek arayışı içerisinde olduklarını söyledi.
Başkan Çat, sosyal mesafe nedeniyle Ünye’de yaklaşık 150 kuaför ve terzi esnafının yaşanılan bu süreçte sıkıntı yaşadığını söyleyerek haftalık düzenli bir şekilde kuaförlerin gerekli tedbirlerle açılabileceğini ifade etti. “Kuaförler Büyük Sıkıntı İçerisinde” İçerisinde bulunan sıkıntılı süreçte en çok kuaförlerin etkilendiğini söyleyen Ünye Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmet Çat,” Bir aydan beri bizim küçük esnaf dediğimiz berber, kuaför, güzellik salonlarımız kapalı durumdadır. Bu insanlarda bir aile geçindiriyorlar. Herkesin çocukları,evi, kirası ve faturaları var. Bunlarda çok büyük sıkıntı içerisindeler. Üyelerimiz bizi gece gündüz rahatsız ediyor. Bu rahatsızlığın üzerine onlara biraz daha sabırlı olun diyoruz. Türkiye’mizde olduğu gibi Dünyamızda da bu sıkıntı var. Virüsü sabırlı bir şekilde atlatmaya çalışalım. Devlet bize yardımcı olmak için çalışıyor. Halk Bankası aracılığıyla Esnaf Kefalet Kooperatifi destek kredisi verecek. Bu desteği alan kadar alamayan da birçok esnafımız var. Alamayan esnaflar hakkında devletimiz tarafından askeri ücret desteği için Cimer’e yazı yazdık. Kuaförler ve berberler günlük çalışan esnaflarımızdır. El sanatı ile evlerine bakan kişiler oldukları için bizlerde devletimize duyurmak istiyoruz. En azından askeri ücret olmasa bile aylık 1000 lira destek vererek esnaflarımız gönlü alınabilir” dedi. “Artık Traş Olmak İstiyoruz” Vatandaşlar tarafından telefonla aranarak kuaförlerin ne zaman açılacağını sorduklarını söyleyen Başkan Çat,” Bizleri telefonla arayan vatandaşlarımız saçımız sakalımız uzadı artık traş olmak istiyoruz diyorlar. Bununla ilgili çalışmalarınız var mı diyerek bizlere ulaşan çok oldu. Onlara İç işleri bakanlığına bağlı olduğumuz için onlardan ne zaman bize bir açıklama gelirse biz de o zaman dükkânlarımızı açmış olacağız diyoruz. En azından berber ve kuaförlerimize bir haftalık sıkı tedbir altında özel maske ve özel kıyafet olmak şartıyla halka hizmet edersek herkes bundan memnun olur” diye konuştu. “Seyyar Tuhafiyecilerde Zor Durumda” Pazara çıkamadıkları için seyyar tuhafiyecilerinde zorda olduğunu söyleyen Çat,”Biz Valimiz ve muhtarlarımızla beraber ihtiyacı olanlar için paket hazırlarken, esnaflarımız için valiliğimizin aracılığıyla çalışarak ramazan paketi hazırlamak istiyoruz. Seyyar tuhafiyecilerimiz de pazara çıkamadıkları için zor durumdalar. Bize telefon ederek isteklerini ve dileklerini iletiyorlar. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza rica etsek iki veya üç gün için saatli bir şekilde pazar açmalarına izin verelim. Bu konu hakkında da bazı çalışmalarımız sürüyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Ünye Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmet Çat, koronavirüsü nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu kuaför ve terzilerin kapalı olması nedeniyle teşvik ve destek arayışı içerisinde olduklarını söyledi.

Başkan Çat, sosyal mesafe nedeniyle Ünye’de yaklaşık 150 kuaför ve terzi esnafının yaşanılan bu süreçte sıkıntı yaşadığını söyleyerek haftalık düzenli bir şekilde kuaförlerin gerekli tedbirlerle açılabileceğini ifade etti.

“Kuaförler Büyük Sıkıntı İçerisinde”

İçerisinde bulunan sıkıntılı süreçte en çok kuaförlerin etkilendiğini söyleyen Ünye Terziler ve Kuaförler Odası Başkanı İsmet Çat,” Bir aydan beri bizim küçük esnaf dediğimiz berber, kuaför, güzellik salonlarımız kapalı durumdadır. Bu insanlarda bir aile geçindiriyorlar. Herkesin çocukları,evi, kirası ve faturaları var. Bunlarda çok büyük sıkıntı içerisindeler. Üyelerimiz bizi gece gündüz rahatsız ediyor. Bu rahatsızlığın üzerine onlara biraz daha sabırlı olun diyoruz. Türkiye’mizde olduğu gibi Dünyamızda da bu sıkıntı var. Virüsü sabırlı bir şekilde atlatmaya çalışalım. Devlet bize yardımcı olmak için çalışıyor. Halk Bankası aracılığıyla Esnaf Kefalet Kooperatifi destek kredisi verecek. Bu desteği alan kadar alamayan da birçok esnafımız var. Alamayan esnaflar hakkında devletimiz tarafından askeri ücret desteği için Cimer’e yazı yazdık. Kuaförler ve berberler günlük çalışan esnaflarımızdır. El sanatı ile evlerine bakan kişiler oldukları için bizlerde devletimize duyurmak istiyoruz. En azından askeri ücret olmasa bile aylık 1000 lira destek vererek esnaflarımız gönlü alınabilir” dedi.

“Artık Traş Olmak İstiyoruz”

Vatandaşlar tarafından telefonla aranarak kuaförlerin ne zaman açılacağını sorduklarını söyleyen Başkan Çat,” Bizleri telefonla arayan vatandaşlarımız saçımız sakalımız uzadı artık traş olmak istiyoruz diyorlar. Bununla ilgili çalışmalarınız var mı diyerek bizlere ulaşan çok oldu. Onlara İç işleri bakanlığına bağlı olduğumuz için onlardan ne zaman bize bir açıklama gelirse biz de o zaman dükkânlarımızı açmış olacağız diyoruz. En azından berber ve kuaförlerimize bir haftalık sıkı tedbir altında özel maske ve özel kıyafet olmak şartıyla halka hizmet edersek herkes bundan memnun olur” diye konuştu.

“Seyyar Tuhafiyecilerde Zor Durumda”

Pazara çıkamadıkları için seyyar tuhafiyecilerinde zorda olduğunu söyleyen Çat,”Biz Valimiz ve muhtarlarımızla beraber ihtiyacı olanlar için paket hazırlarken, esnaflarımız için valiliğimizin aracılığıyla çalışarak ramazan paketi hazırlamak istiyoruz. Seyyar tuhafiyecilerimiz de pazara çıkamadıkları için zor durumdalar. Bize telefon ederek isteklerini ve dileklerini iletiyorlar. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza rica etsek iki veya üç gün için saatli bir şekilde pazar açmalarına izin verelim. Bu konu hakkında da bazı çalışmalarımız sürüyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.