Korona virüs salgınıyla Çambaşı’nda arsa satışı tavan yaptı

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.06.2020 - 12:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1902+ kez okundu.
 

Korona virüs salgınıyla Çambaşı’nda arsa satışı tavan yaptı

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, korona virüs salgını nedeniyle insanların Çambaşı Yaylası’ndan yer almaya başladığını belirterek, “Yaylada alım satım bu yıl bu daha da artacak” dedi.
DAHA DA ARTACAK Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci, vatandaşları yaylalardan koparmadı. İkinci bir salgın beklentisine karşı bazı gurbetçi vatandaşların yaylalardan mülk satın almak için girişimde bulunduğu öğrenildi. Ordu’nun en gözde yaylalarından olan Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası da mülk satışlarının yaşandığı yayların başında geliyor. “İNSANLAR ARTIK YAYLALARI TERCİH EDİYOR” Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, virüs süreciyle birlikte vatandaşların daha fazla yer almaya başladığına dikkat çekerek, “İl dışından Çambaşı yaylamıza gelmeye başlayanlar var. Çambaşı merkezde tapulu mülk arsa var. Arsa alım satımı her yıl normal oluyor. Fakat şu anda yer alımları, bina satın alımıyla ilgili duyumlarımız var. Salgın nedeniyle insanlar kentlerden artık yaylaları tercih etmeye başladı. Virüs salgınının devam etme ihtimaline karşı da yaylalardan mülk edinmek isteyenler olduğunu görüyoruz. Yaylada alım satım bu yıl bu daha da artacak. Gurbetçilerimiz o atmosferden kurtulup buralara gelip tarım ve hayvancılığını yapıp daha sağlıklı ortamda yaşamlarını sürdürmek istiyor. İl dışından gelen hemşerilerimizin izolasyon kuralına uymalarını rica ediyorum. O tedbiri alırsak bir birimize sahip çıkmış oluruz. Bu virüsü hep birlikte atlatacağız. İlçemize ve yaylalarımıza şuanda ciddi bir yoğunluk var” diye konuştu. “YAYLAMIZ SON YILLARDA POPÜLER OLDU” Türkiye'de denize en yakın kayak merkezinin Çambaşı Yaylası’nda olduğunu, Karadeniz yaylalarını bir birine bağlayan Yeşil Yol hattının da yayla merkezinden geçtiğini ifade eden Kaya, “Yaylamız son yıllarda popüler oldu. Birçok yatırımlarımızda devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yayla merkezinde binaların dış cepheleri yenilenip tek tip oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler'e de buradaki yatırımları için ayrıca teşekkür ediyorum. Virüs süreciyle birlikte yaylamızdan mülk satın alanlar var. Burada mülk ve arsa satın alırken alıcıların da çok dikkat etmeleri gerekiyor. Yer satın almak isteyenler kesinlikle Belediyemizden ve ilgili kurumlardan yerle ilgili bilgi alsınlar. Daha sonra bizde vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmeyelim. Kimisi gidiyor meradan yer satın alıyor. Yasa gereği meradan yer satılmaz ve alınmaz. Kesinlikle o insanlarla irtibata geçip ev satın almasınlar. Duyduğumuz zaman biz zaten gerekli işlemleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, korona virüs salgını nedeniyle insanların Çambaşı Yaylası’ndan yer almaya başladığını belirterek, “Yaylada alım satım bu yıl bu daha da artacak” dedi.

DAHA DA ARTACAK

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci, vatandaşları yaylalardan koparmadı. İkinci bir salgın beklentisine karşı bazı gurbetçi vatandaşların yaylalardan mülk satın almak için girişimde bulunduğu öğrenildi. Ordu’nun en gözde yaylalarından olan Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası da mülk satışlarının yaşandığı yayların başında geliyor.

“İNSANLAR ARTIK YAYLALARI TERCİH EDİYOR”

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, virüs süreciyle birlikte vatandaşların daha fazla yer almaya başladığına dikkat çekerek, “İl dışından Çambaşı yaylamıza gelmeye başlayanlar var. Çambaşı merkezde tapulu mülk arsa var. Arsa alım satımı her yıl normal oluyor. Fakat şu anda yer alımları, bina satın alımıyla ilgili duyumlarımız var. Salgın nedeniyle insanlar kentlerden artık yaylaları tercih etmeye başladı. Virüs salgınının devam etme ihtimaline karşı da yaylalardan mülk edinmek isteyenler olduğunu görüyoruz. Yaylada alım satım bu yıl bu daha da artacak. Gurbetçilerimiz o atmosferden kurtulup buralara gelip tarım ve hayvancılığını yapıp daha sağlıklı ortamda yaşamlarını sürdürmek istiyor. İl dışından gelen hemşerilerimizin izolasyon kuralına uymalarını rica ediyorum. O tedbiri alırsak bir birimize sahip çıkmış oluruz. Bu virüsü hep birlikte atlatacağız. İlçemize ve yaylalarımıza şuanda ciddi bir yoğunluk var” diye konuştu.

“YAYLAMIZ SON YILLARDA POPÜLER OLDU”

Türkiye'de denize en yakın kayak merkezinin Çambaşı Yaylası’nda olduğunu, Karadeniz yaylalarını bir birine bağlayan Yeşil Yol hattının da yayla merkezinden geçtiğini ifade eden Kaya, “Yaylamız son yıllarda popüler oldu. Birçok yatırımlarımızda devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yayla merkezinde binaların dış cepheleri yenilenip tek tip oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler'e de buradaki yatırımları için ayrıca teşekkür ediyorum. Virüs süreciyle birlikte yaylamızdan mülk satın alanlar var. Burada mülk ve arsa satın alırken alıcıların da çok dikkat etmeleri gerekiyor. Yer satın almak isteyenler kesinlikle Belediyemizden ve ilgili kurumlardan yerle ilgili bilgi alsınlar. Daha sonra bizde vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmeyelim. Kimisi gidiyor meradan yer satın alıyor. Yasa gereği meradan yer satılmaz ve alınmaz. Kesinlikle o insanlarla irtibata geçip ev satın almasınlar. Duyduğumuz zaman biz zaten gerekli işlemleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.