Korona Testi Ordu’da Yapılabilmeli

BÖLGE GÜNDEMİ 15.03.2020 - 00:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2052+ kez okundu.
 

Korona Testi Ordu’da Yapılabilmeli

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, korana virüsünü tespit eden testin Ordu’da yapılabilmesi gerektiğini belirterek konuyu Ordu İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu’na ilettiğini söyledi.
TBMM ve Sağlık Bakanlığı düzeyinde Ankara’da Coronavirüs’e karşı alınan önlemlerle ilgili çalışmalar yürüten CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ankara’dan Ordu’ya gelir gelmez Ordu Sağlık Müdürünü ziyaret ederek, Ordu’daki mevcut durumu değerlendirdi.   TEST SAYISI ÇOK DÜŞÜK   Ziyaretle ilgili açıklama yapan Adıgüzel, “Risk yönetimi, karşılaşılabilecek sorunlar ve hareket planlarını konuştuk. Olası bir salgın durumunda ilimiz genelinde kullanılabilecek sağlık kurumlarını ve alınacak önlemleri değerlendirdik. Olası en kötü senaryolara hazır olmak için projeksiyonlar yaptık. Sağlık Müdürümüze Korona virüs için çalışılan test sayısının hem Ordu hem de ülke genelinde düşük olduğunu, negatif sonuçların bununla ilgili olabileceğini, bu nedenle daha çok test istememiz gerektiğini ifade ettim.” dedi.     TEST LABOROTUVARI KURLMALI   Korana virüsünü tespit eden testin Türkiye’de her hastanede yapılamadığını da ifade eden Adıgüzel, “Bu testin Ordu’da da çalışılabilmesi için Ordu’da da laboratuvar kurulması konusunda Sağlık Müdürümüzle ortak görüşümüz oldu. Sağlık Bakanlığı’ndan bunu talep edeceğini ifade etti. Ben de bu konuda kendisine destek vereceğimi ifade ettim.” şeklinde konuştu.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, korana virüsünü tespit eden testin Ordu’da yapılabilmesi gerektiğini belirterek konuyu Ordu İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu’na ilettiğini söyledi.

TBMM ve Sağlık Bakanlığı düzeyinde Ankara’da Coronavirüs’e karşı alınan önlemlerle ilgili çalışmalar yürüten CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ankara’dan Ordu’ya gelir gelmez Ordu Sağlık Müdürünü ziyaret ederek, Ordu’daki mevcut durumu değerlendirdi.

 

TEST SAYISI ÇOK DÜŞÜK

 

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Adıgüzel, “Risk yönetimi, karşılaşılabilecek sorunlar ve hareket planlarını konuştuk. Olası bir salgın durumunda ilimiz genelinde kullanılabilecek sağlık kurumlarını ve alınacak önlemleri değerlendirdik. Olası en kötü senaryolara hazır olmak için projeksiyonlar yaptık. Sağlık Müdürümüze Korona virüs için çalışılan test sayısının hem Ordu hem de ülke genelinde düşük olduğunu, negatif sonuçların bununla ilgili olabileceğini, bu nedenle daha çok test istememiz gerektiğini ifade ettim.” dedi.

 

 

TEST LABOROTUVARI KURLMALI

 

Korana virüsünü tespit eden testin Türkiye’de her hastanede yapılamadığını da ifade eden Adıgüzel, “Bu testin Ordu’da da çalışılabilmesi için Ordu’da da laboratuvar kurulması konusunda Sağlık Müdürümüzle ortak görüşümüz oldu. Sağlık Bakanlığı’ndan bunu talep edeceğini ifade etti. Ben de bu konuda kendisine destek vereceğimi ifade ettim.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.