Klavyede ‘On Parmak’ yazmak için çabalıyorlar!

EĞİTİM 30.12.2018 - 22:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1051+ kez okundu.
 

Klavyede ‘On Parmak’ yazmak için çabalıyorlar!

ORMEK, bünyesinde açılan “F Klavye Kursu” yoğun ilgi görülüyor. Bu klavyenin eğitimini alan kursiyerler ‘On Parmak’ hızlı yazmak için büyük çaba sarf ediyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), bünyesinde açılan “F Klavye Kursu” yoğun ilgi görülüyor. Bu klavyenin eğitimini alan kursiyerler ‘On Parmak’ hızlı yazmak için büyük çaba sarf ediyor. Vatandaşların bilgi ve beceri kazanmasının yanı sıra, ev ekonomisine katkı sağlayacak eğitimler veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde F klavye eğitimi veriliyor. Altınordu, Ünye ve Fatsa şubelerinde 4 farklı branş içerisinde olmak üzere toplam 11 grupta 230 kursiyere F klavye kullanımına yönelik kurslar açan ORMEK, vatandaşların iş hayatlarında bir adım önde olmasını sağlıyor. Verilen eğitimler sonucunda kursiyerler on parmak ile resmi yazı ve dilekçeleri hızlı ve yanlışsız yazma becerisine sahip olurken, hızlı klavye kullanım şartı arayan kamu kurumları için vatandaşları nitelikli hale getiriyor. -“F Klavye kullanmak artık ayrıcalık değil, zorunluluk”- Uzun zamandır F klavye kursunun açılmasını beklediklerini ifade eden kursiyerler, “F klavye kullanımı önceden bir ayrıcalıktı, şimdi ise bir zorunluluk haline dönüşüyor. Hızlı F klavye kullanmak devlet memurluğu ve diğer firmalarda önde olmamızı sağlıyor. Adli kâtiplik sınavlarında da klavye kullanım sınavı ile işe alım yapıldığından bu kursu uzun zamandır bekliyorduk. Kurs sayesinde hızlı yazı yazmayı geliştirdik. Parmaklarımızı nasıl kullanacağımızı öğrendik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştular. -Türkçe’ye en uygun hazırlanmış klavye - Daktilo kullanımının yoğun olduğu yıllarda F klavye bir ayrıcalık ve zorunluluktu. F klavyenin en önemli özellikleri ise Türkçe’ye uygun olarak hazırlanmış olması ve Türkçe’de en çok kullanılan harflerin klavyenin ortasına (en güçlü parmakların bastığı alanlara) dizilmiş, daha az sıklıkla kullanılan harflerin ise kullanım oranlarına göre kenarlara doğru yayılmış olmasıdır.
ORMEK, bünyesinde açılan “F Klavye Kursu” yoğun ilgi görülüyor. Bu klavyenin eğitimini alan kursiyerler ‘On Parmak’ hızlı yazmak için büyük çaba sarf ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), bünyesinde açılan “F Klavye Kursu” yoğun ilgi görülüyor. Bu klavyenin eğitimini alan kursiyerler ‘On Parmak’ hızlı yazmak için büyük çaba sarf ediyor.

Vatandaşların bilgi ve beceri kazanmasının yanı sıra, ev ekonomisine katkı sağlayacak eğitimler veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde F klavye eğitimi veriliyor.

Altınordu, Ünye ve Fatsa şubelerinde 4 farklı branş içerisinde olmak üzere toplam 11 grupta 230 kursiyere F klavye kullanımına yönelik kurslar açan ORMEK, vatandaşların iş hayatlarında bir adım önde olmasını sağlıyor.

Verilen eğitimler sonucunda kursiyerler on parmak ile resmi yazı ve dilekçeleri hızlı ve yanlışsız yazma becerisine sahip olurken, hızlı klavye kullanım şartı arayan kamu kurumları için vatandaşları nitelikli hale getiriyor.

-“F Klavye kullanmak artık ayrıcalık değil, zorunluluk”-

Uzun zamandır F klavye kursunun açılmasını beklediklerini ifade eden kursiyerler, “F klavye kullanımı önceden bir ayrıcalıktı, şimdi ise bir zorunluluk haline dönüşüyor. Hızlı F klavye kullanmak devlet memurluğu ve diğer firmalarda önde olmamızı sağlıyor. Adli kâtiplik sınavlarında da klavye kullanım sınavı ile işe alım yapıldığından bu kursu uzun zamandır bekliyorduk. Kurs sayesinde hızlı yazı yazmayı geliştirdik. Parmaklarımızı nasıl kullanacağımızı öğrendik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

-Türkçe’ye en uygun hazırlanmış klavye -

Daktilo kullanımının yoğun olduğu yıllarda F klavye bir ayrıcalık ve zorunluluktu. F klavyenin en önemli özellikleri ise Türkçe’ye uygun olarak hazırlanmış olması ve Türkçe’de en çok kullanılan harflerin klavyenin ortasına (en güçlü parmakların bastığı alanlara) dizilmiş, daha az sıklıkla kullanılan harflerin ise kullanım oranlarına göre kenarlara doğru yayılmış olmasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.