Kaymakam Güney, Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

BÖLGE GÜNDEMİ 25.04.2018 - 09:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2446+ kez okundu.
 

Kaymakam Güney, Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptığı ziyaretler ile esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, sorun ve isteklerini dinledi.
Kooperatif Başkanı Ali Özkan ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarla bir araya gelerek işyerlerinde esnafla sohbet eden Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Esnaf ve sanatkârlarımız üretim için, ticaret için Ünye ekonomisi için çok önemli bir fonksiyon üstleniyorlar” dedi. Üretimin ve istihdamın arttırılmasında esnafların ve üretim yapan işyerlerinin büyük önem taşıdığını belirten Kaymakam Güney, şunları söyledi: “Esnaf ve sanatkârlarımız büyük gayret azim ve fedakarlıkla çalışıyor. Ülkemizin ve Ünye’mizin ihtiyaç duyduğu üretim ve istihdamın sağlanmasına önemli ve anlamlı katkı sunuyorlar. Biz kamu görevlileri olarak el emeği, alın teriyle üreten ve kazanan esnafımızın yanındayız, destekçisiyiz. Esnaflarımıza ve işyerlerimize yaptığımız bu ziyaretlerle sizlerin yanında olduğumuzu htirerek talep ve şikayetlerinizi bizzat sizlerden dinlemek istiyoruz. Bugünkü ziyaretimizde de en büyük sorununuz ve ihtiyacınızın Ünye Küçük Sanayi Sitesinin yetersizliği ve yeni küçük sanayi sitesi yapılması talebi tüm esnafımız tarafından yoğun şekilde dile getirildi. Evet bu talebiniz gayet haklı ve yerindedir. Ünye çevre yolu yapıldıktan sonra Ünyeli çevre yoluna sırtını dönmemeli ve yoldaki hareketlilikten gereğince faydalanmalıdır. Yine küçük sanayideki dükkan sayısı yetersizdir, bir çok iş yeri sanayi dışında faaliyet yürütmektedir. Var olan dükkanlar da nitelik ve standartlar bakımından da yetersizdir, bir çok işyeri üretim ve istihdamını arttırmak için ihtiyaç duyduğu makine ve teçhizatı yerleştirememekte, hükümetimizin verdiği teşvik ve desteklerden yeterince faydalanamamaktadır. Bunun için imar revizyonuyla çevre yolunun kıyısında Göbü Mahallesinde belirlenen bölgeye 600-700 adet işyerini barındıracak günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek yeni küçük sanayi sitesi yapılmalıdır. Yerel yönetimlerimizin bu konudaki gayret ve çalışmalarını biliyorum. Ancak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle yerel yönetimler ve küçük sanayi sitesi kooperatifinin bu konuyu öncelikli olarak ele alması yerinde olacaktır.” Ayrıca Kaymakam Güney ziyaretlerinde Ünyeli esnafların her zaman yakın ilgi ve misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bütün esnafa kazasız huzurlu mesai ve bereketli kazanç dileklerini iletti.  
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptığı ziyaretler ile esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, sorun ve isteklerini dinledi.

Kooperatif Başkanı Ali Özkan ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarla bir araya gelerek işyerlerinde esnafla sohbet eden Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Esnaf ve sanatkârlarımız üretim için, ticaret için Ünye ekonomisi için çok önemli bir fonksiyon üstleniyorlar” dedi.

Üretimin ve istihdamın arttırılmasında esnafların ve üretim yapan işyerlerinin büyük önem taşıdığını belirten Kaymakam Güney, şunları söyledi:

“Esnaf ve sanatkârlarımız büyük gayret azim ve fedakarlıkla çalışıyor. Ülkemizin ve Ünye’mizin ihtiyaç duyduğu üretim ve istihdamın sağlanmasına önemli ve anlamlı katkı sunuyorlar. Biz kamu görevlileri olarak el emeği, alın teriyle üreten ve kazanan esnafımızın yanındayız, destekçisiyiz. Esnaflarımıza ve işyerlerimize yaptığımız bu ziyaretlerle sizlerin yanında olduğumuzu htirerek talep ve şikayetlerinizi bizzat sizlerden dinlemek istiyoruz. Bugünkü ziyaretimizde de en büyük sorununuz ve ihtiyacınızın Ünye Küçük Sanayi Sitesinin yetersizliği ve yeni küçük sanayi sitesi yapılması talebi tüm esnafımız tarafından yoğun şekilde dile getirildi. Evet bu talebiniz gayet haklı ve yerindedir. Ünye çevre yolu yapıldıktan sonra Ünyeli çevre yoluna sırtını dönmemeli ve yoldaki hareketlilikten gereğince faydalanmalıdır. Yine küçük sanayideki dükkan sayısı yetersizdir, bir çok iş yeri sanayi dışında faaliyet yürütmektedir. Var olan dükkanlar da nitelik ve standartlar bakımından da yetersizdir, bir çok işyeri üretim ve istihdamını arttırmak için ihtiyaç duyduğu makine ve teçhizatı yerleştirememekte, hükümetimizin verdiği teşvik ve desteklerden yeterince faydalanamamaktadır. Bunun için imar revizyonuyla çevre yolunun kıyısında Göbü Mahallesinde belirlenen bölgeye 600-700 adet işyerini barındıracak günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek yeni küçük sanayi sitesi yapılmalıdır. Yerel yönetimlerimizin bu konudaki gayret ve çalışmalarını biliyorum. Ancak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle yerel yönetimler ve küçük sanayi sitesi kooperatifinin bu konuyu öncelikli olarak ele alması yerinde olacaktır.”

Ayrıca Kaymakam Güney ziyaretlerinde Ünyeli esnafların her zaman yakın ilgi ve misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bütün esnafa kazasız huzurlu mesai ve bereketli kazanç dileklerini iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.