Kan stokları tükenmek üzere

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.08.2020 - 17:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1603+ kez okundu.
 

Kan stokları tükenmek üzere

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, “Korona virüs sürecinde kan bağışı ihmal edildi. Bu nedenle kan stoklarımız ciddi oranda azaldı. Bütün vatandaşlarımızdan Kızılay’a bugünden itibaren artan bir şiddetle kan bağışı yapmasını istiyorum” dedi.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, korona virüs salgını sürecinde Kızılay’ın kan stoklarında azalma meydana geldiğini açıkladı. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet eden Uzman Dr. Coşkun, “Kızılay bizim gözbebeğimiz. Hayati bir organımız. En ihtiyacımız olduğu yerlerde bize kan veriyorlar. Fakat korona virüs salgınında kan stokları azaldı. Bu hastalık döneminde tedavisinin ve aşısının bulunmadığı bir dönemde yaklaşacağımız tek şey immün plazmadır. İmmün plazma da kan bağışlarıyla elde edilebilir. Onun için bütün vatandaşlarımızdan Kızılay’a bugünden itibaren artan bir şiddetle kan bağışı yapmasını istiyorum. Kimse çekinmesin. Kan verilecek üniteler dezenfekte ediliyor. Sağlıklı bir ortam oluşturuluyor. Kan vermek 15 dakikalarını almaz. Herkes kan verirken yanında bir arkadaşını götürsün. Korona virüs hastalığı geçiren ve daha sonra test sonucu pozitif çıkan vatandaşlarımız da immün plazma için kan bağışında bulunsunlar. Mutlaka biz bu cephaneyi yerine koymalıyız ki, gelebilecek tüm salgınlarla daha iyi bir şekilde mücadele edelim. Özellikle ben kan bağışını çok önemli buluyorum” diye konuştu. “Hastanelerdeki yoğunluk kontrol altında” Hastanelerde yaşanan yoğunluğun kontrol altında olduğunu ifade eden Coşkun, “Korona virüs salgınında son yaşanan vaka artışlarıyla birlikte vatandaşlar maske takmaya başladılar. Eğer ki maske takma, sosyal mesafe ve hijyen kuralına uyulmazsa gün gelir üstesinden gelemeyeceğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ben bütün vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum; muhakkak kalabalık ortamlardan uzak dursunlar ve maskesiz dışarıda gezmesinler. Şu anda Hastanelerimizde bir yoğunluk var ama bu kontrol edilemez bir boyutta değil. Şu anda sağlık personellerimiz görevlerinin başındalar. Herkes fedakarca çalışıyor” şeklinde konuştu.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, “Korona virüs sürecinde kan bağışı ihmal edildi. Bu nedenle kan stoklarımız ciddi oranda azaldı. Bütün vatandaşlarımızdan Kızılay’a bugünden itibaren artan bir şiddetle kan bağışı yapmasını istiyorum” dedi.

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, korona virüs salgını sürecinde Kızılay’ın kan stoklarında azalma meydana geldiğini açıkladı. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet eden Uzman Dr. Coşkun, “Kızılay bizim gözbebeğimiz. Hayati bir organımız. En ihtiyacımız olduğu yerlerde bize kan veriyorlar. Fakat korona virüs salgınında kan stokları azaldı. Bu hastalık döneminde tedavisinin ve aşısının bulunmadığı bir dönemde yaklaşacağımız tek şey immün plazmadır. İmmün plazma da kan bağışlarıyla elde edilebilir. Onun için bütün vatandaşlarımızdan Kızılay’a bugünden itibaren artan bir şiddetle kan bağışı yapmasını istiyorum. Kimse çekinmesin. Kan verilecek üniteler dezenfekte ediliyor. Sağlıklı bir ortam oluşturuluyor. Kan vermek 15 dakikalarını almaz. Herkes kan verirken yanında bir arkadaşını götürsün. Korona virüs hastalığı geçiren ve daha sonra test sonucu pozitif çıkan vatandaşlarımız da immün plazma için kan bağışında bulunsunlar. Mutlaka biz bu cephaneyi yerine koymalıyız ki, gelebilecek tüm salgınlarla daha iyi bir şekilde mücadele edelim. Özellikle ben kan bağışını çok önemli buluyorum” diye konuştu.

“Hastanelerdeki yoğunluk kontrol altında”

Hastanelerde yaşanan yoğunluğun kontrol altında olduğunu ifade eden Coşkun, “Korona virüs salgınında son yaşanan vaka artışlarıyla birlikte vatandaşlar maske takmaya başladılar. Eğer ki maske takma, sosyal mesafe ve hijyen kuralına uyulmazsa gün gelir üstesinden gelemeyeceğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ben bütün vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum; muhakkak kalabalık ortamlardan uzak dursunlar ve maskesiz dışarıda gezmesinler. Şu anda Hastanelerimizde bir yoğunluk var ama bu kontrol edilemez bir boyutta değil. Şu anda sağlık personellerimiz görevlerinin başındalar. Herkes fedakarca çalışıyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.