İ.Naim Şahin'i öve öve Bitiremedi

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.12.2018 - 22:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1611+ kez okundu.
 

İ.Naim Şahin'i öve öve Bitiremedi

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, 31 Mart seçimlerinde büyük ihtimalle büyükşehir belediyesi için aday çıkarmayacaklarını ancak 19 ilçede herhangi bir ittifak yapmadan adayları ise seçim yarışında olmak istediklerini söyledi.
MHP Ordu Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday çıkarmayacak yönündeki bilgileri değerlendiren MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “31 Mart 2019’de yapılacak seçimler ile ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Sayın genel başkanımız ile sayın cumhurbaşkanımız arasında Ordu’nun da arasında bulunduğu 30 büyükşehir ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Millet ittifakının gereği olarak zillet ittifakına karşı bir tavır alacağız.  Biz belediyelere HDP bayrağı çekilmesini istemiyoruz. 30 büyükşehir de ‘Ak Parti gitsin’ yada ‘Tayyip Erdoğan gitsin’ deyip Avrupa’ya karşı, FETO’ya karşı, PKK’ya karşı hiçbir söz söylemeyenlere karşı imkan vermek istemiyoruz. Bu seçim 2023’e kadar yapılacak son seçim olacak. Burada  eğer Millet İttifakı oy oranını yüzde 50’nun altına düşürürlerse karşı tarafı üzerimize yeniden saldırtacaklar. Doları bir gecede 7,5 lira yapanlar yine saldırıya geçecek. Biz makam peşinde değiliz, ülke derdindeyiz. Ordu’da da CHP ile İP Partisi birleştiği için büyük ihtimalle adayımız olmayacak.” dedi.   BÜTÜN İLÇELERDE SEÇİME GİRMEK İSTİYORUZ MHP Ordu’nun Fatsa, Perşembe, Ulubey ve Kabataş olmak üzere 4 ilçesi dışında da aday çıkarmayacak yönündeki haberleri değerlendiren MHP Ordu İl Başkanı Yılmaz, “Bizim MHP olarak 15 Aralık itibariyle 19 ilçede 42 aday adayımız var. Biz 24 Haziran seçiminden itibaren Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’la birlikte sahayı karış karış gezerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz büyükşehirde Ak Parti ile ittifak yapsak bile ilçelerin tamamında kendi adaylarımızla seçim yarışında olmak istiyoruz. Biz 19 ilçenin 19’unda da iddialıyız. Her biri bir birinden değerli adaylarımız var ancak en az 12 ilçeyi alabilecek durumdayız.  Biz 24 Haziran seçimlerinde yüzde 17,6 oy oranı Türkiye genelinde başarı sağlayan sayılı iller arasındayız. Bizler makamda oturan değil her gün halkın içinde olan bir teşkilatız. Şu anda Ak Parti böyle bir anlaşma yok. Biz ‘hadi büyükşehir sizin olsun da 19 ilçe de bizim olsun’ diyoruz. Bir de biz yönetim 5 yıl.” diye konuştu. MHPD’DEN İLK ŞAHİN YORUMU Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in CHP-İYİ Parti ortak adayı olmaya yeşil ışık yakmasını da değerlendiren Yılmaz, “İdris Naim Şahin Ordu’ya değer katmış bir isimdir. Şu andaki bakanlardan da başbakan yardımcılarından da üstün olan birisidir. Ben bu ittifakın içinde onun olacağını sanmıyorum. Çünkü PKK ile en çok mücadele eden, terörün en çok üstüne giden birisidir. Binlerce haini katleden, İçişleri Bakanlığı yapmış birisinin bugün PKK övücülüğü yapan, asker-polisi öldüren hainlerin cenazesine katılan, Abdullah Öcalan’a bir şey söylemeyen bir yapının içine gireceğine inanmıyorum. Ancak takdir kendisinindir. Benim bir şey deme hakkım yoktur. Ancak İdris Naim Şahin iyi bir adamdır. Bir kötülüğünü görmedik. Ordu Çevreyolu, Ünye Devlet Hastanesi, Ordu-Giresun Havaalanı, Orduspor’un Süper Lige çıkmasında çok büyük destekleri vardır. Biz yaptıklarına teşekkür ediyoruz. Ancak bu ittifakın içine gireceğini düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.
MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, 31 Mart seçimlerinde büyük ihtimalle büyükşehir belediyesi için aday çıkarmayacaklarını ancak 19 ilçede herhangi bir ittifak yapmadan adayları ise seçim yarışında olmak istediklerini söyledi.

MHP Ordu Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday çıkarmayacak yönündeki bilgileri değerlendiren MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “31 Mart 2019’de yapılacak seçimler ile ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Sayın genel başkanımız ile sayın cumhurbaşkanımız arasında Ordu’nun da arasında bulunduğu 30 büyükşehir ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Millet ittifakının gereği olarak zillet ittifakına karşı bir tavır alacağız.  Biz belediyelere HDP bayrağı çekilmesini istemiyoruz. 30 büyükşehir de ‘Ak Parti gitsin’ yada ‘Tayyip Erdoğan gitsin’ deyip Avrupa’ya karşı, FETO’ya karşı, PKK’ya karşı hiçbir söz söylemeyenlere karşı imkan vermek istemiyoruz. Bu seçim 2023’e kadar yapılacak son seçim olacak. Burada  eğer Millet İttifakı oy oranını yüzde 50’nun altına düşürürlerse karşı tarafı üzerimize yeniden saldırtacaklar. Doları bir gecede 7,5 lira yapanlar yine saldırıya geçecek. Biz makam peşinde değiliz, ülke derdindeyiz. Ordu’da da CHP ile İP Partisi birleştiği için büyük ihtimalle adayımız olmayacak.” dedi.

 

BÜTÜN İLÇELERDE SEÇİME GİRMEK İSTİYORUZ

MHP Ordu’nun Fatsa, Perşembe, Ulubey ve Kabataş olmak üzere 4 ilçesi dışında da aday çıkarmayacak yönündeki haberleri değerlendiren MHP Ordu İl Başkanı Yılmaz, “Bizim MHP olarak 15 Aralık itibariyle 19 ilçede 42 aday adayımız var. Biz 24 Haziran seçiminden itibaren Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’la birlikte sahayı karış karış gezerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz büyükşehirde Ak Parti ile ittifak yapsak bile ilçelerin tamamında kendi adaylarımızla seçim yarışında olmak istiyoruz. Biz 19 ilçenin 19’unda da iddialıyız. Her biri bir birinden değerli adaylarımız var ancak en az 12 ilçeyi alabilecek durumdayız.  Biz 24 Haziran seçimlerinde yüzde 17,6 oy oranı Türkiye genelinde başarı sağlayan sayılı iller arasındayız. Bizler makamda oturan değil her gün halkın içinde olan bir teşkilatız. Şu anda Ak Parti böyle bir anlaşma yok. Biz ‘hadi büyükşehir sizin olsun da 19 ilçe de bizim olsun’ diyoruz. Bir de biz yönetim 5 yıl.” diye konuştu.

MHPD’DEN İLK ŞAHİN YORUMU

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in CHP-İYİ Parti ortak adayı olmaya yeşil ışık yakmasını da değerlendiren Yılmaz, “İdris Naim Şahin Ordu’ya değer katmış bir isimdir. Şu andaki bakanlardan da başbakan yardımcılarından da üstün olan birisidir. Ben bu ittifakın içinde onun olacağını sanmıyorum. Çünkü PKK ile en çok mücadele eden, terörün en çok üstüne giden birisidir. Binlerce haini katleden, İçişleri Bakanlığı yapmış birisinin bugün PKK övücülüğü yapan, asker-polisi öldüren hainlerin cenazesine katılan, Abdullah Öcalan’a bir şey söylemeyen bir yapının içine gireceğine inanmıyorum. Ancak takdir kendisinindir. Benim bir şey deme hakkım yoktur. Ancak İdris Naim Şahin iyi bir adamdır. Bir kötülüğünü görmedik. Ordu Çevreyolu, Ünye Devlet Hastanesi, Ordu-Giresun Havaalanı, Orduspor’un Süper Lige çıkmasında çok büyük destekleri vardır. Biz yaptıklarına teşekkür ediyoruz. Ancak bu ittifakın içine gireceğini düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.