İlküvez’deki çöp sorunu mahkemeye taşındı

BÖLGE GÜNDEMİ 30.03.2020 - 13:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2584+ kez okundu.
 

İlküvez’deki çöp sorunu mahkemeye taşındı

İlküvez’deki Kepçelipınar Yaylası’nda yaşanan çöp sorunu mahkemeye taşındı.
Ünye Barosu avukatlarından Emrah Duman, burada ‘görevi ihmal’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’olmak üzeresuç işlendiğini, bununla ilgili suç duyurusu yaptıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.   İlküvezKepçelipınar Yaylasındaki Çöp Tesisi’nde kanuna aykırı hareket edildiğini ifade eden Avukat Emrah Duman sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Duman yaptığı açıklamada, “İlküvez’deki Çöp Tesisi ile alakalı olarak, gerek Samsun gerek Ordu İl sağlık Müdürlüklerinden ayrı ayrı raporlar çıkarılmış olup bilimsel ve resmi raporlarda buradaki suların kirlenmiş olduğu ve buradaki faaliyetin ÇED raporuna uygun yapılmadığı şeklinde elimizde raporlar vardır. Aynı zamanda çevre sağlığının tehlikeye girdiği ve Türk Ceza Kanunu Çevre Kanunu kapsamında ihlallerin yapıldığı raporlarda geçmektedir. Bununla ilgili olarak, Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve çalışanları hakkında, ayrıca alt yüklenici firma hakkında, “Çevrenin Kasten Kirletilmesi” Suçundan suç duyurusunda bulunduk ve burada gerekli önlemleri almayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Yapmış oldukları suç “görevi ihmal” ve “görevi kötüye kullanmak” suçları olarak değerlendirilmektedir. Bununla ilgili suç duyurumuzu yaptık, takipçisi olacağız’’ dedi
İlküvez’deki Kepçelipınar Yaylası’nda yaşanan çöp sorunu mahkemeye taşındı.

Ünye Barosu avukatlarından Emrah Duman, burada ‘görevi ihmal’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’olmak üzeresuç işlendiğini, bununla ilgili suç duyurusu yaptıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

 

İlküvezKepçelipınar Yaylasındaki Çöp Tesisi’nde kanuna aykırı hareket edildiğini ifade eden Avukat Emrah Duman sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Duman yaptığı açıklamada, “İlküvez’deki Çöp Tesisi ile alakalı olarak, gerek Samsun gerek Ordu İl sağlık Müdürlüklerinden ayrı ayrı raporlar çıkarılmış olup bilimsel ve resmi raporlarda buradaki suların kirlenmiş olduğu ve buradaki faaliyetin ÇED raporuna uygun yapılmadığı şeklinde elimizde raporlar vardır. Aynı zamanda çevre sağlığının tehlikeye girdiği ve Türk Ceza Kanunu Çevre Kanunu kapsamında ihlallerin yapıldığı raporlarda geçmektedir. Bununla ilgili olarak, Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve çalışanları hakkında, ayrıca alt yüklenici firma hakkında, “Çevrenin Kasten Kirletilmesi” Suçundan suç duyurusunda bulunduk ve burada gerekli önlemleri almayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Yapmış oldukları suç “görevi ihmal” ve “görevi kötüye kullanmak” suçları olarak değerlendirilmektedir. Bununla ilgili suç duyurumuzu yaptık, takipçisi olacağız’’ dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.