İlküvez’de çöp protestosu!

BÖLGE GÜNDEMİ 24.11.2019 - 22:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1215+ kez okundu.
 

İlküvez’de çöp protestosu!

Çaybaşı İlçesi'ne bağlı İlküvez Beldesi yakınlarındaki Göksu Yaylası Sapakbaşı mevkisinde vatandaşlar tarafından çöp protestosu düzenlendi.
Burada yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne ve buraya yapılan vahşi depolamaya karşı çıkan vatandaşlar, burada bu işe son verilmesini istedi.  İlküvez Beldesi ve Çaybaşı ilçesi eski Belediye Başkanı İsmet Yanık, çöp tesisinin çevreye zarar vermeyeceğini belirterek, "Yapılacak tesis çok modern olacak ve çevreye asla zararı olmayacak" diyerek protestocuları ikna etmeye çalıştı.  Çaybaşı İlçesi'ne bağlı İlküvez Beldesi yakınlarındaki Göksu Yaylası Sapakbaşı Mevkisine  Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi yapılmasına ve burada vahşi çöp depolaması yapılmasına  karşı çıkan bölge sakinleri, protesto gösterisi düzenledi. Ellerine Türk bayrakları ve dövizler taşıyıp büyük bir ateş yakan kalabalıktakiler, ağaç kesimi yapan işçilere de tepki gösterdi. Burası hem orman alanı, hem de su kaynaklarımızın bulunduğu alan Göksü Köyü'nün yakınında bulunan yaylaya çöp depolama alanı yapılmasını asla istemediklerini ve buraya çöp dökülmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen 40 yaşındaki Nuran Çakır, "Yaylamızın çöplük haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Burası hem orman alanı, hem de bu çevredeki köy ve beldelerin su kaynaklarının bulunduğu alan. Buraya çöp depolama tesisi yapılması halinde hem havamız, hem de suyumuz kirlenecek." dedi. Buradaki tesisin bir zararı olmayacak Eylem yapanların yanına gelen İlküvez ve Çaybaşı Belediye eski Başkanı İsmet Yanık ise kurulacak çöp tesisinin çevreye zarar vermeyeceğini belirterek, Yapılacak tesis çok modern olacak ve çevreye asla zararı olmayacak diyerek onları ikna etmeye çalıştı. Jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 1 saat süren eylem, olaysız sona erdi.
Çaybaşı İlçesi'ne bağlı İlküvez Beldesi yakınlarındaki Göksu Yaylası Sapakbaşı mevkisinde vatandaşlar tarafından çöp protestosu düzenlendi.

Burada yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne ve buraya yapılan vahşi depolamaya karşı çıkan vatandaşlar, burada bu işe son verilmesini istedi.

 İlküvez Beldesi ve Çaybaşı ilçesi eski Belediye Başkanı İsmet Yanık, çöp tesisinin çevreye zarar vermeyeceğini belirterek, "Yapılacak tesis çok modern olacak ve çevreye asla zararı olmayacak" diyerek protestocuları ikna etmeye çalıştı.

 Çaybaşı İlçesi'ne bağlı İlküvez Beldesi yakınlarındaki Göksu Yaylası Sapakbaşı Mevkisine  Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi yapılmasına ve burada vahşi çöp depolaması yapılmasına  karşı çıkan bölge sakinleri, protesto gösterisi düzenledi. Ellerine Türk bayrakları ve dövizler taşıyıp büyük bir ateş yakan kalabalıktakiler, ağaç kesimi yapan işçilere de tepki gösterdi.

Burası hem orman alanı, hem de su kaynaklarımızın bulunduğu alan

Göksü Köyü'nün yakınında bulunan yaylaya çöp depolama alanı yapılmasını asla istemediklerini ve buraya çöp dökülmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen 40 yaşındaki Nuran Çakır, "Yaylamızın çöplük haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Burası hem orman alanı, hem de bu çevredeki köy ve beldelerin su kaynaklarının bulunduğu alan. Buraya çöp depolama tesisi yapılması halinde hem havamız, hem de suyumuz kirlenecek." dedi.

Buradaki tesisin bir zararı olmayacak

Eylem yapanların yanına gelen İlküvez ve Çaybaşı Belediye eski Başkanı İsmet Yanık ise kurulacak çöp tesisinin çevreye zarar vermeyeceğini belirterek, Yapılacak tesis çok modern olacak ve çevreye asla zararı olmayacak diyerek onları ikna etmeye çalıştı.

Jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 1 saat süren eylem, olaysız sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.