İlk Fındık 12 lira

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.08.2018 - 09:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2396+ kez okundu.
 

İlk Fındık 12 lira

Altınordu ilçesinde serbest piyasada sezonun ilk fındığı 12 liradan satıldı.
Ordu’nun Altınordu ilçesinde sezonun ilk fındığı pazara indi. Karapınar Mahallesi’nden Savaş Aslıhan 193 kilo fındığını Detay Fındık’a 50 randıman üzerinden 12 liradan sattı. İzmir’e çocuklarını okulunun nakil işlemleri için gitmek zorunda olduğu için fındığını pazara indiren Aslıhan’ın fındığı 55 randıman geldi. Aslıhan’ın geçen yıl 510 kilo fındığı olduğu öğrenildi.   Randıman iyi Detay Fındık’ın sahibi Mehmet Özel, sezonun iyi başlayacağını belirterek, “Biz sezonun ilk fındığını uğur olsun diyerek iyi bir fiyata aldık. Biz sezonun da iyi geçeceğini görüyoruz. Bu sene kalite öne çıkacak. Geçen seneki gibi değil. Geçen sene ve önceki sene fındık randımanı bazı bölgelerde düşük olmuştu. Bu nedenle TMO’nun elinde aldığı fındığın bir kısmı kaldı. TMO’nun elinde 77 bin ton fındığın kalmasının sebebi bence budur. Bu yıl kesinlikle kaliteli fındık yılı olacak. Özellikle Kurban Bayramından sonra kaliteli fındığın fiyatı fark edecek. Bunu hep birlikte göreceğiz.” dedi.    Rekolte düşük Kıyı kesiminde fındık rekoltesinin düşük olduğunu ifade eden Özel, “Ben yıllardan beri bu işi yapıyorum. En fazla fındık alan birkaç isimden de biriyim. Belki sezonda 1 milyon ton fındık alıyorum. Ancak bu sene hangi müşterimiz ile konuşsak fındıkta eksik var. Pek çok yer yarı yarıya. En azında yüzde 30-40 fındık eksik. Ben şu ana kadar geçen sene ki fındığı yapan görmedim. Yüksek kesimlerde fındık olduğunu söyleniyor ki orada fındık var. Ancak bu yıl sahilde fındıkta hemen hemen yarı yarıya eksikler var.” diye konuştu.   Kalite para edecek Üreticiye de bazı tavsiyelerde bulunan Özel, “Bu yıl fındık az olduğu için üretici kendi fındığın kendisi toplamaya gayret etsin. Mümkün olduğu kadar patoz parası dışında para vermemeye çalışsın. Fındığı asla naylon çuvala bırakmasın. Satacaksa da bırakmasın saklayacaksa da bırakmasın. Bir de fındığı iyi seçsin. Çünkü bu yıl gerçekten kaliteli fındık yılı olacak. Kaliteli fındığın fiyatı farklı olacak.” şeklinde konuştu.  
Altınordu ilçesinde serbest piyasada sezonun ilk fındığı 12 liradan satıldı.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde sezonun ilk fındığı pazara indi. Karapınar Mahallesi’nden Savaş Aslıhan 193 kilo fındığını Detay Fındık’a 50 randıman üzerinden 12 liradan sattı. İzmir’e çocuklarını okulunun nakil işlemleri için gitmek zorunda olduğu için fındığını pazara indiren Aslıhan’ın fındığı 55 randıman geldi. Aslıhan’ın geçen yıl 510 kilo fındığı olduğu öğrenildi.

 

Randıman iyi

Detay Fındık’ın sahibi Mehmet Özel, sezonun iyi başlayacağını belirterek, “Biz sezonun ilk fındığını uğur olsun diyerek iyi bir fiyata aldık. Biz sezonun da iyi geçeceğini görüyoruz. Bu sene kalite öne çıkacak. Geçen seneki gibi değil. Geçen sene ve önceki sene fındık randımanı bazı bölgelerde düşük olmuştu. Bu nedenle TMO’nun elinde aldığı fındığın bir kısmı kaldı. TMO’nun elinde 77 bin ton fındığın kalmasının sebebi bence budur. Bu yıl kesinlikle kaliteli fındık yılı olacak. Özellikle Kurban Bayramından sonra kaliteli fındığın fiyatı fark edecek. Bunu hep birlikte göreceğiz.” dedi. 

 

Rekolte düşük

Kıyı kesiminde fındık rekoltesinin düşük olduğunu ifade eden Özel, “Ben yıllardan beri bu işi yapıyorum. En fazla fındık alan birkaç isimden de biriyim. Belki sezonda 1 milyon ton fındık alıyorum. Ancak bu sene hangi müşterimiz ile konuşsak fındıkta eksik var. Pek çok yer yarı yarıya. En azında yüzde 30-40 fındık eksik. Ben şu ana kadar geçen sene ki fındığı yapan görmedim. Yüksek kesimlerde fındık olduğunu söyleniyor ki orada fındık var. Ancak bu yıl sahilde fındıkta hemen hemen yarı yarıya eksikler var.” diye konuştu.

 

Kalite para edecek

Üreticiye de bazı tavsiyelerde bulunan Özel, “Bu yıl fındık az olduğu için üretici kendi fındığın kendisi toplamaya gayret etsin. Mümkün olduğu kadar patoz parası dışında para vermemeye çalışsın. Fındığı asla naylon çuvala bırakmasın. Satacaksa da bırakmasın saklayacaksa da bırakmasın. Bir de fındığı iyi seçsin. Çünkü bu yıl gerçekten kaliteli fındık yılı olacak. Kaliteli fındığın fiyatı farklı olacak.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.