Heyelan bölgesindeki 67 bina mühürlendi

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.07.2019 - 13:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1314+ kez okundu.
 

Heyelan bölgesindeki 67 bina mühürlendi

1994 yılından bu yana heyelan tehdidi ile karşı karşıya kalan Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, iki hafta önce meydana gelen heyelanın ardından 67 bina mühürlendi.
Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde ilk olarak 1995 yılında meydana gelen heyelanlar nedeniyle mahallede yeni yapılaşmalara yasak getirilmişti. İki yıl önce heyelan nedeniyle bir ev yıkılırken, bu yılın ocak ayında yaşanan heyelanla birlikte zeminde çöküntüler meydana gelerek, birçok evin de duvarları çatladı. İki hafta önce şiddetli yağışların ardından heyelan mahallede etkisini yeniden gösterdi. 73 konutun bulunduğu mahallede İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nün jeolojik etüt raporu ile 67 binanın tahliyesine kararı verildi. Ancak vatandaşlar, yağmurun etkisini yitirdiği mahalleye geri dönerek riskli yapılarda kalmayı sürdürdü. Harekete geçen kaymakamlık ve belediye ekipleri yıkılma riski taşıyan 67 binayı mühürledi. Zabıta ekiplerince heyelan bölgesindeki evler tek tek mühürlenirken, vatandaşlara binalara girilmemesi uyarısı yapıldı. Afet konutları inşa edilecek Heyelan mağduru vatandaşların evlerinde bulunan eşyalarını alması için de Gölköy Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'na müracaat etmesi gerektiği, konutları nakil edileceklere valilik tarafından kira yardımı yapılacağı duyuruldu. Mahalledeki heyelanın nedenini araştırmak için AFAD Başkanlığı'nca jeoteknik çalışma başlatılacağı, hak sahibi afetzedeler için de uygun yerleşim alanı tespitinden sonra yeni afet konutları inşa edileceği kaydedildi. 
1994 yılından bu yana heyelan tehdidi ile karşı karşıya kalan Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, iki hafta önce meydana gelen heyelanın ardından 67 bina mühürlendi.

Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde ilk olarak 1995 yılında meydana gelen heyelanlar nedeniyle mahallede yeni yapılaşmalara yasak getirilmişti. İki yıl önce heyelan nedeniyle bir ev yıkılırken, bu yılın ocak ayında yaşanan heyelanla birlikte zeminde çöküntüler meydana gelerek, birçok evin de duvarları çatladı. İki hafta önce şiddetli yağışların ardından heyelan mahallede etkisini yeniden gösterdi.

73 konutun bulunduğu mahallede İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nün jeolojik etüt raporu ile 67 binanın tahliyesine kararı verildi. Ancak vatandaşlar, yağmurun etkisini yitirdiği mahalleye geri dönerek riskli yapılarda kalmayı sürdürdü. Harekete geçen kaymakamlık ve belediye ekipleri yıkılma riski taşıyan 67 binayı mühürledi. Zabıta ekiplerince heyelan bölgesindeki evler tek tek mühürlenirken, vatandaşlara binalara girilmemesi uyarısı yapıldı.

Afet konutları inşa edilecek

Heyelan mağduru vatandaşların evlerinde bulunan eşyalarını alması için de Gölköy Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'na müracaat etmesi gerektiği, konutları nakil edileceklere valilik tarafından kira yardımı yapılacağı duyuruldu. Mahalledeki heyelanın nedenini araştırmak için AFAD Başkanlığı'nca jeoteknik çalışma başlatılacağı, hak sahibi afetzedeler için de uygun yerleşim alanı tespitinden sonra yeni afet konutları inşa edileceği kaydedildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.