Hayvancılığa 1 Milyarlık Hibe

EKONOMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 28.02.2019 - 14:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5923+ kez okundu.
 

Hayvancılığa 1 Milyarlık Hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, “Hayvancılık sektörüne 1 milyar TL hibe desteği verilecek” dedi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıkması nedeniyle meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Ethem Gözkonan konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “TKDK’nın, 16 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan yeni programında, hayvancılık sektörüne 1 milyar TL hibe desteği verilecek. 5. Başvuru Çağrı İlanı olarak adlandırılan programla, hayvancılık, işletme ve pazarlama yatırımlarına yüzde 70’e kadar hibe desteği, sağlanıyor. Bu kapsamda; inek, manda, koyun, keçi gibi süt üretim tesisleri, sığır, manda, koyun, keçi gibi kırmızı et üretim tesisleri ve tavuk, hindi, kaz gibi kanatlı eti, yumurta üretim tesisleri, süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, meyve ve sebze soğuk hava depoları, paketleme işletmeleri, su ürünleri işleme tesisleri desteklenecek” diye konuştu.   Son olarak Gözkonan, TKDK’nın 5. Başvuru Çağrı İlanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için; et, süt ve yumurta üretimi için 08.04.2019-17.05.2019 tarihleri arasında başvuru yapılması gerektiğini kaydetti. Gözkonan, süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme projeleri için ise 08.04.2019-24.05.2019 tarihleri arasında TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerektiğini belirtti. Bilgilendirmenin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, Meclis üyelerinin ve yatırımcıların yeni hibe programı hakkında sorularını yanıtladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, “Hayvancılık sektörüne 1 milyar TL hibe desteği verilecek” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıkması nedeniyle meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Ethem Gözkonan konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “TKDK’nın, 16 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan yeni programında, hayvancılık sektörüne 1 milyar TL hibe desteği verilecek. 5. Başvuru Çağrı İlanı olarak adlandırılan programla, hayvancılık, işletme ve pazarlama yatırımlarına yüzde 70’e kadar hibe desteği, sağlanıyor. Bu kapsamda; inek, manda, koyun, keçi gibi süt üretim tesisleri, sığır, manda, koyun, keçi gibi kırmızı et üretim tesisleri ve tavuk, hindi, kaz gibi kanatlı eti, yumurta üretim tesisleri, süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, meyve ve sebze soğuk hava depoları, paketleme işletmeleri, su ürünleri işleme tesisleri desteklenecek” diye konuştu.

 

Son olarak Gözkonan, TKDK’nın 5. Başvuru Çağrı İlanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için; et, süt ve yumurta üretimi için 08.04.2019-17.05.2019 tarihleri arasında başvuru yapılması gerektiğini kaydetti. Gözkonan, süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme projeleri için ise 08.04.2019-24.05.2019 tarihleri arasında TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerektiğini belirtti.

Bilgilendirmenin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, Meclis üyelerinin ve yatırımcıların yeni hibe programı hakkında sorularını yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.