Hastalığa yenik düşen liseli genç kız, okulundan uğurlandı

BÖLGE GÜNDEMİ 14.10.2018 - 22:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1257+ kez okundu.
 

Hastalığa yenik düşen liseli genç kız, okulundan uğurlandı

Samsun’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Büşra Yeşil (18), okul bahçesinde düzenlenen törenle son kez uğurlandı.
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 3 yıldır beyin tümörü tedavisi gören Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Büşra Yeşil (18) hastanede hayatını kaybetti. Genç kızın cenazesi hastaneden alınarak Ünye’de Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evine getirildi. Merhum Halit Yeşil’in torunu, Bakiye ve Cemal Yeşil’in kızı, Halil ve Süleyman Yeşil’in yeğeni, Neslihan, Elif ve Gizem Yeşil’in kardeşi Büşra Yeşil’in cenazesi, evinde alınan helalliğin ardından aynı mahallede eğitim gördüğü okulunun bahçesinde getirildi. Genç kızın cenazesi okul bahçesine geldiğinde ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Okul Müdürü Ayşe Akyol, törende yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu ifade ederek, “Öğrencimiz erkenden mezun olmayı tercih etti. Ben bugünkü mezuniyet töreninin zor olduğunu biliyorum. Anne babasının ciğerleri yandı, onu çok iyi biliyorum. Allah’tan rahmet diliyorum. Öğrencimiz uzun zamandır çektiği hastalığına yenik düşmüştür.” dedi. Genç kızın cenazesi okulun ardından Ünye Büyük Cami’ine getirilerek, cuma namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Yiğitler Mahallesi Kırcak Mevki’indeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Genç kızın ablası Neslihan Elmacı, “4 Ekim 2018 Perşembe günü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3. kez ameliyat oldu. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. 10 Ekim Çarşamba günü bitkisel hayata girdi. Bir daha asla uyanamadı ve kardeşimi kaybettik.” dedi.   Törene ve cenazeye Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, MHP Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, siyasi parti temsilcileri, okul idaresi, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve genç kızın ailesi katıldı.
Samsun’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Büşra Yeşil (18), okul bahçesinde düzenlenen törenle son kez uğurlandı.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 3 yıldır beyin tümörü tedavisi gören Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Büşra Yeşil (18) hastanede hayatını kaybetti.

Genç kızın cenazesi hastaneden alınarak Ünye’de Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evine getirildi.

Merhum Halit Yeşil’in torunu, Bakiye ve Cemal Yeşil’in kızı, Halil ve Süleyman Yeşil’in yeğeni, Neslihan, Elif ve Gizem Yeşil’in kardeşi Büşra Yeşil’in cenazesi, evinde alınan helalliğin ardından aynı mahallede eğitim gördüğü okulunun bahçesinde getirildi.

Genç kızın cenazesi okul bahçesine geldiğinde ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Okul Müdürü Ayşe Akyol, törende yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu ifade ederek, “Öğrencimiz erkenden mezun olmayı tercih etti. Ben bugünkü mezuniyet töreninin zor olduğunu biliyorum. Anne babasının ciğerleri yandı, onu çok iyi biliyorum. Allah’tan rahmet diliyorum. Öğrencimiz uzun zamandır çektiği hastalığına yenik düşmüştür.” dedi.

Genç kızın cenazesi okulun ardından Ünye Büyük Cami’ine getirilerek, cuma namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Yiğitler Mahallesi Kırcak Mevki’indeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Genç kızın ablası Neslihan Elmacı, “4 Ekim 2018 Perşembe günü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3. kez ameliyat oldu. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. 10 Ekim Çarşamba günü bitkisel hayata girdi. Bir daha asla uyanamadı ve kardeşimi kaybettik.” dedi.

 

Törene ve cenazeye Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, MHP Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, siyasi parti temsilcileri, okul idaresi, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve genç kızın ailesi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.