Hapis Cezası Aldı

BÖLGE GÜNDEMİ 11.07.2018 - 16:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1605+ kez okundu.
 

Hapis Cezası Aldı

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında yargılanan eski Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügö,l 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
FETÖ/PDY davasından yargılanan Ordu eski Valisi Said Vakkas Gözlügöl, örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandığı ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay cezasına çarptırıldı. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Gözlügöl, avukatı ve yakınları katıldı. Duruşma savcısı, önceki celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. 2006-2008 yılları arasında iki yıl Ordu Valisi olarak görev yapan Vakkas Gözlügöl, yaptığı savunmada suçsuz olduğunu ve hakkındaki ByLock iddialarını da kabul etmediğini belirterek beraatini istedi. Sanık avukatının savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Gözlügöl'ün, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi gereği yarı oranda artırıma giden mahkeme, cezayı 9 yıla çıkardı ancak Gözlügöl'ün sabıkasız oluşunu indirim gerekçesi sayan heyet, cezayı 7 yıl 6 ay olarak belirledi.  
FETÖ/PYD soruşturması kapsamında yargılanan eski Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügö,l 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

FETÖ/PDY davasından yargılanan Ordu eski Valisi Said Vakkas Gözlügöl, örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandığı ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay cezasına çarptırıldı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Gözlügöl, avukatı ve yakınları katıldı. Duruşma savcısı, önceki celse sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

2006-2008 yılları arasında iki yıl Ordu Valisi olarak görev yapan Vakkas Gözlügöl, yaptığı savunmada suçsuz olduğunu ve hakkındaki ByLock iddialarını da kabul etmediğini belirterek beraatini istedi.

Sanık avukatının savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Gözlügöl'ün, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi gereği yarı oranda artırıma giden mahkeme, cezayı 9 yıla çıkardı ancak Gözlügöl'ün sabıkasız oluşunu indirim gerekçesi sayan heyet, cezayı 7 yıl 6 ay olarak belirledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.