Hamsiden umutlar kesiliyor

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.02.2020 - 12:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2427+ kez okundu.
 

Hamsiden umutlar kesiliyor

Karadeniz’de bugünlerde hamsi avında eskiye oranla önemli ölçüde düşüş yaşanıyor. Balıkçılar hamsiden artık umutlarını yavaş yavaş kesmeye başlarken, iki hafta öncesine kadar kilosu 5 TL’den satılan hamsi 20 TL’ye kadar yükseldi.
Tezgahlarda kilosu 15-20 TL arasında satılan hamsi, av sezonunun bitmesine yaklaşık 2 buçuk ay kalmasına rağmen bugünlerde tezgahlarda az görülmeye başladı. Yılbaşından sonra Rusya ve Gürcistan sularında avlanan tekneler ilk günler bol hamsi avlarken bugünlerde az gelen hamsi ne balıkçı esnafını ne de vatandaşı sevindirdi. Balıkçı esnaflarından Ferhat Dönek, hamsinin artık sona doğru geldiğini belirterek, “Hamsi artık sona doğru geldi. Hamsiden umudumuzu kestik. Tezgâhımızda az bulundurduğumuz hamsinin kilosu 20 TL satıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa pahalı geldiği için işlerimiz pek iyi değil” dedi. Kilosu 20 lira Dönek, “Hamsi zaten incelenmeye başladı. Rusya sularına gitti mi hamsi zaten bitti sayılır. Şu an istavrit, barbun, sargan, mezgit gibi balıkları satıyoruz. Hamsi pek yok. Hamsi yaklaşık 10 gün daha sürer diye düşünüyorum. Şu an kilosunu 17,5-20 TL’ye satıyoruz. Hamsi 5 TL’ye kadar düşmüştü. Bol oldu mu ucuz az oldu mu pahalı oluyor” diye konuştu.
Karadeniz’de bugünlerde hamsi avında eskiye oranla önemli ölçüde düşüş yaşanıyor. Balıkçılar hamsiden artık umutlarını yavaş yavaş kesmeye başlarken, iki hafta öncesine kadar kilosu 5 TL’den satılan hamsi 20 TL’ye kadar yükseldi.

Tezgahlarda kilosu 15-20 TL arasında satılan hamsi, av sezonunun bitmesine yaklaşık 2 buçuk ay kalmasına rağmen bugünlerde tezgahlarda az görülmeye başladı. Yılbaşından sonra Rusya ve Gürcistan sularında avlanan tekneler ilk günler bol hamsi avlarken bugünlerde az gelen hamsi ne balıkçı esnafını ne de vatandaşı sevindirdi. Balıkçı esnaflarından Ferhat Dönek, hamsinin artık sona doğru geldiğini belirterek, “Hamsi artık sona doğru geldi. Hamsiden umudumuzu kestik. Tezgâhımızda az bulundurduğumuz hamsinin kilosu 20 TL satıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa pahalı geldiği için işlerimiz pek iyi değil” dedi.

Kilosu 20 lira

Dönek, “Hamsi zaten incelenmeye başladı. Rusya sularına gitti mi hamsi zaten bitti sayılır. Şu an istavrit, barbun, sargan, mezgit gibi balıkları satıyoruz. Hamsi pek yok. Hamsi yaklaşık 10 gün daha sürer diye düşünüyorum. Şu an kilosunu 17,5-20 TL’ye satıyoruz. Hamsi 5 TL’ye kadar düşmüştü. Bol oldu mu ucuz az oldu mu pahalı oluyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.