Hacı Kafileleri Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

BÖLGE GÜNDEMİ 09.07.2019 - 11:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2196+ kez okundu.
 

Hacı Kafileleri Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek ilk hac kafileleri, Ünye Şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlenen törenle dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
Uğurlama törenine Ünye Müftüsü Sayın Ali Işık, Müftülük Şube Müdürü Abdulbahri Bilişmek, Müftülük Vaizi Hasan Özkan, basın mensupları ve hacı adaylarının yakınları katıldı. Kur’anı kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu programın ardından yapılan dualarla hacı adayları kutsal topraklara doğru yola çıktılar. Ünye’den 06 Temmuz 2019 Cumartesi günü yola çıkan 1. Kafile 4.gurupta  36 hacı adayı ve 1 bayan görevli 18 Ağustos’ta, 08 Temmuz 2019 Pazartesi sabah yola çıkan 3.kafile 4.guruptan 37 hacı adayı ile beraber 1 bayan 1 erkek görevli ise 20 Ağustosta Cidde Havalimanından  Ordu-Giresun Havalimanına direk uçuşla yurda dönüş yapacaklar. Bu sene Ordu’dan toplam 636 kişi hacı olmak üzere kutsal topraklara gidecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek ilk hac kafileleri, Ünye Şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlenen törenle dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Uğurlama törenine Ünye Müftüsü Sayın Ali Işık, Müftülük Şube Müdürü Abdulbahri Bilişmek, Müftülük Vaizi Hasan Özkan, basın mensupları ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kur’anı kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu programın ardından yapılan dualarla hacı adayları kutsal topraklara doğru yola çıktılar.

Ünye’den 06 Temmuz 2019 Cumartesi günü yola çıkan 1. Kafile 4.gurupta  36 hacı adayı ve 1 bayan görevli 18 Ağustos’ta, 08 Temmuz 2019 Pazartesi sabah yola çıkan 3.kafile 4.guruptan 37 hacı adayı ile beraber 1 bayan 1 erkek görevli ise 20 Ağustosta Cidde Havalimanından  Ordu-Giresun Havalimanına direk uçuşla yurda dönüş yapacaklar.

Bu sene Ordu’dan toplam 636 kişi hacı olmak üzere kutsal topraklara gidecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.