Gürgentepe’de Tarihi Cami Restore Ediliyor

TURİZM 30.04.2021 - 15:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4900+ kez okundu.
 

Gürgentepe’de Tarihi Cami Restore Ediliyor

Ordu’nun Gürgentepe ilçesindeki tarihi Eskiköy Ahşap Cami, Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlattığı restorasyon çalışmaları ile ibadete hazır hale getirilecek.
Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Gürgentepe ilçesinde bulunan Eskiköy Ahşap Cami’nin restorasyonu için çalışmalarına başladı.     Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından başlanan restorasyon çalışmalarıyla Eskiköy Ahşap Cami tavandan zemine, duvardaki süslemelerden çevre düzenlemesine kadar büyük bir titizlikle ele alınıp aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açılacak.     ÇOK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILACAK     Yapılacak olan restorasyon çalışmalarında mevcut yapı üzerindeki tüm detaylar düşünülerek çalışma gerçekleştirilecek. Bu çerçevede cami üzerinde alaturka kiremit örtülü ahşap çatı uygulanacak. Kıble duvarında yeni ahşap perde kullanılarak tamamlama yapılacak olan camide, ahşap giyotin pencere uygulanacak ve giyotin pencerelere çift cam takılacak. Son cemaat yerinin itina ile söküleceği caminin giriş kapısı önüne yığma tekniğinde taş merdiven uygulanacak. Taşıyıcılık özelliğini yitirmiş, deforme olmuş, çürümüş ahşap kirişler aslına uygun olarak yenilenecek ve restorasyon projesinde belirtilen kotta ve detayda ahşap döşeme kaplaması yapılacak.     Ahşap döşeme ve ahşap taşıyıcı dikmeler, ahşap mahfil korkulukları ve ahşap bindirme tavanın aslına uygun olarak yenileneceği camide kadınlar mahfiline çıkış merdiveni itina ile sökülecek ve aslına uygun ahşap merdiven çalışması gerçekleştirilecek. Tüm yeni ahşap imalatların yapının özgün ahşap malzemesinden seçilerek aslına uygun olarak restore edilecek olan Eskiköy Ahşap Cami yenilenen haliyle ibadete açılacak.  
Ordu’nun Gürgentepe ilçesindeki tarihi Eskiköy Ahşap Cami, Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlattığı restorasyon çalışmaları ile ibadete hazır hale getirilecek.

Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Gürgentepe ilçesinde bulunan Eskiköy Ahşap Cami’nin restorasyonu için çalışmalarına başladı.

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından başlanan restorasyon çalışmalarıyla Eskiköy Ahşap Cami tavandan zemine, duvardaki süslemelerden çevre düzenlemesine kadar büyük bir titizlikle ele alınıp aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açılacak.

 

 

ÇOK KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILACAK

 

 

Yapılacak olan restorasyon çalışmalarında mevcut yapı üzerindeki tüm detaylar düşünülerek çalışma gerçekleştirilecek. Bu çerçevede cami üzerinde alaturka kiremit örtülü ahşap çatı uygulanacak. Kıble duvarında yeni ahşap perde kullanılarak tamamlama yapılacak olan camide, ahşap giyotin pencere uygulanacak ve giyotin pencerelere çift cam takılacak.

Son cemaat yerinin itina ile söküleceği caminin giriş kapısı önüne yığma tekniğinde taş merdiven uygulanacak. Taşıyıcılık özelliğini yitirmiş, deforme olmuş, çürümüş ahşap kirişler aslına uygun olarak yenilenecek ve restorasyon projesinde belirtilen kotta ve detayda ahşap döşeme kaplaması yapılacak.

 

 

Ahşap döşeme ve ahşap taşıyıcı dikmeler, ahşap mahfil korkulukları ve ahşap bindirme tavanın aslına uygun olarak yenileneceği camide kadınlar mahfiline çıkış merdiveni itina ile sökülecek ve aslına uygun ahşap merdiven çalışması gerçekleştirilecek.

Tüm yeni ahşap imalatların yapının özgün ahşap malzemesinden seçilerek aslına uygun olarak restore edilecek olan Eskiköy Ahşap Cami yenilenen haliyle ibadete açılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.