Güler:“Ramazan Ayı Oruç, İbadet Ve Sabır Ayıdır”

YAŞAM 23.04.2020 - 19:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2007+ kez okundu.
 

Güler:“Ramazan Ayı Oruç, İbadet Ve Sabır Ayıdır”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
    Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi: 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, kutsal kitabımız olan Kuran’ın bu ayda indirilmiş olması ve dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet edilmeli ve Allah’ü Teâlâ’nın razı olduğu işler yapılmalıdır. Yüzyıllardır İslam ile yoğrulmuş bu topraklarda bizi biz yapan en güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz bu mübarek ayda yenilenir, kuvvetlenir. Ancak şunları belirtmeliyim ki salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde geleneklerimizden bir süre uzak kalmamız hepimizin sağlığı için büyük önem arz etmektedir. Devletimizin aldığı tedbirlere uyduğunuz takdirde bu zorluğun da üstesinden birlikte geleceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer Ordulu hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eder, sağlık ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ederim.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

 

Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, kutsal kitabımız olan Kuran’ın bu ayda indirilmiş olması ve dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet edilmeli ve Allah’ü Teâlâ’nın razı olduğu işler yapılmalıdır.

Yüzyıllardır İslam ile yoğrulmuş bu topraklarda bizi biz yapan en güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz bu mübarek ayda yenilenir, kuvvetlenir. Ancak şunları belirtmeliyim ki salgınla mücadele ettiğimiz bu günlerde geleneklerimizden bir süre uzak kalmamız hepimizin sağlığı için büyük önem arz etmektedir. Devletimizin aldığı tedbirlere uyduğunuz takdirde bu zorluğun da üstesinden birlikte geleceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer Ordulu hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eder, sağlık ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.