Güler, Gençağa Kalesi'ne çıktı

BÖLGE GÜNDEMİ 01.09.2019 - 17:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1675+ kez okundu.
 

Güler, Gençağa Kalesi'ne çıktı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe ziyaretleri kapsamında İkizce’ye giderek incelemelerde bulundu.
İkizce’nin Gençağa Kale’sini de ziyaret eden Başkan Güler, “Böyle bir yerin Ordu’muzda bulunmasından dolayı iftihar ediyorum” dedi. İkizce ilçesinde olmasına rağmen zirvesinden Ünye'nin ve Karadeniz’in görülebildiği Gençağa Kalesi’ni ziyaret edenOrdu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İkizce’nin meşhur kalesi olan Gençağa Kalesi’ndeyiz. Burada harikulade bir manzara var. İkizce harika bir ilçemiz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak böyle bir ilçemizin olmasından dolayı iftihar ediyorum. Buradan önce heyelan bölgesini ziyaretiyle büyük üzüntü yaşamıştık fakat buranın muhteşem manzarası tüm yorgunluğumuzu aldı. İki ayrı kale   Burası iki ayrı kaleden oluşuyor. Biz şuan komutanların bulunduğu yerdeyiz. Diğer tarafta da askerlerin ve yaşam merkezinin olduğu ikinci kale. Burada baya derinlerde kayalıklarda oyulmuş su sarnıçları var. Bayağı büyük bir medeniyet ve teknik varmış. Burası bilinen tarihe göre 4 bin yıllık yaşama merkezi. Gerçekten büyük bir teknoloji ile burayı yapmışlar. Burayı demek ki gündelik hayatta devamlı kullanmışlar. Burada yaşayanların ne kadar babayiğit insan olduğunu buradan anlıyoruz. Atalarımızın torunları olarak da onlara layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe ziyaretleri kapsamında İkizce’ye giderek incelemelerde bulundu.

İkizce’nin Gençağa Kale’sini de ziyaret eden Başkan Güler, “Böyle bir yerin Ordu’muzda bulunmasından dolayı iftihar ediyorum” dedi.

İkizce ilçesinde olmasına rağmen zirvesinden Ünye'nin ve Karadeniz’in görülebildiği Gençağa Kalesi’ni ziyaret edenOrdu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İkizce’nin meşhur kalesi olan Gençağa Kalesi’ndeyiz. Burada harikulade bir manzara var. İkizce harika bir ilçemiz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak böyle bir ilçemizin olmasından dolayı iftihar ediyorum. Buradan önce heyelan bölgesini ziyaretiyle büyük üzüntü yaşamıştık fakat buranın muhteşem manzarası tüm yorgunluğumuzu aldı.

İki ayrı kale

 

Burası iki ayrı kaleden oluşuyor. Biz şuan komutanların bulunduğu yerdeyiz. Diğer tarafta da askerlerin ve yaşam merkezinin olduğu ikinci kale. Burada baya derinlerde kayalıklarda oyulmuş su sarnıçları var. Bayağı büyük bir medeniyet ve teknik varmış. Burası bilinen tarihe göre 4 bin yıllık yaşama merkezi. Gerçekten büyük bir teknoloji ile burayı yapmışlar. Burayı demek ki gündelik hayatta devamlı kullanmışlar. Burada yaşayanların ne kadar babayiğit insan olduğunu buradan anlıyoruz. Atalarımızın torunları olarak da onlara layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.