Giyilmeyen Kıyafetler Çöpe Değil Giysi Kutusuna

YAŞAM 21.01.2021 - 12:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2478+ kez okundu.
 

Giyilmeyen Kıyafetler Çöpe Değil Giysi Kutusuna

Giysi Kutuları Tekstil Atıklarını Ekonomiye Kazandırıyor!
Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve bunu yaparken de hem ekonomiye hem de vatandaşa katkı sunmak hedefini sürdüren Altınordu belediyesi ‘Giysi Kumbarası’ ile tekstil atıklarını ekonomiye kazandırıyor. İsrafın ve atık oluşumunun önlenmesi veya azaltılması ile birlikte atık oluştuğu durumda kaynağında ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek vermek amacı ile Altınordu belediyesi tarafından şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen Giysi toplama kutuları ile tekstil atıklarının toplanması ve geri dönüşüm sürecine dahil edilmesi sağlanıyor. Vatandaşların kullanmadıkları eşyaları toplamak amacıyla Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde çeşitli cadde ve sokaklara mevcut giysi toplama kutularına ilave olarak ilk etapta 50 adet yeni giysi toplama kutusu daha yerleştirildi. Altınordu’nun cadde ve sokaklarında 100 adet merkezi noktaya yerleştirilmiş olan tekstil atığı toplama kutuları ile vatandaşların kullanmadığı her çeşit kıyafet, ayakkabı, çanta kemer gibi ürünler; havlu, battaniye, perde gibi tekstil ürünleri ve her türlü oyuncak çeşidi toplanmakta olup kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kullanılamaz durumda olanlar ise geri dönüşüm sürecine dahil edilerek yeni ürünler elde edilmesi amacı ile ekonomiye kazandırılıyor. Proje ile ilçe genelinde yıllık ortalama 95.700 kg tekstil atığı toplanıyor.  
Giysi Kutuları Tekstil Atıklarını Ekonomiye Kazandırıyor!

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve bunu yaparken de hem ekonomiye hem de vatandaşa katkı sunmak hedefini sürdüren Altınordu belediyesi ‘Giysi Kumbarası’ ile tekstil atıklarını ekonomiye kazandırıyor.

İsrafın ve atık oluşumunun önlenmesi veya azaltılması ile birlikte atık oluştuğu durumda kaynağında ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek vermek amacı ile Altınordu belediyesi tarafından şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen Giysi toplama kutuları ile tekstil atıklarının toplanması ve geri dönüşüm sürecine dahil edilmesi sağlanıyor.

Vatandaşların kullanmadıkları eşyaları toplamak amacıyla Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde çeşitli cadde ve sokaklara mevcut giysi toplama kutularına ilave olarak ilk etapta 50 adet yeni giysi toplama kutusu daha yerleştirildi.

Altınordu’nun cadde ve sokaklarında 100 adet merkezi noktaya yerleştirilmiş olan tekstil atığı toplama kutuları ile vatandaşların kullanmadığı her çeşit kıyafet, ayakkabı, çanta kemer gibi ürünler; havlu, battaniye, perde gibi tekstil ürünleri ve her türlü oyuncak çeşidi toplanmakta olup kullanılabilir olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kullanılamaz durumda olanlar ise geri dönüşüm sürecine dahil edilerek yeni ürünler elde edilmesi amacı ile ekonomiye kazandırılıyor.

Proje ile ilçe genelinde yıllık ortalama 95.700 kg tekstil atığı toplanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.