'Fındığı Tabanca Mermisi Mi Sanıyor?'

SİYASET (Ünye Net Haber ) - Ünye Net Haber | 17.10.2018 - 09:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1526+ kez okundu.
 

'Fındığı Tabanca Mermisi Mi Sanıyor?'

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tepki göstererek, “Tarım Bakanı mısırı, fıstığı, bademi, kayısıyı tarımsal ürün sayıyor da, bizim fındığı tabanca mermisi mi sanıyor acaba…” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alacağını açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu sene fındık almayacağını açıklayan TMO’nun mısır almasına MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz’da tepki gösterdi. Karadeniz’in tek geçim kaynağı olan fındığın hasadının 26 Temmuz’da başladığını hatırlatan MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “Biz Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ile birlikte basın yoluyla olsun Meclis’te olsun fındık ile ilgili her hafta bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Çünkü fındık 8 milyon insanı ilgilendiriyor. Dün bir baktık ki mısır fiyatı açıklanmış. Bu arada kaysının fiyatı açıklanıyor, bademin fiyatı açıklanıyor ama fındıkta hiçbir hareket yok. Tarım Bakanı fındığı tarım ürünü olarak görmüyor mu? Yada domuz avında kullanılan mermi gibi mi görüyor. Böyle bir mantık var mı? Yada fındık fiyatını Avcılar Derneği mi açıklayacak?” diye sordu. İŞ YERLERİ KİRAYA ÇIKTI Ordu Ticaret Borsasını da eleştiren Yılmaz, “Ordu Ticaret Borsası Başkanı koltuğunda oturuyor fındık ile ilgili bir açıklaması yok. Borsa kapısına 3 hafta önce 12 liralık bir fiyat yazmış sadece o kadar. Ordu’da kiraya çıkan iş yerlerinden geçilmiyor. Çeki, senedi yazılan insanlar var. Biz fındığa bir an önce fiyat açıklanmasını istiyoruz. Hala daha geç değil. Fındık alçak kesimlerde elden çıktı ama yüksek kesimlerde duruyor.  Oğlunu evlendiremeyen insanlar var, altın alamayan insanlar var.” dedi. GEÇEN 3 BU SENE 2 DOLAR “Fındık geçen sene 3 dolardı bu sene 2 dolar bile etmiyor.” diyen Yılmaz, “Biz bunu ifade ediyoruz. Ama ne AKP milletvekillerinden ne de Ordu’da bakanlık yapan Numan ağabeyimizden bir ses gelmiyor. Bu fındık 15 lira olsun da yine insanlar oyu Ak Parti’ye atsın. Cenazede bile insanlar fındığı konuşuyor, doğum günüde bile fındığı konuşuyor. Bir an önce fındığa fiyat verilmesi gerekiyor. Bankalar kredi musluklarını kapattı. Artık bir çivi çakılmıyor, artık demir sesi duyulmuyor, beton mikseri sesi duyulmuyor. İnsanlar batacak artık. Vatandaşlara kemer sık diyorsun ama billboardlarda boy boy belediye başkanlarının resmini asıyorsunuz. Araçlarını yeniliyorsun. Bu nasıl iş.” diye konuştu. 31 MART’TA DERS VERECEK Ordulunun yanında olmak için 82 bin oy aldıklarını aktaran Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben üreticilerin fındığına sahip çıkmayanlara 2019’ün 31 Mart’ında ayında ders vereceğine inanıyorum. Artık yeter. Biz bacası tütmeyen nadir illerdeniz. İnsanlar İŞKUR kapılarında iş bakıyor. Ona da Şenel Yediyıldız el atmaya başladı. Bırakın sokaktaki insanlar İŞKUR’a müracaat edip evini kirasını ödesin, çocuğuna mama alsın. Kendine 300 kişi ayırmış. Böyle bir mantık olur mu? Biz buna da karşıyız. Biz den de almasın. Artık Ordu’da insanlar intihar etmeye başladı. Bir an önce bu duruma el atılması lazım. Bankalar ile görüşülerek kredilerin düşürülmesi lazım.”
MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tepki göstererek, “Tarım Bakanı mısırı, fıstığı, bademi, kayısıyı tarımsal ürün sayıyor da, bizim fındığı tabanca mermisi mi sanıyor acaba…” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alacağını açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu sene fındık almayacağını açıklayan TMO’nun mısır almasına MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz’da tepki gösterdi.

Karadeniz’in tek geçim kaynağı olan fındığın hasadının 26 Temmuz’da başladığını hatırlatan MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “Biz Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ile birlikte basın yoluyla olsun Meclis’te olsun fındık ile ilgili her hafta bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Çünkü fındık 8 milyon insanı ilgilendiriyor. Dün bir baktık ki mısır fiyatı açıklanmış. Bu arada kaysının fiyatı açıklanıyor, bademin fiyatı açıklanıyor ama fındıkta hiçbir hareket yok. Tarım Bakanı fındığı tarım ürünü olarak görmüyor mu? Yada domuz avında kullanılan mermi gibi mi görüyor. Böyle bir mantık var mı? Yada fındık fiyatını Avcılar Derneği mi açıklayacak?” diye sordu.

İŞ YERLERİ KİRAYA ÇIKTI

Ordu Ticaret Borsasını da eleştiren Yılmaz, “Ordu Ticaret Borsası Başkanı koltuğunda oturuyor fındık ile ilgili bir açıklaması yok. Borsa kapısına 3 hafta önce 12 liralık bir fiyat yazmış sadece o kadar. Ordu’da kiraya çıkan iş yerlerinden geçilmiyor. Çeki, senedi yazılan insanlar var. Biz fındığa bir an önce fiyat açıklanmasını istiyoruz. Hala daha geç değil. Fındık alçak kesimlerde elden çıktı ama yüksek kesimlerde duruyor.  Oğlunu evlendiremeyen insanlar var, altın alamayan insanlar var.” dedi.

GEÇEN 3 BU SENE 2 DOLAR

“Fındık geçen sene 3 dolardı bu sene 2 dolar bile etmiyor.” diyen Yılmaz, “Biz bunu ifade ediyoruz. Ama ne AKP milletvekillerinden ne de Ordu’da bakanlık yapan Numan ağabeyimizden bir ses gelmiyor. Bu fındık 15 lira olsun da yine insanlar oyu Ak Parti’ye atsın. Cenazede bile insanlar fındığı konuşuyor, doğum günüde bile fındığı konuşuyor. Bir an önce fındığa fiyat verilmesi gerekiyor. Bankalar kredi musluklarını kapattı. Artık bir çivi çakılmıyor, artık demir sesi duyulmuyor, beton mikseri sesi duyulmuyor. İnsanlar batacak artık. Vatandaşlara kemer sık diyorsun ama billboardlarda boy boy belediye başkanlarının resmini asıyorsunuz. Araçlarını yeniliyorsun. Bu nasıl iş.” diye konuştu.

31 MART’TA DERS VERECEK

Ordulunun yanında olmak için 82 bin oy aldıklarını aktaran Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben üreticilerin fındığına sahip çıkmayanlara 2019’ün 31 Mart’ında ayında ders vereceğine inanıyorum. Artık yeter. Biz bacası tütmeyen nadir illerdeniz. İnsanlar İŞKUR kapılarında iş bakıyor. Ona da Şenel Yediyıldız el atmaya başladı. Bırakın sokaktaki insanlar İŞKUR’a müracaat edip evini kirasını ödesin, çocuğuna mama alsın. Kendine 300 kişi ayırmış. Böyle bir mantık olur mu? Biz buna da karşıyız. Biz den de almasın. Artık Ordu’da insanlar intihar etmeye başladı. Bir an önce bu duruma el atılması lazım. Bankalar ile görüşülerek kredilerin düşürülmesi lazım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.