Evde Diş Sağlığı Hizmeti Başladı

SAĞLIK 26.09.2020 - 09:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2682+ kez okundu.
 

Evde Diş Sağlığı Hizmeti Başladı

Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelemeyecek durumda olan ve ağız-diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız 4443833 numaralı telefonu arayarak evlerinde sağlık hizmeti almak için başvurabilirler.
Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelemeyecek durumda olan ve ağız-diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız 4443833 numaralı telefonu arayarak evlerinde sağlık hizmeti almak için başvurabilirler.   Başvurunun evde sağlık hizmetleri birimi hekimi tarafından değerlendirmesinden sonra başvuran kişi Sağlık Bakanlığının belirlediği hizmet kriterlerine uygunsa evde ağız ve diş sağlığı hizmetinden faydalanabilmektedir.   Vatandaşlarımız evde ağız ve diş sağlığı hizmeti kapsamında; Diş Çekimi, Parsiyel ve Total Hareketli Protez, Diş İlavesi, Protez Tamiri, Fissür Uygulama, Flor Uygulama, Protez Besleme, Kron-Köprü (sabit) Protez Yapıştırma hizmetlerinden faydalanabilirler.   Bu hizmet kapsamında, “Evde Sağlık Hizmetleri”nden  faydalanmak için Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvuran Huriye Bulak isimli 82 yaşındaki hastamız 09/09/2020 tarihinde ilk defa ziyaret edilmiş ve yapılan muayenenin ardından dişinin çekilmesine karar verilmiştir. Hastamız, 16/09/2020 tarihinde tekrar ziyaret edilmiş ve dişi çekilmiştir. Hastanın çekim yapılan bölgesindeki kron-köprü protezi sökülmüş ve çekim yerinin iyileşmesini takiben 23/09/2020 tarihinde gerekli düzenlemeler yapılarak protezi yerine takıldı.   Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde, sağlık personellerinin büyük bir özveri ile salgınla mücadele verdiğini, aynı zamanda diğer sağlık hizmetlerinin de aksatılmadan devam ettirildiğini” vurguladı. Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen kişilerin 4443833 numaralı telefonu arayarak başvurabileceğini belirten Kasapoğlu, “Arkadaşlarımız gelen her başvuruyu mutlaka değerlendirmekte ve kriterlere uygun kişilere yapılan planlama dahilinde sağlık hizmeti vermektedir." dedi.   İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, sağlık çalışanlarının Covid-19 salgını ile mücadelede verdiği emeklere destek olmak için tüm vatandaşlarımızı maske takmaya, sosyal mesafeyi korumaya (1,5 metre) ve bol su ve sabunla en az 20 saniye ellerimizi yıkayıp kişisel temizlik kurallarına riayet etmeye çağırdı.
Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelemeyecek durumda olan ve ağız-diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız 4443833 numaralı telefonu arayarak evlerinde sağlık hizmeti almak için başvurabilirler.

Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelemeyecek durumda olan ve ağız-diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız 4443833 numaralı telefonu arayarak evlerinde sağlık hizmeti almak için başvurabilirler.

 

Başvurunun evde sağlık hizmetleri birimi hekimi tarafından değerlendirmesinden sonra başvuran kişi Sağlık Bakanlığının belirlediği hizmet kriterlerine uygunsa evde ağız ve diş sağlığı hizmetinden faydalanabilmektedir.

 


Vatandaşlarımız evde ağız ve diş sağlığı hizmeti kapsamında; Diş Çekimi, Parsiyel ve Total Hareketli Protez, Diş İlavesi, Protez Tamiri, Fissür Uygulama, Flor Uygulama, Protez Besleme, Kron-Köprü (sabit) Protez Yapıştırma hizmetlerinden faydalanabilirler.

 


Bu hizmet kapsamında, “Evde Sağlık Hizmetleri”nden  faydalanmak için Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvuran Huriye Bulak isimli 82 yaşındaki hastamız 09/09/2020 tarihinde ilk defa ziyaret edilmiş ve yapılan muayenenin ardından dişinin çekilmesine karar verilmiştir. Hastamız, 16/09/2020 tarihinde tekrar ziyaret edilmiş ve dişi çekilmiştir. Hastanın çekim yapılan bölgesindeki kron-köprü protezi sökülmüş ve çekim yerinin iyileşmesini takiben 23/09/2020 tarihinde gerekli düzenlemeler yapılarak protezi yerine takıldı.

 


Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde, sağlık personellerinin büyük bir özveri ile salgınla mücadele verdiğini, aynı zamanda diğer sağlık hizmetlerinin de aksatılmadan devam ettirildiğini” vurguladı. Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen kişilerin 4443833 numaralı telefonu arayarak başvurabileceğini belirten Kasapoğlu, “Arkadaşlarımız gelen her başvuruyu mutlaka değerlendirmekte ve kriterlere uygun kişilere yapılan planlama dahilinde sağlık hizmeti vermektedir." dedi.

 


İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, sağlık çalışanlarının Covid-19 salgını ile mücadelede verdiği emeklere destek olmak için tüm vatandaşlarımızı maske takmaya, sosyal mesafeyi korumaya (1,5 metre) ve bol su ve sabunla en az 20 saniye ellerimizi yıkayıp kişisel temizlik kurallarına riayet etmeye çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.