Esnafa ödediği vergi kadar kredi vereceğiz

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.06.2018 - 09:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2307+ kez okundu.
 

Esnafa ödediği vergi kadar kredi vereceğiz

CHP Milletvekili adayı Mustafa Adıgüzel, “Esnafa yıllık ödediği vergi ve pirim miktarı kadar sıfır faizle kredi vereceğiz.” dedi.
Altınordu’da esnaf ziyaretleri ile seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili adayı Mustafa Adıgüzel, “Esnaf bakanlığı kuracağız. Ruhsatlandırma işlemleri de esnaf odaları aracılığı ile yapılacak. Onun için esnaf tekrar devlet dairelerine gitmek zorunda kalmayacak. Esnafa yıllık ödediği vergi ve pirim miktarı kadar sıfır faizli kredi vereceğiz. Biliyorsunuz Suriyeliler geldi değişik iş alanlarında faaliyet gösteriyor. Bunlardan devlet vergi almıyor. Böylece haksız bir rekabet oluşuyor. Biz onların vergilendirilmesini sağlayacağız. Böylece bu haksız rekabetin önüne geçmiş olacağız.” diye konuştu. Bizim ötekimiz yok Esnafın kira stopajını kaldıracaklarını aktaran Adıgüzel, “Esnaf sosyal güvenlik pirimi ödüyor. Bunu emekli olduktan sonra bile ödetiyorlar. Biz elemli olduktan sonra bu pirimi esnafa ödettirmeyeceğiz. Yani esnaf hem emekli olacak hem de çalışmak istiyorsa rahat bir şekilde çalışmaya devam edecek. İşine ara verse bile esnafın sosyal güvenliği devam edecek. Bizim kısacası esnafın önünü açan bir sürü düzenlememiz var. Bizim ötekimiz yok, herkese hakkaniyetle davranacağız.” şeklinde konuştu.  
CHP Milletvekili adayı Mustafa Adıgüzel, “Esnafa yıllık ödediği vergi ve pirim miktarı kadar sıfır faizle kredi vereceğiz.” dedi.

Altınordu’da esnaf ziyaretleri ile seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili adayı Mustafa Adıgüzel, “Esnaf bakanlığı kuracağız. Ruhsatlandırma işlemleri de esnaf odaları aracılığı ile yapılacak. Onun için esnaf tekrar devlet dairelerine gitmek zorunda kalmayacak. Esnafa yıllık ödediği vergi ve pirim miktarı kadar sıfır faizli kredi vereceğiz. Biliyorsunuz Suriyeliler geldi değişik iş alanlarında faaliyet gösteriyor. Bunlardan devlet vergi almıyor. Böylece haksız bir rekabet oluşuyor. Biz onların vergilendirilmesini sağlayacağız. Böylece bu haksız rekabetin önüne geçmiş olacağız.” diye konuştu.

Bizim ötekimiz yok

Esnafın kira stopajını kaldıracaklarını aktaran Adıgüzel, “Esnaf sosyal güvenlik pirimi ödüyor. Bunu emekli olduktan sonra bile ödetiyorlar. Biz elemli olduktan sonra bu pirimi esnafa ödettirmeyeceğiz. Yani esnaf hem emekli olacak hem de çalışmak istiyorsa rahat bir şekilde çalışmaya devam edecek. İşine ara verse bile esnafın sosyal güvenliği devam edecek. Bizim kısacası esnafın önünü açan bir sürü düzenlememiz var. Bizim ötekimiz yok, herkese hakkaniyetle davranacağız.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.