Eski Bakan Günay, kitabını imzaladı

KÜLTÜR (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.12.2019 - 18:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4874+ kez okundu.
 

Eski Bakan Günay, kitabını imzaladı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, hukukçu ve yazar Ertuğrul Günay, ‘Sevgili Anadolu’ kitabını imzaladı. İmza töreninin ardından söyleşi de konuşan Günay, “Kültür ve turizm meselesini bana verilmiş bir devlet görev gibi görmedim. Bir aşk gibi yapmaya çalıştım” dedi.
İŞİMİ AŞK GİBİ YAPMAYA ÇALIŞTIM Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda Karlıbel Bilgi Vakfı tarafından organize edilen ‘Sevgili Anadolu ve Ordu’ programı kapsamında eski Kültür ve Turizm Bakanı, hukukçu ve yazar Ertuğrul Günay, hemşerileri ile bir araya geldi. Program, eski bakan Günay’ın yazdığı ‘Sevgili Anadolu’ kitabının imza töreni ile başladı. Yoğun ilginin olduğu imza törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de katıldı. Eruğrul Günay, yaklaşık yarım saat boyunca kitapseverler için kitabını imzaladı. ORDU’DA DA BİRÇOK PROJENİN ALTINA İMZA ATTIK İmza töreninin ardından söyleşiye geçildi. Günay, söyleşisinde hem bakanlık dönemiyle, hem kitabıyla, hem de Ordu ile ilgili anılarını ve düşüncelerini paylaştı. Günay, bakanlık döneminde tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da birçok projenin altına imza attıklarını belirterek, “Kültür ve turizm meselesini bana verilmiş bir devlet görev gibi görmedim. Çok sevdiğim bir alanda çalışma fırsatı gibi gördüm. Yani eskiden beri çok ilgili duyduğum, tarih, arkeoloji, ören yerleri, müzeler benim zaten çok sevdiğim bir alandı. Bana bu hayatımın olgunluk döneminde bir fırsat gibi geldi ve bunu bir vazife gibi değil, bir aşk gibi yapmaya çalıştım. Ayrıldıktan sonra da –ki 6 yıl geçti aradan- ben bu ilgimi kesmedim. İnsan evinden uzakta bile olsa, evini özler gibi başladığımız işleri, yaptığımız işleri, arkası nasıl gidiyor diyerek takip etmeye çalıştım. Güzel şeyler yapma fırsatı da oldu. Ordu’da da elimizin iyi kötü dokunduğu birçok iş var. Siz sadece Ordu Kültür Sanat Merkezini biliyorsunuz ama Fatsa ve Perşembe Kültür Merkezi, Ünye Cumhuriyet Parkı, Mesudiye Kültür Merkezi gibi birçok projeye elimiz dokundu” diye konuştu.
Eski Kültür ve Turizm Bakanı, hukukçu ve yazar Ertuğrul Günay, ‘Sevgili Anadolu’ kitabını imzaladı. İmza töreninin ardından söyleşi de konuşan Günay, “Kültür ve turizm meselesini bana verilmiş bir devlet görev gibi görmedim. Bir aşk gibi yapmaya çalıştım” dedi.

İŞİMİ AŞK GİBİ YAPMAYA ÇALIŞTIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda Karlıbel Bilgi Vakfı tarafından organize edilen ‘Sevgili Anadolu ve Ordu’ programı kapsamında eski Kültür ve Turizm Bakanı, hukukçu ve yazar Ertuğrul Günay, hemşerileri ile bir araya geldi. Program, eski bakan Günay’ın yazdığı ‘Sevgili Anadolu’ kitabının imza töreni ile başladı. Yoğun ilginin olduğu imza törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de katıldı. Eruğrul Günay, yaklaşık yarım saat boyunca kitapseverler için kitabını imzaladı.

ORDU’DA DA BİRÇOK PROJENİN ALTINA İMZA ATTIK

İmza töreninin ardından söyleşiye geçildi. Günay, söyleşisinde hem bakanlık dönemiyle, hem kitabıyla, hem de Ordu ile ilgili anılarını ve düşüncelerini paylaştı. Günay, bakanlık döneminde tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da birçok projenin altına imza attıklarını belirterek, “Kültür ve turizm meselesini bana verilmiş bir devlet görev gibi görmedim. Çok sevdiğim bir alanda çalışma fırsatı gibi gördüm. Yani eskiden beri çok ilgili duyduğum, tarih, arkeoloji, ören yerleri, müzeler benim zaten çok sevdiğim bir alandı. Bana bu hayatımın olgunluk döneminde bir fırsat gibi geldi ve bunu bir vazife gibi değil, bir aşk gibi yapmaya çalıştım. Ayrıldıktan sonra da –ki 6 yıl geçti aradan- ben bu ilgimi kesmedim. İnsan evinden uzakta bile olsa, evini özler gibi başladığımız işleri, yaptığımız işleri, arkası nasıl gidiyor diyerek takip etmeye çalıştım. Güzel şeyler yapma fırsatı da oldu. Ordu’da da elimizin iyi kötü dokunduğu birçok iş var. Siz sadece Ordu Kültür Sanat Merkezini biliyorsunuz ama Fatsa ve Perşembe Kültür Merkezi, Ünye Cumhuriyet Parkı, Mesudiye Kültür Merkezi gibi birçok projeye elimiz dokundu” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.