Enginyurt, Alttan alttan vuruyor

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.01.2020 - 22:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2661+ kez okundu.
 

Enginyurt, Alttan alttan vuruyor

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Katı Atık Tesisini bulunduğu İlküvez’de bir miting yaparak, “İlküvez AK Parti’nin oy deposu iken çöp deposu olmamalı.” dedi.
Açık açık olmasa da, bulduğu her açığında İttifak ortağı Ak Partiye ve laf çakan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Hafta sonu İlküvez'de de, çöp meselesi üzerinden Ak Partiye dokundurdu. ‘OBB Başkanı Güler İle Görüşüp Sonucu Sizlere Bildireceğim’ Çaybaşı’nın İlküvez Göksu mevkiindeki çöp depolama tesislerinde nöbet tutan vatandaşlarla bir araya gelen Enginyurt, “Bu çöplüğü yapanlar niye yaptılar? Depo olsun diye yapmadılar. Burada elektrik üreteceğiz dediler, işçi çalışacak dediler. O zaman biz buradan ordu Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz. İlküvez Ak Parti'nin oy deposuyken çöp deposu olmayı hak etmiyor. Burayı çöp deposu yapmayacaksınız. Dün nasıl karar aldıysanız burada elektrik üretilecek, İlküvez'in çocukları burada iş aş ekmek sahibi olacak. Ordu'nun bütün çöpünü İlküvez'e taşıyamazsınız. Oradan buradan çöpü kaldırdım diye gurur duyacaksınız, İlküvez'i çöp deposu yapacaksınız. Buna hakkınız yok. İlküvezli yüzde 85 Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdi. İlküvezlinin hakkı en iyi şekilde korunmak zorunda.” diye konuştu.   OBB BAŞKANI GÜLERL’E GÖRÜŞECEĞİM   “İlküvez'in derdiyle dertlenen bir büyükşehir ve İlküvez'in derdiyle dertlenen bir Çaybaşı Belediyesi istiyoruz.” Diyen Enginyurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bekledim günlerce, buraya gelenler buranın sorunlarını konuşacaklar mı diye bekliyorum. Ben söz veriyorum size. İlk meclis açıldığında İlküvez'in çöp sorununu mecliste izleyeceksiniz. Yarın Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşeceğim ve hepinize bilgi vereceğim. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konuya çözüm getireceğine inanıyorum. ilküvezli bize güvensin. Bizim kimseden korkumuz da yok çekincemiz de. Sorunu çözecek olan devlettir, Büyükşehirdir. Bu soğukta burada bekleyen analarımızın bacılarımın durumunu görmeyen gözler kör olsun.”   SÖZ VERİYORUM TAKİPÇİSİ OLACAĞIM   Enginyurt sözlerini şöyle tamamladı: “Bu insanlar çocuklarına sağlıklı bir gelecek bırakmak istiyorlar. Bu doğayı kirletmeyeceğiz, doğayı temiz tutacağız; bunun mücadelesi için buradayız. Konuyu gündeme getireceğimizden emin olmanızı istiyorum.  Söz veriyorum. Mesajınızı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ileteceğim. Duymazsa mecliste, duymazsa Cumhurbaşkanına ileteceğim mesajınızı. 5 yıl önce dedim ki Ordu'dan buraya çöp gelmez, bu yer yanlış. Bunun kaldırıldığı yeni bir yer tahsisi için Ak Parti'nin 3 milletvekili ile gerekli yerlere gidip hiçbir şekilde doğayı katletmeyen yeni bir alan bulunması için gayret göstereceğim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu olaydan haber yoktur emin olun ve ben kendisini haberdar edeceğim ve bu konuyu çözeceğiz. İnşallah hep beraber bu sorunu çözeceğiz.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Katı Atık Tesisini bulunduğu İlküvez’de bir miting yaparak, “İlküvez AK Parti’nin oy deposu iken çöp deposu olmamalı.” dedi.

Açık açık olmasa da, bulduğu her açığında İttifak ortağı Ak Partiye ve laf çakan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Hafta sonu İlküvez'de de, çöp meselesi üzerinden Ak Partiye dokundurdu.

‘OBB Başkanı Güler İle Görüşüp Sonucu Sizlere Bildireceğim’

Çaybaşı’nın İlküvez Göksu mevkiindeki çöp depolama tesislerinde nöbet tutan vatandaşlarla bir araya gelen Enginyurt, “Bu çöplüğü yapanlar niye yaptılar? Depo olsun diye yapmadılar. Burada elektrik üreteceğiz dediler, işçi çalışacak dediler. O zaman biz buradan ordu Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz. İlküvez Ak Parti'nin oy deposuyken çöp deposu olmayı hak etmiyor. Burayı çöp deposu yapmayacaksınız. Dün nasıl karar aldıysanız burada elektrik üretilecek, İlküvez'in çocukları burada iş aş ekmek sahibi olacak. Ordu'nun bütün çöpünü İlküvez'e taşıyamazsınız. Oradan buradan çöpü kaldırdım diye gurur duyacaksınız, İlküvez'i çöp deposu yapacaksınız. Buna hakkınız yok. İlküvezli yüzde 85 Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdi. İlküvezlinin hakkı en iyi şekilde korunmak zorunda.” diye konuştu.

 

OBB BAŞKANI GÜLERL’E GÖRÜŞECEĞİM

 

“İlküvez'in derdiyle dertlenen bir büyükşehir ve İlküvez'in derdiyle dertlenen bir Çaybaşı Belediyesi istiyoruz.” Diyen Enginyurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bekledim günlerce, buraya gelenler buranın sorunlarını konuşacaklar mı diye bekliyorum. Ben söz veriyorum size. İlk meclis açıldığında İlküvez'in çöp sorununu mecliste izleyeceksiniz. Yarın Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşeceğim ve hepinize bilgi vereceğim. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu konuya çözüm getireceğine inanıyorum. ilküvezli bize güvensin. Bizim kimseden korkumuz da yok çekincemiz de. Sorunu çözecek olan devlettir, Büyükşehirdir. Bu soğukta burada bekleyen analarımızın bacılarımın durumunu görmeyen gözler kör olsun.”

 

SÖZ VERİYORUM TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

 

Enginyurt sözlerini şöyle tamamladı: “Bu insanlar çocuklarına sağlıklı bir gelecek bırakmak istiyorlar. Bu doğayı kirletmeyeceğiz, doğayı temiz tutacağız; bunun mücadelesi için buradayız. Konuyu gündeme getireceğimizden emin olmanızı istiyorum.  Söz veriyorum. Mesajınızı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ileteceğim. Duymazsa mecliste, duymazsa Cumhurbaşkanına ileteceğim mesajınızı. 5 yıl önce dedim ki Ordu'dan buraya çöp gelmez, bu yer yanlış. Bunun kaldırıldığı yeni bir yer tahsisi için Ak Parti'nin 3 milletvekili ile gerekli yerlere gidip hiçbir şekilde doğayı katletmeyen yeni bir alan bulunması için gayret göstereceğim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu olaydan haber yoktur emin olun ve ben kendisini haberdar edeceğim ve bu konuyu çözeceğiz. İnşallah hep beraber bu sorunu çözeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.