Engelli Oğlunu Darp Eden Baba İçin İdari İşlemler Başlatıldı

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 22.09.2018 - 07:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1212+ kez okundu.
 

Engelli Oğlunu Darp Eden Baba İçin İdari İşlemler Başlatıldı

20.09.2018 günü Ordu’nun Altınordu ilçesi Şahincili mahallesi 572 sokakta meydana gelen engelli vatandaşa kötü muamele ve kasten yaralama olayı, duyarlı vatandaş tarafından video kaydı yapılarak, sosyal medyada yayınlanmıştı.
Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, bunun olayın üzerine Ordu Valisi Sayın Seddar YAVUZ’un talimatıyla gerekli idari işlemler başlatıldı. Valilik tarafında yapılan açıklama şu şekilde; “20.09.2018 günü, İlimiz Altınordu ilçesi Şahincili mahallesi 572 sokakta meydana gelen engelli vatandaşımıza kötü muamele ve kasten yaralama olayının, duyarlı vatandaşlarımız tarafından video kaydı yapılarak, sosyal medyada yayınlanması üzerine Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un talimatıyla gerekli idari işlemler derhal başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak, şüpheli Ali ÇİÇEK (1953 doğumlu), oğlu olan mağdur Yusuf ÇİÇEK(1985 doğumlu-90 konuşma ve yürüme engelli)’i ikamet ettiği konutunun önünde darp etmesi üzerine Savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır. Mağdur Yusuf ÇİÇEK ise, teyzesi Mehriye TİRYAKİ’ye teslim edilmiş olup, şüpheli Ali ÇİÇEK’le ilgili tahkikat devam etmektedir. Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce de duruma müdahil olunmuş ve olayın mağduru olan engelli Yusuf ÇİÇEK, bugün Mehriye TİRYAKİ’den alınarak, Ünye ilçemizde bulunan Özel Engelli Bakım Merkezinde koruma altına alınacaktır. Ayrıca, engelli Yusuf ÇİÇEK için ailesine ödenen ‘Evde Bakım Aylığı’ da iptal edilecektir. “
20.09.2018 günü Ordu’nun Altınordu ilçesi Şahincili mahallesi 572 sokakta meydana gelen engelli vatandaşa kötü muamele ve kasten yaralama olayı, duyarlı vatandaş tarafından video kaydı yapılarak, sosyal medyada yayınlanmıştı.

Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, bunun olayın üzerine Ordu Valisi Sayın Seddar YAVUZ’un talimatıyla gerekli idari işlemler başlatıldı.

Valilik tarafında yapılan açıklama şu şekilde;

“20.09.2018 günü, İlimiz Altınordu ilçesi Şahincili mahallesi 572 sokakta meydana gelen engelli vatandaşımıza kötü muamele ve kasten yaralama olayının, duyarlı vatandaşlarımız tarafından video kaydı yapılarak, sosyal medyada yayınlanması üzerine Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un talimatıyla gerekli idari işlemler derhal başlatılmıştır.

Olayla ilgili olarak, şüpheli Ali ÇİÇEK (1953 doğumlu), oğlu olan mağdur Yusuf ÇİÇEK(1985 doğumlu-90 konuşma ve yürüme engelli)’i ikamet ettiği konutunun önünde darp etmesi üzerine Savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır. Mağdur Yusuf ÇİÇEK ise, teyzesi Mehriye TİRYAKİ’ye teslim edilmiş olup, şüpheli Ali ÇİÇEK’le ilgili tahkikat devam etmektedir.

Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce de duruma müdahil olunmuş ve olayın mağduru olan engelli Yusuf ÇİÇEK, bugün Mehriye TİRYAKİ’den alınarak, Ünye ilçemizde bulunan Özel Engelli Bakım Merkezinde koruma altına alınacaktır.

Ayrıca, engelli Yusuf ÇİÇEK için ailesine ödenen ‘Evde Bakım Aylığı’ da iptal edilecektir. “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.