En Ucuz Balık 15 TL

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.09.2019 - 11:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1494+ kez okundu.
 

En Ucuz Balık 15 TL

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda yer alan en ucuz balığın 1 kilo fındık fiyatına eşit olması dikkat çekti.
1 Eylül itibariyle zamanı olmamasına rağmen tezgahlarda hamsi yerini aldı. Normale kasım ayında görülmesi gereken hamsi erken çıkınca tezgahlarda kilosu 20 liradan satışa sunuldu. Böylece hamsi geçen yıl olduğu gibi TMO'da 16,50 serbest piyasada ise 15,50 ila 17,50 arasında değişen fındık fiyatını geride bırakmış oldu. Balıkçılar ilk hamsinin az çıktığı için fiyatının 20 lira olduğunu ifade ederek ilerleyen zamanlarda bol çıkması ile birlikte fiyatta gerileme olabileceğini belirtti. Bu arada en ucuz balık olan istavritin kilosu ise 15 liradan tezgahlarda yer aldı. HAMSİ 20 LİRA 2019-2020 balık sezonun hayırlı olmasını dilediğin ifade eden Derin Balık’tan Burçin Doğan ise, “Ancak ilk günün avı gelecek için çok da umut vermiyor. Palamut olması gerekiyordu ne yazık ki yok. Hiç yok, bir iki tane bile yok. Oysa tezgahın palamut ile dolup taşması gerekiyordu. Dilerim ilerleyen zamanlarda olur. Biraz istavrit var, mezgit var, barbun var. Ancak bunlar da tam randımanlı değil. Fiyatlarına gelecek olursak şu anda istavrit 15 lira, mezgit 20 lira, kefal 15 lira, hamsi 20 lira, barbun 30 lira. Bu yıl inşallah hamsi iyi olur. Aslında hamsinin kasım ayında olması gerekiyordu ama iklimler değişti. Görüntüler hamsinin iyi olacağı yönünde.” dedi.
Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda yer alan en ucuz balığın 1 kilo fındık fiyatına eşit olması dikkat çekti.

1 Eylül itibariyle zamanı olmamasına rağmen tezgahlarda hamsi yerini aldı. Normale kasım ayında görülmesi gereken hamsi erken çıkınca tezgahlarda kilosu 20 liradan satışa sunuldu. Böylece hamsi geçen yıl olduğu gibi TMO'da 16,50 serbest piyasada ise 15,50 ila 17,50 arasında değişen fındık fiyatını geride bırakmış oldu. Balıkçılar ilk hamsinin az çıktığı için fiyatının 20 lira olduğunu ifade ederek ilerleyen zamanlarda bol çıkması ile birlikte fiyatta gerileme olabileceğini belirtti. Bu arada en ucuz balık olan istavritin kilosu ise 15 liradan tezgahlarda yer aldı.

HAMSİ 20 LİRA

2019-2020 balık sezonun hayırlı olmasını dilediğin ifade eden Derin Balık’tan Burçin Doğan ise, “Ancak ilk günün avı gelecek için çok da umut vermiyor. Palamut olması gerekiyordu ne yazık ki yok. Hiç yok, bir iki tane bile yok. Oysa tezgahın palamut ile dolup taşması gerekiyordu. Dilerim ilerleyen zamanlarda olur. Biraz istavrit var, mezgit var, barbun var. Ancak bunlar da tam randımanlı değil. Fiyatlarına gelecek olursak şu anda istavrit 15 lira, mezgit 20 lira, kefal 15 lira, hamsi 20 lira, barbun 30 lira. Bu yıl inşallah hamsi iyi olur. Aslında hamsinin kasım ayında olması gerekiyordu ama iklimler değişti. Görüntüler hamsinin iyi olacağı yönünde.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.