‘En temiz şehir”e doğru Ünye

BÖLGE GÜNDEMİ 06.06.2018 - 01:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1292+ kez okundu.
 

‘En temiz şehir”e doğru Ünye

Haziran Çevre Günü” dolayısıyla Ünye’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinlikler kapsamında Yalı’dan Cumhuriyet Meydanı’na protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi. -“Türkiye’nin en temiz şehri olma iddiamız devam edecek”- Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Programda konuşma yapan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, belediye olarak başlattıkları temizlik seferberliğinin devam etmesi durumunda Türkiye’nin en temiz şehri olma iddialarının devam edeceğini söyledi. Ünye Belediyesi olarak geri dönüşüm ve temizlik çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Eren, şunları söyledi: “2015 yılında yeraltı çöp konteynır sitemiyle başlattığımız Ünye’deki temizlik harekatı tüm hızıyla devam etti. Tabi temizlik bizim için önemli. Temizlik inancımızın gereğidir, temizlik imandandır. Aslan yattığı yerden belli olur. Temizlik bu manada baktığımızda bizim örfümüzde, ananemizde, geleneğimizde, inancımızda anlam ifade eden bir olgu. 2015 yılında yer altı çöp konteynır sitemiyle başladığımız çalışmamız bugün ülkenin en temiz şehirlerinden biri Ünye noktasında karşılık buldu. 16 sitede geri dönüşüm uygulaması, sıfır atık projesi, ekmeğini çöpten çıkar uygulamalarını başlattık. Bu çalışmalarımız devam ettiğinde Türkiye’nin en temiz şehri olma iddiamız devam edecek. Şehir bizim evimiz. Evimizde nasıl hareket ediyorsak sokakta da aynı şekilde hareket etmek, şehri de evimiz gibi temiz hale getirecek.” Konuşmanın ardından, İnönü İlkokulu öğrencileri çevre günü dolayısıyla hazırladıkları gösterilerini sundular. Program, Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullara ve öğrencilere hediye verilmesinin ardından sona erdi. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  
Haziran Çevre Günü” dolayısıyla Ünye’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Yalı’dan Cumhuriyet Meydanı’na protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

-“Türkiye’nin en temiz şehri olma iddiamız devam edecek”-

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi.

Programda konuşma yapan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, belediye olarak başlattıkları temizlik seferberliğinin devam etmesi durumunda Türkiye’nin en temiz şehri olma iddialarının devam edeceğini söyledi.

Ünye Belediyesi olarak geri dönüşüm ve temizlik çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Eren, şunları söyledi:

“2015 yılında yeraltı çöp konteynır sitemiyle başlattığımız Ünye’deki temizlik harekatı tüm hızıyla devam etti. Tabi temizlik bizim için önemli. Temizlik inancımızın gereğidir, temizlik imandandır. Aslan yattığı yerden belli olur. Temizlik bu manada baktığımızda bizim örfümüzde, ananemizde, geleneğimizde, inancımızda anlam ifade eden bir olgu. 2015 yılında yer altı çöp konteynır sitemiyle başladığımız çalışmamız bugün ülkenin en temiz şehirlerinden biri Ünye noktasında karşılık buldu. 16 sitede geri dönüşüm uygulaması, sıfır atık projesi, ekmeğini çöpten çıkar uygulamalarını başlattık. Bu çalışmalarımız devam ettiğinde Türkiye’nin en temiz şehri olma iddiamız devam edecek. Şehir bizim evimiz. Evimizde nasıl hareket ediyorsak sokakta da aynı şekilde hareket etmek, şehri de evimiz gibi temiz hale getirecek.”

Konuşmanın ardından, İnönü İlkokulu öğrencileri çevre günü dolayısıyla hazırladıkları gösterilerini sundular.

Program, Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullara ve öğrencilere hediye verilmesinin ardından sona erdi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.