“Elimiz yüreğimizde bekliyoruz”

YAŞAM 26.03.2019 - 11:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1980+ kez okundu.
 

“Elimiz yüreğimizde bekliyoruz”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, birkaç gündür süren ve devam etmesi beklenen soğuk havalar nedeniyle “Elimiz yüreğimizde bekliyoruz” dedi.
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Zirai don riskinin oluştuğu akşamlarda bahçelerde, lastik, saman veya ot yakarak bahçelerin üzerinde buğu oluşturulmalı” diyerek üreticileri uyarırken, birkaç gündür süren ve devam etmesi beklenen soğuk havalar nedeniyle “Elimiz yüreğimizde bekliyoruz” dedi. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, gazetemize özel yaptığı açıklamada, fındık bahçelerinin zirai don riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Zirai don tehlikesinin devam ettiğini belirten Sarıkahraman, “Şu anda fındık yandı demek de çok doğru değil. Hava sıcaklığı 18-20 dereceye çıktığında yanıp yanmadığını göreceğiz. Şu anda çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum ama tehlike geçmiş değil. Önümüzde hafta da bu tehlike devam edecek. Üreticilerimizin dikkat etmesi gerekir. Zirai donu önlemenin yolları var, bu yolları araştırmak lazım. Şuanda zirai donla karşı karşıyayız. Elimiz yüreğimizde bekliyoruz.” dedi. Gecelere dikkat... Zirai don olayının yaşandığı gecelerde üreticilerin dikkatli olmasını isteyen Osman Sarıkahraman, üreticilere şu çağrıyı yaptı: “Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezimiz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı ve hava durumu direk bizim telefonlarımıza mesaj olarak geliyor. Bizde bunu anında üreticilerimizle paylaşıyoruz. Olası bir zirai don riskinin bulunduğu akşamlarda 3-4 saat dikkatli olmamız lazım. Riskli olan akşamlarda bahçelerde bir sis tabakası oluşturulması gerekiyor. Bahçelerimizde lastik ve saman yakabiliriz. Piyasada çok pahalı olmayan tütsü makineleri var. Bunlar bahçelerde buğu yapıp sis tabakası oluşturuyor. Bu makinelerden alınabilir. Bununla alakalı yardım isteyen herkese yardıma hazırız. Lütfen o gecelerde dikkat edelim.” Üreticilerin zirai don riskine karşı artık bilinçlendiğini belirten Sarıkahraman, “Eğitimlerimizin yararlarını gerçekten görüyoruz. Artık üreticilerimiz her konuda olduğu gibi zirai don konusunda da daha duyarlı ve daha bilinçli.” dedi. Serbest piyasada bugün 18 lira seyrine gelen fındık fiyatının 2019 yılında üreticinin yüzünü bir nebze de olsa güldüreceğini ifade eden Sarıkahraman şunları kaydetti: “2019 yılı ürününün pazar payında üreticiye ekmek yedireceğini düşünüyorum. Ne manavlarımızda fındık kaldı, ne fabrikalarımızda fındık kaldı. Dünyada Karadeniz fındığına ilgi alaka her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda 2019 ürününde evimize 1 ekmek daha fazla götüreceğimizi düşünüyorum.”
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, birkaç gündür süren ve devam etmesi beklenen soğuk havalar nedeniyle “Elimiz yüreğimizde bekliyoruz” dedi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Zirai don riskinin oluştuğu akşamlarda bahçelerde, lastik, saman veya ot yakarak bahçelerin üzerinde buğu oluşturulmalı” diyerek üreticileri uyarırken, birkaç gündür süren ve devam etmesi beklenen soğuk havalar nedeniyle “Elimiz yüreğimizde bekliyoruz” dedi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, gazetemize özel yaptığı açıklamada, fındık bahçelerinin zirai don riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Zirai don tehlikesinin devam ettiğini belirten Sarıkahraman, “Şu anda fındık yandı demek de çok doğru değil. Hava sıcaklığı 18-20 dereceye çıktığında yanıp yanmadığını göreceğiz. Şu anda çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum ama tehlike geçmiş değil. Önümüzde hafta da bu tehlike devam edecek. Üreticilerimizin dikkat etmesi gerekir. Zirai donu önlemenin yolları var, bu yolları araştırmak lazım. Şuanda zirai donla karşı karşıyayız. Elimiz yüreğimizde bekliyoruz.” dedi.

Gecelere dikkat...

Zirai don olayının yaşandığı gecelerde üreticilerin dikkatli olmasını isteyen Osman Sarıkahraman, üreticilere şu çağrıyı yaptı:

“Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezimiz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı ve hava durumu direk bizim telefonlarımıza mesaj olarak geliyor. Bizde bunu anında üreticilerimizle paylaşıyoruz. Olası bir zirai don riskinin bulunduğu akşamlarda 3-4 saat dikkatli olmamız lazım. Riskli olan akşamlarda bahçelerde bir sis tabakası oluşturulması gerekiyor. Bahçelerimizde lastik ve saman yakabiliriz. Piyasada çok pahalı olmayan tütsü makineleri var. Bunlar bahçelerde buğu yapıp sis tabakası oluşturuyor. Bu makinelerden alınabilir. Bununla alakalı yardım isteyen herkese yardıma hazırız. Lütfen o gecelerde dikkat edelim.”

Üreticilerin zirai don riskine karşı artık bilinçlendiğini belirten Sarıkahraman, “Eğitimlerimizin yararlarını gerçekten görüyoruz. Artık üreticilerimiz her konuda olduğu gibi zirai don konusunda da daha duyarlı ve daha bilinçli.” dedi.

Serbest piyasada bugün 18 lira seyrine gelen fındık fiyatının 2019 yılında üreticinin yüzünü bir nebze de olsa güldüreceğini ifade eden Sarıkahraman şunları kaydetti: “2019 yılı ürününün pazar payında üreticiye ekmek yedireceğini düşünüyorum. Ne manavlarımızda fındık kaldı, ne fabrikalarımızda fındık kaldı. Dünyada Karadeniz fındığına ilgi alaka her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda 2019 ürününde evimize 1 ekmek daha fazla götüreceğimizi düşünüyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.