Duyarlı Öğrenci Karacayı Köpeklerin Saldırısından Kurtardı.

YAŞAM (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 30.01.2020 - 22:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1678+ kez okundu.
 

Duyarlı Öğrenci Karacayı Köpeklerin Saldırısından Kurtardı.

Tekkiraz Beldesi Fatih Mahallesinde Osman Baki KESKİN(16)adlı öğrenci tarafından köpeklerin saldırısından kurtarılan karaca koruma altına alındı.
Duyarlı Öğrenci Osman Baki KESKİN, Bir Grup Köpeklerin evinin yakınında birşeye havladığını fark ettim, Önce vahşi ve yırtıcı bir hayvan olmasından korktum. Neye havladığını merak ettim. Köpeklerin Yakınına gittim. Havladıkları yaban hayvanın ceylan gibi bir şey olduğunu farkedince hemen müdahale ederek. Karacayı Köpeklerin Saldırısından kurtardım. Daha Sonra nereyi aracağını bilmedim.Belediyeyi aradım. oradaki kişilerin yönlendirmesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım a ulaştım. DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım, Adresimi Alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerini yönlendireceğini .Bulduğum Hayvanın Karaca olduğunu , Ekipler gelinceye kadar , hayvanın stres e girmemesi için gözlerini bağlayıp insan görmeyeceği bir yerde muhafaza etmemi söyledi.Bende yaralı karacayı, yetkililer gelinceye kadar önce odunlukta ,daha sonra Köy evinin eski bir odasında misafir ettim.Su ve yiyecek verdim. Ünye Yücelerde ,Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Lisesinde 2 sınıfta yatılı okuyorum. Sadece tatillerde ailemin yanına gelebiliyorum.Doğayla ilgili olarak İnsanların Doğadaki Her canlıyı sevmesi ve koruması gerektiğini düşünüyorum. Ve bir Kızılderilili atasözünü olan ‘’ Son Ağaç kesildiğinde, Son nehir kuruduğunda, Son balık öldüğünde. Beyaz Adam; paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.’’Sözünü çok seviyorum. Öğretmenlerime ve arkadaşlarım Tatilde ne yaptın diye sorduğunda bir karacayı köpeklerin saldırısından kurtardım.diyeceğim. Benim için çok maceralı bir gündü. Teşekkür ederim.dedi Önemli Bir yarasının olmadığı tespit edilen ve 1,5 yaşlarındaki dişi karaca tedavisinin yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak koruma altına alındı. Yaralı Karaca gerekli tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.
Tekkiraz Beldesi Fatih Mahallesinde Osman Baki KESKİN(16)adlı öğrenci tarafından köpeklerin saldırısından kurtarılan karaca koruma altına alındı.


Duyarlı Öğrenci Osman Baki KESKİN, Bir Grup Köpeklerin evinin yakınında birşeye havladığını fark ettim, Önce vahşi ve yırtıcı bir hayvan olmasından korktum. Neye havladığını merak ettim. Köpeklerin Yakınına gittim. Havladıkları yaban hayvanın ceylan gibi bir şey olduğunu farkedince hemen müdahale ederek. Karacayı Köpeklerin Saldırısından kurtardım.
Daha Sonra nereyi aracağını bilmedim.Belediyeyi aradım. oradaki kişilerin yönlendirmesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım a ulaştım. DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım, Adresimi Alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerini yönlendireceğini .Bulduğum Hayvanın Karaca olduğunu , Ekipler gelinceye kadar , hayvanın stres e girmemesi için gözlerini bağlayıp insan görmeyeceği bir yerde muhafaza etmemi söyledi.Bende yaralı karacayı, yetkililer gelinceye kadar önce odunlukta ,daha sonra Köy evinin eski bir odasında misafir ettim.Su ve yiyecek verdim.
Ünye Yücelerde ,Yusuf Bahri Fen ve Sosyal Bilimler Lisesinde 2 sınıfta yatılı okuyorum. Sadece tatillerde ailemin yanına gelebiliyorum.Doğayla ilgili olarak İnsanların Doğadaki Her canlıyı sevmesi ve koruması gerektiğini düşünüyorum. Ve bir Kızılderilili atasözünü olan ‘’ Son Ağaç kesildiğinde, Son nehir kuruduğunda, Son balık öldüğünde. Beyaz Adam; paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.’’Sözünü çok seviyorum. Öğretmenlerime ve arkadaşlarım Tatilde ne yaptın diye sorduğunda bir karacayı köpeklerin saldırısından kurtardım.diyeceğim. Benim için çok maceralı bir gündü. Teşekkür ederim.dedi
Önemli Bir yarasının olmadığı tespit edilen ve 1,5 yaşlarındaki dişi karaca tedavisinin yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak koruma altına alındı.
Yaralı Karaca gerekli tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.