Durak Fındık Türkiye Birincisi

EKONOMİ 31.05.2018 - 08:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1749+ kez okundu.
 

Durak Fındık Türkiye Birincisi

İSO’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2017 sonuçlarına göre, ilk 500 arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında 1. sıraya yerleşti.
Ordu’dan 3 firmanın yer aldığı İSO ilk 500 sıralamasında Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Paz. İth. İhr. AŞ 183. sırada, Ünye Durak Fındık A.Ş. 190. Sırada, Ordu Poyraz Poyraz Fındık Entegre San. ve Tic. A.Ş. 342. bırada yer aldı. İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının sonuçları açıklandı. İSO 500’ün üretimden satışları son 13 yılın en yüksek büyümesi oldu ve yüzde 33,2 artışla 653 milyar TL'ye çıktı. İSO 500’ün ihracatı da ülkenin toplam ihracat artışını geçerek yüzde 17 büyüme ile 64,5 milyar dolara yükseldi. Sanayici esas faaliyet karının yarısını finansman gideri olarak ödemeye devam etti. Borçlanmada öz kaynakların payı gerilerken, kısa vadeli borçların payı ise arttı. 2017 yılı sonuçlarına göre  ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında 1. sıraya yerleşti.  Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, gazetemize özel yaptığı açıklamada, 1960 yılında merhum Mehmet Ali Durak tarafından kardeşleriyle birlikte yüzde 100 aile şirketi olarak kurulan Durak Fındığın başarısından gurur duyduklarını söyledi. Durak, şirketin yıllar içinde gelişimine ilişkin, “1991 yılında Terme/Samsun’da ikinci fındık kırma tesisi kuruldu. Proje üretim ortağı olarak Organik Çiğ Fındık üretimine başlandı. 2001 yılında Akçakoca cinsi fındığı ile üretim çeşidini artırmak amacıyla Hendek/Sakarya’da üçüncü fındık kırma tesisi kuruldu. 2006 Uluslararası gıda şirketlerinin öncülerinden Cargill firmasının Hendek/Sakarya’daki Fındık İşleme Entegre tesisini satın alınarak yüksek kalitede işlenmiş fındık ürün portföyüne eklendi. Durak Fındık olarak daha kaliteli ürün üretmeye ve daha da büyümeye başladık” dedi. Şirketlerinin kazanmış olduğu başarıyı herkesin çalışmasına bağlayan Durak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çalışmak, çok çalışmak ve toplu olarak çalışmak; kişisel değil, ferdi değil ve bütün olarak çalışmak. A’dan Z’ye elemanlarımızın çalışmasıyla şirketini düşünmesiyle bu başarı sağlandı. Sizin aracılığınızla çalışanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. En ufak işten en yüksekteki yere kadar herkesin canı gönülden çalışması, yeniliklere ayak uydurması ve devamlı kendini yenilemesi şirketimizin ana başarılarından biridir.” İşlerini geliştirerek çağa ayak uydurduklarını ifade eden Hasan Basri Durak, “Yenilikler yaparak yürütmeye çalışıyoruz. Allah ülkemize de bize de sağlıklı ve sıhhatli nice başarılar nasip etsin” dedi.  “Ben değil biz politikası güdülürse her zaman başarılı olunur” ifadesini kullanan Durak, “Ülkemiz için de geçerli, şirketler için de geçerli. ‘Ben’ değil ‘biz’ politikası güdülürse her zaman başarılı olunacağına inanıyorum. Ben, bir kişidir; biz, çoktur; tek olmak Allah’a mahsustur ” diye konuştu. Ordu’dan 3 firmanın yer aldığı İSO ilk 500 sıralamasında Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Paz. İth. İhr. AŞ 183. sırada, Ünye Durak Fındık A.Ş. 190. Sırada, Ordu Poyraz Poyraz Fındık Entegre San. ve Tic. A.Ş. 342. bırada yer aldı.  
İSO’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2017 sonuçlarına göre, ilk 500 arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında 1. sıraya yerleşti.

Ordu’dan 3 firmanın yer aldığı İSO ilk 500 sıralamasında Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Paz. İth. İhr. AŞ 183. sırada, Ünye Durak Fındık A.Ş. 190. Sırada, Ordu Poyraz Poyraz Fındık Entegre San. ve Tic. A.Ş. 342. bırada yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının sonuçları açıklandı. İSO 500’ün üretimden satışları son 13 yılın en yüksek büyümesi oldu ve yüzde 33,2 artışla 653 milyar TL'ye çıktı. İSO 500’ün ihracatı da ülkenin toplam ihracat artışını geçerek yüzde 17 büyüme ile 64,5 milyar dolara yükseldi. Sanayici esas faaliyet karının yarısını finansman gideri olarak ödemeye devam etti. Borçlanmada öz kaynakların payı gerilerken, kısa vadeli borçların payı ise arttı.

2017 yılı sonuçlarına göre  ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Durak Fındık A.Ş., Türkiye’de fındık sektöründeki işletmeler arasında 1. sıraya yerleşti. 

Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, gazetemize özel yaptığı açıklamada, 1960 yılında merhum Mehmet Ali Durak tarafından kardeşleriyle birlikte yüzde 100 aile şirketi olarak kurulan Durak Fındığın başarısından gurur duyduklarını söyledi.

Durak, şirketin yıllar içinde gelişimine ilişkin, “1991 yılında Terme/Samsun’da ikinci fındık kırma tesisi kuruldu. Proje üretim ortağı olarak Organik Çiğ Fındık üretimine başlandı. 2001 yılında Akçakoca cinsi fındığı ile üretim çeşidini artırmak amacıyla Hendek/Sakarya’da üçüncü fındık kırma tesisi kuruldu. 2006 Uluslararası gıda şirketlerinin öncülerinden Cargill firmasının Hendek/Sakarya’daki Fındık İşleme Entegre tesisini satın alınarak yüksek kalitede işlenmiş fındık ürün portföyüne eklendi. Durak Fındık olarak daha kaliteli ürün üretmeye ve daha da büyümeye başladık” dedi.

Şirketlerinin kazanmış olduğu başarıyı herkesin çalışmasına bağlayan Durak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çalışmak, çok çalışmak ve toplu olarak çalışmak; kişisel değil, ferdi değil ve bütün olarak çalışmak. A’dan Z’ye elemanlarımızın çalışmasıyla şirketini düşünmesiyle bu başarı sağlandı. Sizin aracılığınızla çalışanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. En ufak işten en yüksekteki yere kadar herkesin canı gönülden çalışması, yeniliklere ayak uydurması ve devamlı kendini yenilemesi şirketimizin ana başarılarından biridir.”

İşlerini geliştirerek çağa ayak uydurduklarını ifade eden Hasan Basri Durak, “Yenilikler yaparak yürütmeye çalışıyoruz. Allah ülkemize de bize de sağlıklı ve sıhhatli nice başarılar nasip etsin” dedi.

 “Ben değil biz politikası güdülürse her zaman başarılı olunur” ifadesini kullanan Durak, “Ülkemiz için de geçerli, şirketler için de geçerli. ‘Ben’ değil ‘biz’ politikası güdülürse her zaman başarılı olunacağına inanıyorum. Ben, bir kişidir; biz, çoktur; tek olmak Allah’a mahsustur ” diye konuştu.

Ordu’dan 3 firmanın yer aldığı İSO ilk 500 sıralamasında Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Paz. İth. İhr. AŞ 183. sırada, Ünye Durak Fındık A.Ş. 190. Sırada, Ordu Poyraz Poyraz Fındık Entegre San. ve Tic. A.Ş. 342. bırada yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.