DSİ’yi uyardım dinlemedi!

BÖLGE GÜNDEMİ 19.07.2018 - 14:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2229+ kez okundu.
 

DSİ’yi uyardım dinlemedi!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Tabakhane Deresindeki birikintilerin alınması için DSİ’yi uyardığını ancak kurumun bu uyarıları dikkate almadığını söyledi.
Ünye’de devam eden ve planlanan altyapı çalışmalarını değerlendirmek üzer Ordu Büyükşehir Belediyesi Altyapı ve Koordinasyon merkezi ( AYKOME) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2018 yılı çalışmaları ve yatırım programı ele alındı. Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz AYKOME toplantısında aldığımız kararlar neticesinde altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Bu toplantıda şu ana kadar ne gibi çalışmalar yapmışsız ve hangi çalışmaları planlıyoruz konularını masaya yatırıyoruz. Türkiye’de yavaş yavaş yerel seçim arifesine doğru gidiyoruz. Yerel seçimlerin startı Ağustos ayında yapılacak Ak Parti Kongresi sonrası Eylül ya da Ekim ayı gibi verilmiş olacak. Bu çerçevede altyapı ile ilgili çalışmaları bir an önce hızlandırıp üst yapı çalışmalarına girmemiz gerekiyor. Üst yapı çalışmalarına altyapı çalışmaları tamamlanmadan başlayamıyoruz. Bu nedenle çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamamız gerekiyor” dedi.  CİDDİ BİR AFET ATLATTILDI Ünye’nin geçtiğimiz hafta sonu ciddi bir sel afeti atlattığını ve metrekareye birkaç saat içinde 151 kg yağış düştüğünü ifade eden Başkan Çamyar, “Başta OSKİ ve itfaiye olmak üzere yoğun gayret sarf eden tüm birimlere teşekkür etti. Ünye belediyesi olarak yağışın şiddetini arttırdığı ilk anlardan itibaren gece 66, sabahında ise 206 personel ve iş makinesi ile an be an sahada olduklarını vurgulayan Başkan Çamyar, 2006 yılında yaşanan yağışın bir benzerinin yaşandığını ancak ıslah ve altyapı çalışmaları ile olası bir felaketin ucuz atlatıldığını söyledi. TABAKHANE DERESİ TEMİZLENECEK Sel afetinden bir takım dersler çıkarıldığını da kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ Tabakhane içindeki, aşağı bölgedeki birikintilerin ısrarla alınmasını hem DSİ hem içerde çalışan yüklenici firmaya iletmemize rağmen, alınmadı.  Yine bazı noktalarda dere içlerindeki küçük temizliklerin yapılması, bazı noktalara asfalt dökülürken menfezler yapılması ki, bunların sayısı çok değil birkaç ilave ile çok kolay aşılabilecek bu da önümüzü görmemiz açısından bize bir yol haritası çizmiş oldu” dedi.  ÜNYE’DE GÜNDEM DOĞALGAZ Ünye’de vatandaşın gündeminin doğalgaz olduğunu ve kentin tamamında artık doğalgazın kullanılmaya başlanması gerektiğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Şu an da 20 binin üzerinde vatandaşımız doğalgaz kullanıyor. Bu yıl yapılacak yatırımlarla Ünye’nin yüzde 65’ine doğalgaz ulaşmış olacak. Kentin tamamını bir an önce doğalgazla buluşturmalıyız” dedi.  
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Tabakhane Deresindeki birikintilerin alınması için DSİ’yi uyardığını ancak kurumun bu uyarıları dikkate almadığını söyledi.

Ünye’de devam eden ve planlanan altyapı çalışmalarını değerlendirmek üzer Ordu Büyükşehir Belediyesi Altyapı ve Koordinasyon merkezi ( AYKOME) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2018 yılı çalışmaları ve yatırım programı ele alındı.

Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz AYKOME toplantısında aldığımız kararlar neticesinde altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Bu toplantıda şu ana kadar ne gibi çalışmalar yapmışsız ve hangi çalışmaları planlıyoruz konularını masaya yatırıyoruz. Türkiye’de yavaş yavaş yerel seçim arifesine doğru gidiyoruz. Yerel seçimlerin startı Ağustos ayında yapılacak Ak Parti Kongresi sonrası Eylül ya da Ekim ayı gibi verilmiş olacak. Bu çerçevede altyapı ile ilgili çalışmaları bir an önce hızlandırıp üst yapı çalışmalarına girmemiz gerekiyor. Üst yapı çalışmalarına altyapı çalışmaları tamamlanmadan başlayamıyoruz. Bu nedenle çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamamız gerekiyor” dedi.

 CİDDİ BİR AFET ATLATTILDI

Ünye’nin geçtiğimiz hafta sonu ciddi bir sel afeti atlattığını ve metrekareye birkaç saat içinde 151 kg yağış düştüğünü ifade eden Başkan Çamyar, “Başta OSKİ ve itfaiye olmak üzere yoğun gayret sarf eden tüm birimlere teşekkür etti. Ünye belediyesi olarak yağışın şiddetini arttırdığı ilk anlardan itibaren gece 66, sabahında ise 206 personel ve iş makinesi ile an be an sahada olduklarını vurgulayan Başkan Çamyar, 2006 yılında yaşanan yağışın bir benzerinin yaşandığını ancak ıslah ve altyapı çalışmaları ile olası bir felaketin ucuz atlatıldığını söyledi.

TABAKHANE DERESİ TEMİZLENECEK

Sel afetinden bir takım dersler çıkarıldığını da kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ Tabakhane içindeki, aşağı bölgedeki birikintilerin ısrarla alınmasını hem DSİ hem içerde çalışan yüklenici firmaya iletmemize rağmen, alınmadı.  Yine bazı noktalarda dere içlerindeki küçük temizliklerin yapılması, bazı noktalara asfalt dökülürken menfezler yapılması ki, bunların sayısı çok değil birkaç ilave ile çok kolay aşılabilecek bu da önümüzü görmemiz açısından bize bir yol haritası çizmiş oldu” dedi.

 ÜNYE’DE GÜNDEM DOĞALGAZ

Ünye’de vatandaşın gündeminin doğalgaz olduğunu ve kentin tamamında artık doğalgazın kullanılmaya başlanması gerektiğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Şu an da 20 binin üzerinde vatandaşımız doğalgaz kullanıyor. Bu yıl yapılacak yatırımlarla Ünye’nin yüzde 65’ine doğalgaz ulaşmış olacak. Kentin tamamını bir an önce doğalgazla buluşturmalıyız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.