Doktora Ceza

BÖLGE GÜNDEMİ 28.10.2018 - 00:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2445+ kez okundu.
 

Doktora Ceza

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir stajyer öğrenciyi taciz eden doktoru hakkında mahkeme doktoru 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.
ODÜ’deki taciz davasında karar çıktı   2018 yılı başlarında yaşanan olayda, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan öğrenci S.Y. birlikte çalıştıkları doktorlardan İ.Y.’nin kendisine tacizde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Taciz şikayetinin gündeme gelmesi üzerine konu hakkında dava açılırken Ordu Üniversitesi tarafından da doktor hakkında soruşturma başlatılmıştı. Dava süreci devam ederken Ordu Üniversitesi tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Öğrencisini taciz ettiği tespit edilen doktor hakkında maaş kesme ve görev yeri değişikliğine karar verilerek üniversite ile ilişiği kesildi.   Bu arada Ordu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sonuçlandı. Adli Tıp raporları ve tanıkların dinlenmesi sonucu kararını açıklayan mahkeme doktorun stajyer öğrenciyi taciz ettiğine hükmederek doktor hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verdi. Mahkemenin gerekçeli kararı ise henüz açıklanmadı. Doktorun bir üst mahkemeye başvurarak kararı bozma hakkı bulunuyor.     Bu arada davaya Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu da davaya müdahil olmuştu. Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan öğrenci S.Y.’ye destek veren Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına davayı avukatlar Birsen Uçar, Sibel Torun ve Atila Şahin takip etti.
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir stajyer öğrenciyi taciz eden doktoru hakkında mahkeme doktoru 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

ODÜ’deki taciz davasında karar çıktı

 

2018 yılı başlarında yaşanan olayda, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan öğrenci S.Y. birlikte çalıştıkları doktorlardan İ.Y.’nin kendisine tacizde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Taciz şikayetinin gündeme gelmesi üzerine konu hakkında dava açılırken Ordu Üniversitesi tarafından da doktor hakkında soruşturma başlatılmıştı. Dava süreci devam ederken Ordu Üniversitesi tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Öğrencisini taciz ettiği tespit edilen doktor hakkında maaş kesme ve görev yeri değişikliğine karar verilerek üniversite ile ilişiği kesildi.

 

Bu arada Ordu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sonuçlandı. Adli Tıp raporları ve tanıkların dinlenmesi sonucu kararını açıklayan mahkeme doktorun stajyer öğrenciyi taciz ettiğine hükmederek doktor hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verdi. Mahkemenin gerekçeli kararı ise henüz açıklanmadı. Doktorun bir üst mahkemeye başvurarak kararı bozma hakkı bulunuyor.

 

 

Bu arada davaya Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu da davaya müdahil olmuştu. Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan öğrenci S.Y.’ye destek veren Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına davayı avukatlar Birsen Uçar, Sibel Torun ve Atila Şahin takip etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.