Diş Hekimliği Fakültesi Protez Laboratuvarı Hizmet Vermeye Başlayacak

SAĞLIK 23.03.2021 - 09:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4352+ kez okundu.
 

Diş Hekimliği Fakültesi Protez Laboratuvarı Hizmet Vermeye Başlayacak

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, yakın zamanda hizmete geçirilecek olan Diş Hekimliği Fakültesi Protez Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.
Yapılan incelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı’dan laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Rektör Akdoğan’a, laboratuvar içerisinde seramik restorasyonların yapılabildiği Cad/Cam ile metal-seramik restorasyonların yapılabildiği Lazer Sinter cihazlarının bulunduğu, ayrıca hareketli protezlerin yapımı için uygun cihazların olduğu ve dışarıdan hiçbir laboratuvara ihtiyaç duymadan hastaların tedavi edilebildiği bilgisi verildi.     Gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında Rektör Akdoğan, “Diş Hekimliği Fakültemiz, bulunduğu bölgede yaşayan insanlar için bir değer oluşturma hedefiyle sağlık hizmetlerine aralıksız devam ederken gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle ilimizin ve bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi gerek diş tedavisi gerek fiziki alt yapı ve akademik donanım gerekse öğrenci yetiştirme noktasında Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri arasında ilk 5’te yer almaktadır. Ordu Üniversitesi olarak diğer birimlerimizde olduğu gibi Diş Hekimliği Fakülte’mizin de daha iyi hizmet vermesi için gerekli olan teknik donanımların temini noktasında elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Bu kapsamda Fakülte’mizin Diş Protez Laboratuvarı için gerekli olan Cad/Cam ve Lazer Sinter gibi cihazlarımızı alarak Fakülte’mizin teknik alt yapısını daha da güçlendirdik, laboratuvarımızın en yakın zamanda hizmete açılması için çalışmalar sürdürülmektedir. Bununla birlikte Fakülte’mizde acil hastaların tedavisi noktasında, 7/24 hizmetin verileceği acil bölümünün de yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı başta Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.     ODÜ Basın  
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, yakın zamanda hizmete geçirilecek olan Diş Hekimliği Fakültesi Protez Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı’dan laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Rektör Akdoğan’a, laboratuvar içerisinde seramik restorasyonların yapılabildiği Cad/Cam ile metal-seramik restorasyonların yapılabildiği Lazer Sinter cihazlarının bulunduğu, ayrıca hareketli protezlerin yapımı için uygun cihazların olduğu ve dışarıdan hiçbir laboratuvara ihtiyaç duymadan hastaların tedavi edilebildiği bilgisi verildi.

 

 

Gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında Rektör Akdoğan, “Diş Hekimliği Fakültemiz, bulunduğu bölgede yaşayan insanlar için bir değer oluşturma hedefiyle sağlık hizmetlerine aralıksız devam ederken gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle ilimizin ve bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi gerek diş tedavisi gerek fiziki alt yapı ve akademik donanım gerekse öğrenci yetiştirme noktasında Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri arasında ilk 5’te yer almaktadır. Ordu Üniversitesi olarak diğer birimlerimizde olduğu gibi Diş Hekimliği Fakülte’mizin de daha iyi hizmet vermesi için gerekli olan teknik donanımların temini noktasında elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Bu kapsamda Fakülte’mizin Diş Protez Laboratuvarı için gerekli olan Cad/Cam ve Lazer Sinter gibi cihazlarımızı alarak Fakülte’mizin teknik alt yapısını daha da güçlendirdik, laboratuvarımızın en yakın zamanda hizmete açılması için çalışmalar sürdürülmektedir. Bununla birlikte Fakülte’mizde acil hastaların tedavisi noktasında, 7/24 hizmetin verileceği acil bölümünün de yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı başta Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

ODÜ Basın

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.