Devlet Hastanesi’nde İstifa Yok!

BÖLGE GÜNDEMİ 08.10.2020 - 13:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1151+ kez okundu.
 

Devlet Hastanesi’nde İstifa Yok!

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atila Gürgen, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından hastanenin göğüs ve nöroloji biriminde doktorların yönetimi tepkilerinden dolayı ayrıldığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi
Ordu Devlet Hastanesi’nde göğüs bölümü doktorlarının şu an görevlerine devam ettiğini aktaran Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atila Gürgen, “Bunu her yerden, evrak kayıttan teyit edebilirsiniz. Göğüs Bölümü’nde 3 doktor çalışmaya devam ediyor. Bunlar önceden beri çalışan doktorlar. 1,5 yıldır buradayım 1,5 yıldır çalışıyorlar. Bu kişilerin ayrılık süreci bu dönem yok. Siyasi amaç uğruna ya da kurumu yıpratmak amacıyla böyle bir şeyin yapılması üzücü. Başhekime tepki gösterilmişlik yok. Başhekime tepki olarak bir istifa süreci yok bu kurumda. Bu kurumda 140-150'ye yakın doktor çalışıyor. İnsanlar yorulduğunda istifa etmek istiyoruz diye Türkiye’nin her yerinde söylüyorlar. Ben bu açıklamayı doktor arkadaşlarıma gönderdiğimde ‘böyle bir şey yok buna üzüldük’ dediler. Biz bir şekilde yıpratma politikasına maruz kaldık.” dedi.        BÖLÜM DOKTORSUZ DEĞİL Nöroloji Bölümü ile ilgili de bilgi veren Dr. Gürgen, “Bu bölümdeki 2 doktordan biri uzun zamandır Ankara’ya gitmek istiyordu. Ankara’ya gitti. Diğer doktorumuz Ordu Üniversitesi’ne geçti. Bir diğer doktorumuz da muayene açmak için kurumdan ayrıldı. Muayene açtı Ordu’nun içinde. Bunların dışında başhekim yardımcımız vardı o da nöroloji uzmanıydı. Altınordu Kaymakamının eşiydi oda zaten ataması oldu İstanbul’a gitti. Her şey eş zamanlı olunca baş hekime tepkiymiş gibi bir algı oluştu. Kaldı ki şu an 3 tane nöroloji uzmanı çalışıyor kurumda. Bir vatandaş mağduriyeti yok. Ne hikmet ise her yaşanan süreç başhekimin bu kurumu yönetememesine bağlanıyor.” diye konuştu.      KURUMUN MOTİVASYONU BOZULMAMALI     Bütün bu olanların pandemi (salgın) döneminde kurum üzerinde olumsuz etki yaptığını ifade eden Dr. Gürgen, sözlerini şöyle tamamladı: “ İnsanların morali bozuluyor. Biz burada insanları korumaya çalıştıkça hem koruyucu ekipman açısından hem hastalara hizmet vermeye çalıştıkça üzerimize böyle şeylerin yapılması kurumun moralini bozuyor. Başhekim yarın olur bugün olmaz. Hiçbir kimse hiçbir makama çakılı değildir ancak bu kurumun bir geçmişi vardır. Bu kurumun bir kurumsallığı vardır. Öyle ucuz siyasi malzemelere konu edilmemesi gerekir bu dönemlerde. Bu süreçte çalışanların motivasyonunu, kurumun motivasyonunu bozacak haberlerin yapılmaması veya doğruluğunu teyit edilmeden yapılmaması bizi mutlu eder.”
Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atila Gürgen, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından hastanenin göğüs ve nöroloji biriminde doktorların yönetimi tepkilerinden dolayı ayrıldığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi

Ordu Devlet Hastanesi’nde göğüs bölümü doktorlarının şu an görevlerine devam ettiğini aktaran Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atila Gürgen, “Bunu her yerden, evrak kayıttan teyit edebilirsiniz. Göğüs Bölümü’nde 3 doktor çalışmaya devam ediyor. Bunlar önceden beri çalışan doktorlar. 1,5 yıldır buradayım 1,5 yıldır çalışıyorlar. Bu kişilerin ayrılık süreci bu dönem yok. Siyasi amaç uğruna ya da kurumu yıpratmak amacıyla böyle bir şeyin yapılması üzücü. Başhekime tepki gösterilmişlik yok. Başhekime tepki olarak bir istifa süreci yok bu kurumda. Bu kurumda 140-150'ye yakın doktor çalışıyor. İnsanlar yorulduğunda istifa etmek istiyoruz diye Türkiye’nin her yerinde söylüyorlar. Ben bu açıklamayı doktor arkadaşlarıma gönderdiğimde ‘böyle bir şey yok buna üzüldük’ dediler. Biz bir şekilde yıpratma politikasına maruz kaldık.” dedi.   

 

 

BÖLÜM DOKTORSUZ DEĞİL

Nöroloji Bölümü ile ilgili de bilgi veren Dr. Gürgen, “Bu bölümdeki 2 doktordan biri uzun zamandır Ankara’ya gitmek istiyordu. Ankara’ya gitti. Diğer doktorumuz Ordu Üniversitesi’ne geçti. Bir diğer doktorumuz da muayene açmak için kurumdan ayrıldı. Muayene açtı Ordu’nun içinde. Bunların dışında başhekim yardımcımız vardı o da nöroloji uzmanıydı. Altınordu Kaymakamının eşiydi oda zaten ataması oldu İstanbul’a gitti. Her şey eş zamanlı olunca baş hekime tepkiymiş gibi bir algı oluştu. Kaldı ki şu an 3 tane nöroloji uzmanı çalışıyor kurumda. Bir vatandaş mağduriyeti yok. Ne hikmet ise her yaşanan süreç başhekimin bu kurumu yönetememesine bağlanıyor.” diye konuştu. 

 

 

KURUMUN MOTİVASYONU BOZULMAMALI

 

 

Bütün bu olanların pandemi (salgın) döneminde kurum üzerinde olumsuz etki yaptığını ifade eden Dr. Gürgen, sözlerini şöyle tamamladı: “ İnsanların morali bozuluyor. Biz burada insanları korumaya çalıştıkça hem koruyucu ekipman açısından hem hastalara hizmet vermeye çalıştıkça üzerimize böyle şeylerin yapılması kurumun moralini bozuyor. Başhekim yarın olur bugün olmaz. Hiçbir kimse hiçbir makama çakılı değildir ancak bu kurumun bir geçmişi vardır. Bu kurumun bir kurumsallığı vardır. Öyle ucuz siyasi malzemelere konu edilmemesi gerekir bu dönemlerde. Bu süreçte çalışanların motivasyonunu, kurumun motivasyonunu bozacak haberlerin yapılmaması veya doğruluğunu teyit edilmeden yapılmaması bizi mutlu eder.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.